بازگشت بزرگترین مجتمع آبزی پروری سلسله لرستان به چرخه تولید

خرم آباد - ایرنا- مجتمع آبزی پروری اکسیر کوثر کهمان که بزرگترین طرح شیلاتی این شهرستان و حتی استان محسوب می شود پس وقفه ای بیش از یکساله همزمان با ایام دهه فجر به چرخه تولید و فعالیت بازگشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان سلسله با جوشش بیش از ۶۰۰ چشمه و سراب دایمی و فصلی، ۲ رودخانه دایمی و هفت رودخانه فصلی ظرفیت حیرت انگیزی در پرورش ماهیان سردآبی دارد به گونه ای که در سال های اخیر با توجه به ظرفیت های این بخش و تقویت زیرساخت های شیلاتی، این شهرستان کوچک و خوش آب و هوا اکنون به یکی از قطب های شیلاتی استان لرستان تبدیل شده و قابلیت های توسعه بیش از پیش این ظرفیت ها را دارا می باشد.

در حال حاضر این شهرستان با دارا بودن ۵۱ مزرعه فعال، سالانه بیش از ۶ هزار تن ماهی سردآبی، تولید و روانه بازارهای فروش می نماید و توانسته است برای چندین سال متوالی رتبه نخست تولید ماهیان پرواری را در قبضه خود داشته باشد.

یکی از بهترین و بزرگترین مزارع پرورش ماهی احداث شده در این شهرستان که در فاصله ۵۴ کیلومتری از خرم آباد(مرکز استان لرستان) و در منطقه خوش آب و هوا و گردشگری کهمان ساخته شده، مجتمع پرورش ماهی آبزی اکسیر کوثر است که در سال های گذشته آن را با نام مجتمع احرار کهمان می شناختند.

مجتمع آبزی اکسیر کوثر کهمان یکی از اولین مزارع پرورش ماهی ساخته شده در مسیر رودخانه پرجوش و خروش کهمان است که بسیاری از کارشناسان بخش شیلات آن را یکی از بهترین مزارع پرورش ماهی خاورمیانه عنوان می کنند و با توجه به شرایط استراتژیک و قابلیت های خوب این مزرعه، بی راه نیز گفته نشده است.

مجتمع آبزی اکسیر کوثر کهمان در ابتدای دهه ۸۰ با نام تجاری احرار کهمان و با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۴۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع احداث شد و بنا بود که سالانه ۸۰۰ تن ماهی پرورای و ۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی را تولید نماید اما در مقاطعی در سال ۹۳ به دلیل مشکلات مالی و عدم سرمایه در گردش به تعطیلی کشیده شد و بیش از ۳۰ کارگر شاغل در این مجموعه از کار بیکار شدند تا اینکه با پیگیری های مجدد مسوولان به شرکت کوثر(از شرکت های وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران) واگذار شد و با نام تجاری مجتمع آبزی اکسیر کوثر کهمان شروع به فعالیت کرد.

با واگذاری مجموعه، فعالیت های تولیدی آن از سر گرفته شد و تا سال گذشته نیز به تولید و تکثیر مشغول بود تا اینکه مجددا به دلیل آنچه کمبود سرمایه در گردش عنوان شده بود به تعطیلی کشیده شد و مجددا ۳۲ نفر زن و مرد که از این مجتمع کسب روزی می کردند از کار بیکار شده و با مشکلات عدم پرداخت حقوق و حق بیمه های خود مواجه شدند.

بازگشت بزرگترین مجتمع آبزی پروری سلسله لرستان به چرخه تولید

تلاش های دولت سیزدهم برای رفع مشکلات مجموعه

دولت سیزدهم تلاش های بسیاری برای رفع مشکلات این مجموعه آغاز کرد و استاندار لرستان بهمراه مسوولان ارشد استان با پیگیری های وزارتی تلاش نمود تا هرچه سریعتر این مجموعه عظیم و ظرفیت کم نظیر استان به چرخه تولید و فعالیت بازگردد و در این راستا مسوولان شرکت توسعه تجارت و صید صنعتی منطقه آزاد چابهار و شرکت تحفه در دی ماه سال گذشته بازدیدهایی را به منظور ایجاد صنایع تبدیلی و ایجاد زنجیره ارزش ماهیان سردابی در این مجموعه عظیم صورت دادند که البته بنا به دلایلی که مدیرعامل این شرکت آن ها را عدم قصد شرکت تحفه به خرید این مجموعه و تمایل آنها به اجاره به شرط تملیک شرکت آبزی اکسیر کوثر کهمان عنوان کرد به تفاهم مطلوب و مورد نظر دست نیافتند.

" میر ابوطالبی" مدیرعامل سابق شرکت آبزی اکسیر کوثر در آن مقطع به ایرنا گفت: سازمان بنیاد شهید کشور حدود ۲۰۰ میلیارد ریال برای رفع مشکلات شرکت آبزی اکسیر کوثر کهمان مصوب کرده است که ۸۰ میلیارد از این رقم تخصیص پیدا کرد اما توسط شرکت پیشگامان توسعه کشاورزی در محل دیگری هزینه شد و شرکت نتوانست از پس مشکلات خود بربیاید.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان نیز همان زمان در گفت و گو با رسانه های استان با اشاره به بازدیدهای مجموعه مدیریت شرکت تحفه و منطقه آزاد چابهار از مزرعه مذکور و منطقه کهمان اظهار کرد که به دلایلی که هنوز روشن نیست، مدیران مجموعه آبزی پروری اکسیر کوثر کهمان با واگذاری آن به این برند ( نام تجاری) مخالفت دارند.

سیروس ابراهیمی از ارسال نامه ای با امضای "فرهاد زیویار" استاندار لرستان به مدیریت بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور خبر داد و افزود: استاندار لرستان از مدیریت بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور خواسته تا این هلدینگ را نسبت به راه اندازی مجموعه با ظرفیت تمام مکلف نماید.

به بار نشستن تلاش ها/رهاسازی تخم ماهی در سالن های تکثیر

سرانجام پیگیری های مسوولان دولت سیزدهم به آنجا ختم شد که مجددا در آستانه چهل و پنجمین سالگرد فجر انقلاب و همزمان با ایام مبارک دهه فجر، چراغ فعالیت این مجموعه برای شروع به کار کارگران بیکار شده روشن شود و تولید و تکثیر در این مزرعه پرظرفیت همچون گذشته برمدار پویایی و رونق باشد.

مدیر اداره شیلات سلسله با اعلام خبر راه اندازی مجدد این مجموعه عظیم آبزی پروری شهرستان افزود: در حال حاضر حدود ۹۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش شیلات شهرستان مشغول به فعالیت هستند که این تعداد با آغاز فعالیت سایر مزارع در دست احداث، افزایش خواهد یافت.

مهناز صالحی افزود: شرکت آبزی اکسیر کوثر کهمان (از شرکت های وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران) واگذار شده یکی از مزارع بسیار فعال استان در زمینه تولید و تکثیر بود که در مقاطعی با مشکلات مالی و سوءمدیریت مواجه و به تعطیلی کشیده شد.

وی عنوان کرد: این مجتمع با پیگیری های استاندار لرستان، مسوولان ارشد استانی و شهرستانی و انجام توافقات اکنون به صورت مشارکتی به شرکت پیشگامان از شرکت های وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران و احسان امیری از آبزی پروران مطرح شهرستان واگذار شده است.

صالحی با اشاره به خرید تخم حد واسط برای این مجتمع توسط مدیریت جدید مجموعه عنوان کرد: تخم ها در سالن های تکثیر نیز رها شده اند و بزودی این مجموعه آبزی پروری بزرگ شهرستان وارد فاز تولید خواهد شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha