به گزارش ایرنا "خسرو ناظری" عصر چهارشنبه افزود: سازمان همکاران اقتصادی اکو دارای منشور است و با هدف گسترش همکاری اقتصادی، تجاری، گردشگری کشورهای مختلف فعالیت میکند.
وی خاطرنشان کرد: استان و شهر یزد یکی از مهمترین شهرهای ایران و عضو سازمان همکاری های اقتصادی است و جهت پیشرفت همکاری های استانی و همگرایی در چارچوب سازمان سهم بیشتری خواهد داشت.
استاندار یزد هم گفت: استان در راستای سیاست های دیپلماسی اقتصادی و خارجی دولت سیزدهم فعالانه ورود کرده و اکنون میزبان کشورهای عضو اکو است.
مهران فاطمی افزود: ظرفیت های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استان در این مجمع را به اشتراک بگذاریم تا کشورهای دوست و همسایه ایران این رویداد در جریان قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت های استان در زمینه ارتباطات، اقتصادی، صنعتی و در سایر حوزه ها معرفی می شود؛ در نظر داریم شهر تاریخی یزد را به یک میلیارد نفر معرفی کنیم و این استان باید به مهد رویدادهای بین المللی تبدیل شود.
نشست مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی (ACD) استان یزد از امروز با حضور ۵۵ سفیر از ۱۵ ملیت در استان یزد آغاز و تا فردا ادامه دارد.
در این مجمع علاوه بر دبیر کل اکو و رییس موسسه فرهنگی آن، سفرایی از کشورهای ترکیه ، ترکمنستان ، ازبکستان ، تاجکیستان ، پاکستان ، قزاقستان، اندونزی ، مالزی ، فیلیپین ، تایلند ، قرقیزستان حضور دارند.
برگزاری نشستهای استانی با نگاه ملی به میزبانی شهرداری، استانداری و اتاق بازرگانی از جمله برنامههای تدوین شده برای میزبانی سفرای عضو مجمع گفت وگوی آسیا در این ۲ روز در استان است.
طرح پیشنهادی تشکیل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا موسوم به (ACD) برای اولین بار توسط نخست وزیر تایلند در سی و چهارمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای آ. سه. آن در سال ۲۰۰۱ مطرح و در سال ۲۰۰۲ در تایلند تأسیس شد.
مجمع گفتوگوی همکاری آسیا با ۳۵ عضو، فراگیرترین تشکل آسیایی به شمار میآید که در سال ۲۰۰۲ با هدف توسعه همکاریهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تأسیس شده است. عالیترین ارگان تصمیمگیری مجمع، اجلاس وزیران امور خارجه است که سالانه دو نشست برگزار میکند، این دو نشست عبارتند از نشستی در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و نشستی به میزبانی کشوری که ریاست مجمع را در همان سال بر عهده گرفته است.
همچنین کمیته میراث جهانی یونسکو ۱۸ تیر ۱۳۹۶ در چهل و یکمین نشست خود در کراکوف لهستان، با اجماع اعضا، بخشی از بافت تاریخی شهر یزد را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد و با ثبت بافت تاریخی یزد، نخستین پرونده یک شهر تاریخی ایران در فهرست جهانی به ثبت رسیدو به عنوان میراث مشترک بشری به جهانیان معرفی شد.
نظر شما