تردد در گردنه‌های چهارمحال و بختیاری فقط با زنجیر چرخ امکان‌پذیر است

شهرکرد_ ایرنا_ مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به بارش برف در برخی مناطق استان گفت: تردد در گردنه‌های این استان فقط با زنجیر چرخ ممکن است.

روح‌الله غلامی شامگاه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: هم‌اکنون بارش‌ها در شهرستان‌های کوهرنگ، اردل، فلارد، بخشی از لردگان و قسمتی از بروجن به‌صورت برف است.
وی افزود: رانندگان برای گذر از گردنه‌های چهارمحال و بختیاری به‌ویژه چری و شاه‌منصوری شهرستان کوهرنگ، بره‌مُرده و میان‌کوه اردل، گوشنگلی بروجن و خُلَک شهرکرد باید از زنجیر چرخ استفاده کنند.
غلامی تصریح کرد: رانندگان علاوه بر رنجبر چرخ باید تجهیزات کامل مانند خوراک، بخاری، برف‌پاک‌کن، لباس گرم و سوخت کافی همراه داشته باشند و به اطلاعیه‌ها و اخطارهای سامانه‌های بارشی توجه کنند.
وی با اشاره به بارش ۶ مرتبه برف در چهارمحال و بختیاری در سال‌جاری یادآور شد: بارش یکی از این برف‌ها در سطح استان فراگیر بود.
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: گردنه عسل‌کشان دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ، آبان تا آذرماه هر سال پس از نخستین بارش مسدود می‌شُد اما امسال تاکنون عسل‌کشان مسدود نشده و با ۱۲ کیلومتر آسفالت این جاده، دسترسی به این گردنه آسان‌تر شده است.
وی گفت: در همین راستا سعی می‌شود تا گردنه عسل‌کشان دهستان موگویی در این سامانه بارشی هم مسدود نشود.
غلامی تاکید کرد: هم‌اکنون تمامی ۴۵۰ نیروی انسانی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری با ۳۰۰ دستگاه انواع ماشین‌آلات سبک، نیمه‌سنگین و سنگین در ۴۲ راهدارخانه استان‌ مستقر و مشغول خدمات‌رسانی به مردم هستند.
به گزارش ایرنا، هواشناسی چهارمحال و بختیاری به‌دنبال فعالیت سامانه بارشی برف و باران در مناطق مختلف استان هشدار نارنجی صادر کرد.
بر اساس نقشه‌های هواشناسی از اوایل روز شنبه تا اوایل روز یکشنبه استان چهار محال و بختیاری شاهد بارش برف و باران خواهد بود.
به‌دنبال فعالیت این سامانه بارشی برف و باران، رعد و برق، وزش باد به‌نسبت شدید، تندباد لحظه‌ای، کولاک برف در گردنه‌ها و مناطق برف‌گیر، کاهش دما (با خروج سامانه)، پدیده مه‌گرفتگی و کاهش دید رخ می‌دهد.
این سامانه بارشی در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، کوهرنگ، فارسان، اردل، بن، لردگان، فلارد، خانمیرزا و کیار فعال است.
لغزندگی سطح معابر و جاده‌ها، اختلال در تردد جاده‌ای محورهای کوهستانی، جاری شدن روان‌آب و آب‌گرفتگی معابر در مناطق جنوبی، سیلابی شدن مسیل‌ها، صاعقه و خسارت ناشی از وزش باد از مخاطره‌های فعالیت این سامانه بارشی به‌شمار می‌رود.
هشدار سطح زرد هواشناسی به‌معنای آگاهی و اقدام در صورت نیاز است در این سطح از هشدار احتمال وجود خسارت وجود دارد.
در هشدار سطح نارنجی به‌مفهوم اقدام ضروری، احتمال خسارت گسترده، زیاد است و در هشدار سطح قرمز باید اقدام فوری و همه‌جانبه در خصوص مهار و کنترل خسارت‌های گسترده انجام گیرد.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha