۲۰ بهمن ۱۴۰۲، ۰:۲۵
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85381450
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

دبیرکل سازمان ملل: ایران  در تحولات منطقه‌ای نقش سازنده  و مهمی دارد

نیویورک – ایرنا- آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در پی نگرانی ها در زمینه افزایش تنش ها ، گسترش درگیری ها در منطقه در پی جنگ اسرائیل علیه غزه و حمایت ایالات متحده آمریکا از تل آویو گفت که ایران «نقش سازنده ای» در تحولات منطقه ای دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، گوترش روز پنجشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره گسترش تنش ها در منطقه و نقش ایران گفت: «من معتقدم که ایفای نقش سازنده از سوی ایران بسیار مهم است.»

دبیرکل سازمان ملل از ایران خواست تمام تلاش خود را برای جلوگیری از گسترش تنش ها در منطقه انجام دهد.

گوترش همچنین تاکید کرد که همه ما باید تمام تلاش خود را برای ایجاد ثبات و کاهش تنش در منطقه و دریای سرخ انجام دهیم.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد از هفتم اکتبر شمار شهدای غزه به ۲۷ هزار و ۷۰۸ نفر و مجروحان به ۶۷ هزار و ۱۴۷ نفر رسیده است.
پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال حملات نظامی اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این رژیم، به آمریکا هشدار داده اند که پایگاه‌هایش را در منطقه مورد هدف قرار خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن نیز متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد. آنها در عین حال اعلام کرده اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
هشتم بهمن ماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۸ ژانویه ۲۰۲۴ در یک حمله پهپادی شبانه به یک پایگاه کوچک آمریکایی در اردن، سه سرباز ارتش آمریکا کشته و دهها نفر زخمی شدند.
فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۲ برابر با دوم فوریه ۲۰۲۴ با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که به دستور جو بایدن رئیس جمهور این کشور ، ارتش این کشور، حملات هوایی را در عراق و سوریه علیه گروههای مقاومت انجام دادند.

آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ نیز در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، برای نخستین بار پس از جنگ اسرائیل علیه غزه به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه جاری برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا ۱۸ ژانویه ۲۰۲۴ برابر با ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ در بیانیه ای اعلام کرد واشنگتن بار دیگر جنبش انصارالله یمن را در فهرست گروه‌های به اصطلاح تروریستی خود قرار داده است که از ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲)، انصارالله یمن را بعنوان یک گروه «تروریست جهانی ویژه» معرفی خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha