به گزارش ایرنا، سیما و منظر شهر نقش زیادی در ایجاد آرامش در شهروندان و افزایش ارتباط آنها با محیط شهری در ساعات مختلف شبانه روز دارد، گاهی شلوغی شهر به حدی است که شهروند نه تنها ارتباطی با شهر برقرار نمی کند بلکه از حضور در این محیط نیز خسته و آزرده می شود.
با توجه به اهمیت محیط زندگی در شکل زندگی و رفتار و شخصیت انسان ها، توجه به سیما و منظر شهر از اهمیت بسزایی برخوردار است و این موضوع نحوه ارتباط شهروند با شهر را مشخص می کند.
زمانی که آلودگی ها و نازیبایی هایی در این محیط وجود دارد، خاطر ناآرام، رفتارها نامناسب و ارتباط ناموثر خواهد شد،یکی از آشفتگی هایی که ارتباط شهروندان یزدی را با شهر دچار آسیب کرده است، تابلوهای متفاوت، مختلف و رنگارنگی است که شهر را دربرگرفته و زیبایی آنها را به حاشیه رانده است.
وضعیت تابلوهای تجاری، پزشکی و تبلیغاتی در شهر یزد گاها آنچنان فشرده و بدمنظر است که ذهن هر بیننده ای را آشفته می کند و در جایی که تابلوها باید نقش راهنما داشته باشند،از این نقش خارج شد و نوعی گیجی و سردرگمی ایجاد می کنند.
تعدد مراکز صنفی، خدماتی و تجاری در شهر و فشردگی نصب تابلوها بدون داشتن ضوابط مشخص در شیوه اجرا، شکل، ابعاد و شیوه اجرا باعث شده است که آلودگی بصری شدیدی به ویژه در هسته مرکزی، شهر را به آشوب بکشد و این وضعیت مدیران شهری را بر آن داشت که چاره ای بیندیشند تا این نازیبایی ها از چهره شهر زدوده شود.
از این رو لایحهای با هم فکری مدیران شهری یزد از جمله سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری یزد تدوین و بعد از تائید مدیریت خدمات شهری و شهردار، به شورای شهر یزد ارسال شد تا بعد از بررسی ،وضعیت فعلی ساماندهی شود و هم برای اتفاقات آینده دستورالعملی تدوین شود که نصب تابلوها در شهر به بیراهه نرفته و بر آشفتگی هایی موجود نیفزاید.
بررسی لایحه ساماندهی تابلوها در شورای شهر
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری یزد از بررسی لایحه ساماندهی تابلوهای شهری در شورای اسلامی شهر یزد بر اساس تلاش های صورت گرفته در ۲ سال اخیر و در راستای رفع نازیبایی ها و آلودگی های بصری شهری خبر داد.
"محمدحسن منصوری زاده" به ایرنا گفت: با توجه به اینکه تاکنون تابلوهای شناسایی معابر به هردلیلی شیوه نامه و مصوبه مشخصی برای اجرا نداشت و فعالان صنفی، اداری و خدماتی هر یک به شکل متفاوتی نسبت به نصب تابلوهای معرفی خود اقدام می کردند در نهایت همفکری صورت گرفت که به طرح ساماندهی تابلوهای شهری منجر شد.
وی اظهار کرد: بر اساس این هم فکری مقرر شد که تابلوهای صنوف از سطح پیاده روها و باغچه ها و شهر حذف شود تا ظاهر شهر آرام تر شده و نازیبایی ها حذف شوند و در کنار آن محتواهایی که قرار است در آینده معرف واحدهای صنفی، تجاری و اداری و خدماتی شهر باشند،تنها به معرفی واحدها بپردازند و کاربردهای تبلیغاتی آنها حذف شود.
رئیس سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهرداری یزد اظهار کرد: بر اساس این جمع بندی ابعاد مشخصی برای نصب تابلوها در شهر مشخص شده است به طوری که تابلوهای مراکز خدماتی باید روی سردر با طول و عرضهایی که مصوب شده و طبق محتوایی که آیین نامه مشخص کرده است، طراحی و نصب شوند.
وی با تاکید بر انجام مطالعات اجتماعی بر تدوین طرح ساماندهی تابلوهای شهری ادامه داد: قطعا اجرای این طرح نیازمند مشارکت مردم است زیرا که این موضوع باید به مطالبه اصلی آنها تبدیل شود چرا که شهروندان اصلی ترین بهره برداران محیط های شهری هستند و زمانی که در محیط آغشته از تابلوها قرار می گیرند نوعی سردرگمی و آشفتگی در آنها ایجاد می شود که ارتباط شهروند با شهر را رفته رفته کمرنگ می کند.
منصوری زاده تاکید کرد: این در حالی است که محیط شهر باید محیطی امن و آرامش بخش برای شهروند باشد و بتواند با گذراندن بخشی از اوقات خود در این محیط نیازهای اجتماعی را تامین کرده و به شهر رونق ببخشد.
طرح ساماندهی تابلوهای شهری نیازمند مشارکت مردم است زیرا که این موضوع باید به مطالبه اصلی آنها تبدیل شود؛ شهروندان اصلی ترین بهره برداران محیط های شهری هستندرئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری یزد با تاکید بر اینکه طرح ساماندهی تابلوهای شهری با رویکرد بررسی اجتماعی و فرهنگی با هم فکری کارشناسان و صاحب نظران تهیه و بعد از تائید معاونت خدمات شهری و شهردار به صورت لایحه به شورای شهر ارسال شده است، اضافه کرد:این لایحه در گردش کاری شورای شهر است و قرار است با حضور در شورا نسبت به تشریح آنها اقدام کنیم تا بعد از اصلاحات لازم و تصویب، برای اجرا ابلاغ شود.
منصوری زاده از اجرای این طرح از اوایل سال آینده خبر داد و تصریح کرد: این طرح با هدف حذف نازیبایی های شهری با جدیت از سوی شهرداری و سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری دنبال می شود.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با اتفاقاتی که در ساماندهی تابلوهای موجود در شهر، نصب تابلوهای جدید و تابلوهای نامگذاری روی می دهد شاهد ظاهری آرامبخش برای شهر و رفع نازیبایی هایی باشیم که شهروندان را از حضور در شهر آزار می دهد و به نوعی محیط شهر را برای افزایش حضور شهروندان آماده کنیم.
نظر شما