چرخ گردشگری سلامت مازندران روی دور تُند +فیلم

ساری - ایرنا - گردشگردی سلامت که همواره مسوولان ارشد مازندران از آن به عنوان مهم‌ترین راهبرد سالجاری نام می برند اکنون بر روی ریل توسعه قرار گرفته و داده ها در این زمینه بیانگر برداشتن گام های اساسی در این بخش است.

به گزارش ایرنا، فروردین امسال مدیرکل وقت میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری مازندران از گردشگری سلامت و تندرستی به عنوان مهم ترین راهبرد و از برنامه های اولویت دار این نهاد در ارایه خدمات به مسافران و گردشگران نام برد و این استان را به دلیل ویژگی های خاصش از جمله قابلیت های منحصربفرد فراوان طبیعی، زیرساخت های بهداشتی و درمانی برای ارایه خدمات در حوزه گردشگری سلامت و تندرستی مناسب برای این شاخه از گردشگری برشمرد.

علاوه بر این چندی پیش "سید محمود حسینی پور استاندار مازندران نیز درباره جدیت توسعه گردشگری سلامت در این خطه از شمال کشور اعلام کرد: توسعه گردشگری سلامت در مازندران باجدیت پیگیری می‌شود. وی با اشاره به اینکه گردشگری بخش مهم و جدایی ناپذیر این استان و توسعه شاخه‌های مختلف آن مورد نظر است، گفت: فعال سازی مراکز گردشگری سلامت در این دیار باجدیت پیگیری می شود. "

همسو با بیان این اظهارنظرها در خصوص ضرورت توسعه گردشگری سلامت در مازندران اقداماتی نیز پیگیری شده است از آن جمله هم اکنون در نقاطی از استان از جمله بابل، ساری و نوشهر مراکز درمانی چون کلینیک های تخصصی و غیر تخصصی خدمات دهنده در زمینه جراحی زیبایی، چشم پزشکی، جراحی قلب باز فعالیت دارد و خدمات به گردشگران داخلی و خارجی از جمله در حاشیه خلیج فارس که مازندران را به عنوان مقصد گردشگری خود بر می گزینند، است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران از فراهم شدن زمینه پذیرش بیماران خارجی در قالب "توریست سلامت" در هشت بیمارستان استان خبر داد و گفت که در حال حاضر بیمارستان های دولتی و خصوصی آمادگی فعال کردن توریست درمانی هستند.

کاظم محمودی افزود: بیمارستان خاتم بهشهر در زمینه چشم، بیمارستان فاطمه زهرا (س) در ساری در بخش قلب، بیمارستان امام خمینی(ره) ساری در بخش سرطان شناسی و ناباروری، بیمارستان های رامسر و چالوس در بخش جراحی و گوارش آمادگی پذیرش بیماران خارجی را دارند.

چرخ گردشگری سلامت مازندران روی دور تُند +فیلم

وی ادامه داد:‌ علاوه بر این پنج بیمارستان دولتی در این زمینه فعال هستند، بیمارستان‌های خصوصی نیز پای کار آمدند که بیمارستان های فکوری جویبار، شفای ساری و شمال آمل نیز در این زمینه آمادگی پذیرش بیماران خارجی را دارند.

محمودی با اشاره به اینکه ظرفیت خدمات درمان بالا و فراهم است، گفت: در این زمینه پزشکان خوبی داریم که فرصت بسیار خوبی است و باید از این ظرفیت بهره‌برداری شود.

مازندران دارای ۲ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران و بابل است که بیمارستان های مرحوم شفیع زاده، فاطمه الزهرا(س) بابل، شهید بهشتی، آیت الله روحانی، شهید یحیایی، شهید رجایی بابلسر و ۱۷ شهریور مرزی کلا بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل هستند.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران نیز روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای این منظور کمیته راهبردی گردشگری سلامت در استان تشکل شده است.

حسین ایزدی ادامه داد: اولویت امسال این اداره کل هدفمند کردن گردشگری سلامت در استان برای رسیدن به مقاصد گردشگری است و این موضوع موردنظر و تاکید قرار گرفته است.

وی به حضور سرمایه‌گذاران خارجی برای اجرای گردشگری سلامت با توجه به تاکیدات وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و استانداری مازندران اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاران با توجه به ظرفیت‌های استان پس از نظرسنجی‌های صورت گرفته این استان را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران گفت: باید ارتباط بین دفاتر خدمات مسافرتی با دانشگاه‌های علوم پزشکی استان، بابل، مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان بیشتر شود تا طرفین بتوانند از فعالیت و ظرفیت‌های همدیگر بهره مند شوند.

وی ادامه داد: با تشکیل کمیته راهبردی گردشگری سلامت در مازندران و انتخاب اعضاء سعی شده تا از دفاتر خدمات مسافرتی، بیمارستان‌های خصوصی و دولتی یک نماینده عضو این کمیته شوند.

ایزدی گفت: از ۱۹۸ دفتر خدمات مسافرتی فعال در استان مازندران ۱۲ دفتر مجوز گردشگری سلامت دریافت کردند و مجوز ۶ دفتر دیگر نیز در دست اقدام است.

وی ادامه داد: ۱۰ بیمارستان مازندران دارای مجوز lPD هستند که می توانند در زمینه گردشگری سلامت فعالیت کنند.

بیمارستان IPD به معنای بخش بیماران بین‌المللی است. دریافت این مجوز برای بیمارستان‌ها و کلینیک‌هایی که قصد دارند بیماران بین‌المللی را پذیرش نمایند، الزامی است. در واقع می‌توان گفت تنها بیمارستان‌هایی می‌توانند در زمینه توریسم درمانی فعالیت داشته باشند که مجوز IPD را دریافت کنند.

به گزارش ایرنا، گردشگری سلامت که در تعریف جهانی درباره آن گفته شده که گردشگری سلامت یا health tourism که با عناوین "توریسم درمانی" و "توریسم سلامت" هم از آن یاد می‌شود، فرصتی بی‌نظیر برای کسب درآمدهای چشمگیر ارزی و توسعه اقتصادی است. بنا به گفته فعالان حوزه گردشگری سلامت، هر گردشگر سلامت دست کم سه برابر یک گردشگر عادی ارزآوری داشته و ۲ برابر آنها شغل ایجاد می‌کند.

گردشگری سلامت (Health tourism) که گاهی با نام گردشگری پزشکی (Medical tourism) نیز شناخته می‌شود، از قرن‌های گذشته در کشورهای مختلف وجود داشته، اما در سال‌های اخیر به عنوان یک صنعت پویا و جذاب، مورد توجه قرار گرفته است. سفر به سایر کشورها یا شهرها برای بهره‌گیری از تجارت پزشکان و استفاده از چشمه‌های آب گرم یا دریاچه‌های نمک، لجن یا ماساژ طبی از جلوه‌های قدیمی گردشگری سلامت بوده که در طول تاریخ جریان داشته است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha