هفت درصد حوادث جاده‌ای کشور در اصفهان رُخ می‌دهد

اصفهان- ایرنا- رئیس پلیس راه گفت: حدود هفت درصد حوادث جاده‌ای کشور مربوط به اصفهان است و این استان رُتبه پنجم بیشترین تصادفات ایران را دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار حسن مومنی بعد از ظهر چهارشنبه در نشست شورای راهبری تصادفات استان اصفهان افزود: هر ۲ ساعت پنج نفر در کشور بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست می‌دهند و ده‌ها نفر نیز مجروح می‌شوند.

وی تصریح کرد: در بحث کاهش تصادفات تنها پلیس راه مسوول نیست و سایر دستگاه‌ها نیز در این زمینه وظایف و تکالیفی دارند.

سردار مومنی ادامه داد: با وجود اقدامات زیاد برای کاهش تصادفات هنوز هم آمار جانباختگان رانندگی در کشور کاهش چشمگیری نداشته و حتی در برخی موارد افزایش یافته است و در استان اصفهان نیز در ۱۰ ماه امسال رُشد ۱۱ درصد افزایش حوادث رانندگی برون شهری را شاهد بودیم.

رئیس پلیس راه خاطرنشان کرد: پس از پایان کرونا و با وجود افزایش سفرها و تعداد خودروها در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ هزار نفر از هموطنان جان خود را در حوادث رانندگی از دست دادند و با توجه به آنکه بر اساس آمار ۵۴ درصد کشته‌شدگان جوان هستند باید اهتمام ویژه‌ای برای کاهش آمار تلفات جاده‌ای داشت و هیچ کوتاهی در این زمینه بویژه زمانی که شعار کشور جوانی جمعیت است، قابل قبول نیست.

وی یادآور شد: سال ۸۵ حدود ۲۵ هزار نفر در کشور جان خود را در تصادفات از دست دادند ولی این آمار در سایه تلاش پلیس در سال ۹۵ به ۱۶ هزار نفر کاهش یافت که کمترین میزان در آن سال‌ها بود و اگر روند رُشد تلفات تصادفات جاده‌ای مانند سال‌های دور ادامه می‌یافت تعداد تلفات حوادث جاده‌ای امروز به ۸۹ هزار نفر در سال می‌رسید.

مومنی همچنین با اشاره به اهمیت راه‌های استان اصفهان در حمل و نقل مرکز کشور گفت: اقدامات بسیاری در حوزه ایمنی راه‌های کشور و استان اصفهان باید انجام شود که بخشی از آنها سلبی و بخش دیگر ایجابی است.

سردار مومنی اضافه کرد: بر اساس آخرین اطلاعات میدانی در اصفهان شاهد افزایش چهار کیلومتری سرعت خودروها در راه‌های بین شهری این استان نسبت به میانگین کشوری هستیم که بیشتر در آزادراه‌های منطقه رُخ می‌دهد و میانگین سرعت خودروها در کشور ۷۹ کیلومتر و در اصفهان به ۸۳ کیلومتر در ساعت می‌رسد.

فرمانده پلیس راه افزود: برای کنترل سرعت خودروها در استان اصفهان، مقرر است سامانه‌های دوربین کنترل سرعت در سراسر استان تقویت و فعال شود.

وی خاطرنشان کرد: پس از ۱۰ سال در دولت سیزدهم برای نخستین بار شورای عالی ترافیک کشور با ریاست، رئیس جمهور برگزار شد و درصددیم به آمار قابل قبولی در زمینه کاهش جانباختگان در تصادفات دست یابیم.

وی تاکید کرد: افزون بر ۹۳ درصد ترددها در کشور حمل و نقل زمین پایه است و در عین حال حدود هفت درصد درآمد ناخالص ملی صرف هزینه‌های تصادفات در کشور می‌شود که با وجود شرایط نامساعد اقتصادی کشور آمار بسیار سنگینی است و کشور را دچار زیان فراوان می‌کند.

سردار مؤمنی خاطرنشان کرد: عامل ۸۲ درصد تصادفات، سرعت، سبقت، بی‌توجهی به جلو و خستگی و خواب‌آلودگی است‌ که تمام این عوامل مربوط به خودِ رانندگان است که اگر مراعات کنند جلوی بخش مهمی از این عوامل و درنتیجه وقوع تصادفات گرفته می‌شود.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: میزان فعلی جرائم بازدارنده نیست و از آن جا که جرائم راهنمایی و رانندگی جزو سبد خانوار نیست افزایش آن نیز موجب افزایش تورم نمی‌شود.

رئیس پلیس راه فراجا اضافه کرد: طرح افزایش جرائم رانندگی به هیات دولت ارائه شده است و مقدمات اجرایی آن نیز بزودی فراهم می‌شود.

این مقام ارشد انتظامی به حوادث رانندگی در اصفهان اشاره کرد و گفت: در پنج سال گذشته در راه‌های برونشهری این استان بیش از سه هزار و ۴۰۰ نفر بر اثر تصادفات جان باختند که عدد قابل توجه و نگران کننده‌ای است و امیدواریم با همکاری دستگاه قضایی و سایر دستگاه‌ها در زمینه کاهش جان باختگان حوادث رانندگی در راه های برونشهری استان نتیجه مطلوبی را کسب کنیم.
سردار مؤمنی یادآور شد: میانگین تصادفات کامیون‌ها در کشور پنج و در جاده‌های استان اصفهان به ۱۵ درصد رسیده است که در این باره تصمیماتی اتخاذ شد تا در این حوزه اقدامات پیشگیرانه صورت بگیرد.
رئیس پلیس راه فراجا به آمار بالای واژگونی خودرو در اصفهان نیز اشاره کرد و گفت: متوسط واژگونی خودرو در کشور ۲۴ و در استان اصفهان ۳۷ درصد است که ۱۳ درصد از متوسط کشوری بیشتر است.
وی تاکید کرد: در این باره تصمیماتی در شورای راهبری استانداری اصفهان اتخاذ شده است که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.
رئیس پلیس راه فراجا افزود: اصفهان به چند دلیل اهمیت دارد یکی اینکه شریان اصلی ارتباطی راه‌های کشور است، دوم اینکه هفت درصد از راه‌های کشور را به خود اختصاص داده و سوم اینکه پنجمین استان در تعداد جان باختگان است بنابراین اگر تصادفات آن کنترل شود بطور قطع آمار جانباختگان حوادث رانندگی کشور نیز کاهش می‌یابد.

به گزارش ایرنا، شورای راهبری تصادفات استان امروز با حضور رئیس پلیس راه، استاندار اصفهان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و سایر اعضاء برگزار و پس از این جلسه ۵۶ دستگاه ماشین شاسی و چهار دستگاه ست هیدرولیک به شهرداری های استان تحویل داده شد.

از ابتدای دولت سیزدهم ۲۰۰ دستگاه اتوبوس،۱۵۴ دستگاه وَن داخلی، ۱۰۵ دستگاه ماشین‌آلات عمرانی، خدماتی و آتش نشانی، ۱۴۱ دستگاه تجهیزات حفاظت فردی برای بهبود حمل‌ و نقل عمومی و تجهیزات شهری‌ و روستایی استان تخصیص یافته است.

استان اصفهان دارای ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه است که بدلیل موقعیت خاص آن در مرکز بعنوان چهارراه ترانزیت بار و مسافر کشور، رُتبه نخست حمل بار و رُتبه سوم حمل مسافر را داراست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha