موافقان لایحه بودجه ۱۴۰۳ چه گفتند؟

تهران - ایرنا - موافقان لایحه بودجه ۱۴۰۳ معتقدند که کاهش وابستگی به نفت، توجه به توسعه زیرساخت های کشور، افزایش تولید و اشتغال و تلاش برای جلوگیری از فرار مالیاتی از جمله نکات مثبت بودجه سال آینده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در جلسه علنی روز چهارشنبه(۲۹ آذرماه) مجلس شورای اسلامی، بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان موافق بودجه سال آینده، نظرات خود را در این باره بیان کردند.

توسلی: رشد ۳.۱ درصدی اقتصادی در بودجه ۱۴۰۳ معقول است

فتح الله توسلی در موافقت با لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: سهم درآمدها از منابع عمومی بودجه از ۵۱ درصد در قانون بودجه به ۶۱ درصد در لایحه بودجه افزایش یافته و رشد اقتصادی کشور ۳.۱ درصد پیش بینی شده که معقول است. همچنین کاهش سهم نفت در بودجه بسیار قابل تعمل است. از طرفی دولت با شناسایی مودیان که فرار مالیاتی دارند، می تواند از افزایش مالیات به حقوق بگیران خودداری کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در بخش حمل و نقل، توجه ویژه ای در بودجه شده و ۲۰ هزار میلیارد تومان برای این موضوع در نظر گرفته شده است. همچین منابع هدفمندی یارانه‌ها پایدار است که از نکات مثبت بودجه است. در موضوع معافیت واردات خودروها، تسهیلاتی برای موارد بیمارستانی و حوزه سلامت پیش بینی شده که در بودجه ارزشمند است.

نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس افزود: کاهش حقوق گمرکی و تجهیزات به ۲ درصد از نکات مثبت بودجه است. چرا که در بیشتر موارد ۴۵ سال از عمر تجهیزات راهسازی گذشته لذا تامین ماشین آلات حوزه راه و شهرسازی، تاثیر به سزایی در حوزه حمل و نقل جاده‌ای خواهد داشت که در این باره منابع لازم پیش بینی شده است. همچنین تامین منابع پایدار در بودجه می تواند به موضوع حل مشکلات بازنشستگان به صورت خاص کمک کند.

وی یادآور شد: در حوزه منابع حاصل از نفت و میعانات در بودجه ۱۴۰۲ به میزان ۶۲۳ هزار میلیارد تومان بوده که در بودجه ۱۴۰۳ به ۵۸۳ هزار میلیارد تومان کاهش یافته که بسیار ارزشمند است. همچنین صندوق کارآفرینی امید تجهیز شده و در مجموع عدالت محوری نسبی در تخصیص و توزیع منابع، حمایت از توسعه زیرساخت ها، حمایت از تولید و اشتغال در بودجه دیده شده که از دیگر نکات مثبت بودجه است با رای مثبت به کلیات بودجه می توان در جزییات موارد مختلف را اصلاح کرد.

امیر آبادی: کاهش وابستگی به نفت از نکات ارزشمند بودجه است

در ادامه احمد امیرآبادی فرهانی در موافقت با لایحه بودجه ۱۴۰۳ عنوان کرد: دولت در بودجه تلاش کرده کسری تراز عملیاتی را به ۵۰ هزار میلیارد تومان کاهش دهد که نکته مثبت بودجه است. همچنین موضوع وابستگی به نفت در بودجه ۱۴۰۳ کم شده که از جمله مواردی است که طبق اصلاح ساختار بودجه انجام شده است. البته مردم مشکلاتی دارند به عنوان مثال در مسکن ملی مردم توان پرداخت ماهانه ۴۰ میلیون تومان را ندارند و باید به منابع بانک‌ها در این حوزه توجه شود.

نماینده مردم قم در مجلس افزود: اگر بودجه به دولت بازگردد، بودجه تغییری نخواهد کرد و اگر قرار است به دولت کمک کنیم باید در بخش مصارف، هزینه‌ها را کاهش دهیم تا فشار به شرکت‌های دولتی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان کاهش یابد.

نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به کاهش تراز عملیاتی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ ادامه داد: دولت تلاش کرده ۱۵۰ همت تراز عملیاتی لایحه بودجه را کاهش دهد. این رقم در سال جاری ۴۵۰ همت بوده که به ۳۰۰ همت رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به کاهش وابستگی بودجه سال آتی به نفت عنوان کرد: وابستگی بودجه به نفت در بودجه ۱۴۰۳ به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است، این امر همان مسئله‌ای است که در خصوص اصلاح ساختار بودجه از ما خواسته شده بود که پس از فرمایشات مقام معظم رهبری و تصویب مجلس اینگونه شد که لایحه بودجه در دو بخش به مجلس ارائه شود.

امیرآبادی فراهانی افزود: اینکه جدول منابع و مصارف ردیف به ردیف در اختیار نمایندگان قرار ندارد آنها حق دارند در خصوص لایحه تأمل بیشتری داشته باشند. دولت هم باید تلاش کند نگاه مجلس را در مرحله دوم که جدول مصارف را تهیه و ارائه می‌کند رعایت کند.

وی عنوان کرد: بنده با توجه به اینکه تجربه ۱۰ سال سابقه حضور در کمیسیون تلفیق بودجه را دارم عرض می‌کنم که هرگاه بودجه توسط مجلس به دولت برگشت داده شده همین اتفاق رخ داده است و اگر هم اکنون نیز مجدداً به دولت برگشت داده شود تغییر ایجاد نخواهد شد چرا که منابع و مصارف کشور کاملا مشخص است البته که منابع روشن‌تر بوده و مصارف هم همواره در حال افزایش است. حال اگر می‌خواهیم به دولت کمک کنیم باید در جریان بررسی لایحه بودجه مصارف را به ویژه در خصوص کاهش دهیم تا بتوانیم موارد مانند همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه سال جاری به خوبی اجرایی کنیم.

نوروزی: دولت به درستی به کاهش تراز عملیاتی در بودجه توجه کرده است

نماینده مردم علی آباد در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: این لایحه بر اساس آئین نامه داخلی مجلس تنظیم و به صورت دو مرحله‌ای به مجلس ارائه شده که نکته مهم آن کاهش قابل توجه تراز عملیاتی بودجه است که به خوبی در لایحه دیده شده است.

رحمت اله نوروزی افزود: این بودجه در بحث اشتغال به خوبی تدوین شده است و منابع بانکی به علاوه صندوق کارآفرینی امید در این لایحه به افزایش اشتغال کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به موضوع حقوق بازنشستگان که دغدغه مجلس و نمایندگان است، یادآور شد: در بودجه به درستی به همسان سازی و متناسب سازی حقوق ها توجه شده در حالی که طی سال های گذشته قدرت خرید کارکنان و بازنشستگان بسیار کاهش یافته است اما با اصلاحات اعمال شده، قدرت خرید نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

نماینده مردم علی آباد در مجلس با بیان اینکه در لایحه بودجه سازوکار کشت قراردادی گندم به درستی پیش بینی شده است، عنوان کرد: با این رویکرد امید است بیش از ۱۱ میلیون تن گندمکاران، گندم تحویل دهند. همچنین لازم است ۱۶۸ هزار میلیارد تومان برای خرید گندم لحاظ شود.

نوروزی با اشاره به کاهش تراز عملیاتی بودجه که به آن در بودجه توجه شده، عنوان کرد: این رویکرد سبب کاهش فرار مالیاتی خواهد شد و پیش از این وزیر اقتصاد و رئیس سازمان مالیاتی این قول را داده اند که با فرار مالیات‌ها مقابله کنند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در تبصره ۱۸ نیز ساختارها به خوبی دیده شده و در لایحه به موضوع تحکیم خانواده، جمعیت آوری، رفع موانع برای تولید، فرزندآوری، فعالیت ها و تولیدات فرهنگی و قرآنی، همچنین کمک به مساجد به درستی توجه شده است.

قادری: پیش‌بینی ۶۵ دلار برای هر بشکه نفت، قیمت واقعی است

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با کلیات لایحه بودجه گفت: پیش‌بینی ۶۵ دلاری برای هر بشکه نفت قیمتی واقعی و منطبق بر پیش‌بینی‌های کارشناسی است. همچنین رقم پیش‌بینی شده برای درآمدهای صادراتی نیز نشان می‌دهد دولت با یک رویکرد منطقی هزینه‌ها و درآمدها را پیش‌بینی کرده است.

جعفر قادری افزود: دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ تلاش کرد کسری تراز عملیاتی را جبران کند و اگر در پیش‌بینی درآمدهای نفتی رقمی بالاتر از آنچه که در لایحه بودجه آمده، پیش‌بینی می‌شد این همه اعتراض نسبت به لایحه وجود نداشت اما دولت با رویکرد واقعی بودجه را تدوین کرد.

وی با بیان اینکه وظیفه ما در مجلس است که در قانونگذاری دقت ویژه‌ای صورت دهیم، تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی در تحقق منابع نفتی، دولت به ناچار موضوع تأمین هزینه‌ها را از محل پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی در نظر گرفته است و رشد ۴۹ درصد درآمدهای مالیاتی که نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد بود، روند کاهشی را نشان می‌دهد. از طرفی باید کمک کنیم از محل فرارهای مالیاتی منابع مالیاتی پیش‌بینی شده تأمین شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در حوزه اشتغال احکام خوبی در بودجه دیده شده است، خاطرنشان کرد: برخی موارد در بودجه در زمان بررسی لایحه قابل اصلاح است، همچنین درخصوص نرخ گندم و یارانه آن می‌توانیم با کنترل اتباع غیرمجاز از طریق سامانه‌های پیش‌بینی شده مشکلات را مرتفع کنیم.

وی در خصوص برخی نگرانی‌ها در مورد افزایش ۱۸ درصدی حقوق بازنشستگان گفت: به نظر می‌رسد این ۱۸ درصد مازاد بر منابع پیش‌بینی شده در همسان‌سازی است و بازنشستگان از این بخش نگران نباشند.

میرتاج‌الدینی: اصلاحات ساختاری طبق رهنمودهای رهبر انقلاب در لایحه بودجه دیده شده است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: در بودجه سال آینده طبق رهنمود مقام معظم رهبری که تاکید داشتند ساختار بودجه را اصلاح کنید، اصلاحات لازم انجام و به کاهش وابستگی بودجه به منابع حاصل از فروش نفت به میزان ۱۲ درصد توجه شده است.

محمدرضامیرتاج الدینی با اشاره به کسری تراز عملیاتی بودجه افزود: هر بودجه‌ای که کسری بیشتری داشته باشد درآمد غیرپایدار بیشتری خواهد داشت که این مساله سبب تورم خواهد شد. اما دولت کسری تراز عملیاتی بودجه سال آینده را از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کاهش داد.

وی با اشاره به موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه، تصریح کرد: دولت در لایحه بودجه به نظر مجلس در زمینه افزایش حقوق بازنشستگان توجه داشته و این موضوع را در بودجه منعکس کرده است. لذا حقوق بازنشستگان بر اساس تصمیم مجلس در برنامه هفتم و طی ۳ سال به ۹۰ درصد حقوق شاغلان می‌رسد.

میرتاج الدینی با اشاره به موضوع ساماندهی یارانه گندم و آرد نان در بودجه، ادامه داد: این مساله به طور کلی در لایحه دیده شده و تفکیک آن با آرد صنعتی یک اقدام مناسب است.

ذاکر: تاکید بودجه ۱۴۰۳ حمایت از اشتغال برای کمک به تشکیل خانواده است

نماینده مردم ارومیه در مجلس دیگر موافق کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در سخنانی گفت: حمایت از اشتغال یکی از محورهایی است که در لایحه بودجه به خوبی دیده شده و اختصاص ۱۳۱ هزار میلیارد تومان به حوزه اشتغال اعم از بودجه عمومی و بودجه بانک‌ها موجب تحول در این حوزه می شود.

سید سلمان ذاکر اختصاص اعتبار صندوق کارآفرینی امید برای این حوزه را بسیار امیدوار کننده عنوان کرد و یادآور شد: این رویکرد سبب تحول در بخش اشتغال خواهد شد که در تشکیل خانواده بسیار تأثیرگذار است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یکی دیگر از نقاط قوت لایحه اصلاحی را ایجاد منابع پایدار و جدید برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری دانست و گفت: حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید برای این مهم درنظر گرفته شده است هرچند که برخی خرده می‌گیرند این اعتبارات تورم‌زا خواهد بود.

ذاکر در پاسخ برخی منتقدان مبنی بر اینکه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان موجب تورم می‌شود، یادآور شد: آیا بودجه قبلی که افزایش ۴۹ درصد تورم در آن پیش‌بینی شده بود تورم‌زا نبود، چرا وقتی نوبت به بازنشستگان می‌رسد باید به چنین مواردی بپردازیم. تورم باید با کنترل نرخ دلار، طلا و سکه کنترل شود.

وی اضافه کرد: چنانچه برای بازنشستگان نیز منابع پایدار پیش‌بینی نشود، مانند اجرای رتبه‌بندی معلمان دچار مشکل می‌شود و ما از ابتدا باید منابع مطمئن برای همسان‌سازی بازنشستگان در نظر بگیریم.

این نماینده مردم در مجلس یکی دیگر از نقاط قوت لایحه بودجه را خرید تضمینی گندم دانست و خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم صف‌های طولانی نانوایی در استان‌ها ایجاد نشود باید خرید تضمینی را حمایت و قیمت نان را کنترل کنیم و به بیمه نانوایی‌ها توجه جدی داشته باشیم.

عباسپور: لایحه بودجه ۱۴۰۳ کاملا واقع‌بینانه است

نماینده مردم بوئین زهرا و آوج در مجلس دیگر نماینده موافق کلیات اصلاحی لایحه بودجه ۱۴۰۳ در سخنانی گفت: نمایندگان مخالف مطرح می‌کنند که چرا بودجه عمرانی مناسب دیده نشده و افزایش حقوق بازنشستگان نیز باید بیش از ۱۸ درصد باشد اما از سوی دیگر می‌گویند وابستگی بودجه به نفت کاهش پیدا کرده و در ادامه مخالف افزایش یک درصدی مالیاتی بر ارزش افزوده هستند.

روح الله عباسپور افزود: این رقم در برخی از کشورها بیش از ۲۰ درصد است، حال اگر این امر محقق نشده و مالیات افزایش پیدا نکند هزینه‌های مذکور از کجا باید تأمین شود. در حالی که لایحه بودجه ۱۴۰۳ کاملا واقع‌بینانه است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: بهتر است مخالفان حداقل منابع برای هزینه‌های بودجه‌ای برای دولت تعریف کنند و سپس از افزایش مالیات بر ارزش افزوده انتقاد کنند مخالفانی که افزایش حقوق بازنشستگان را به درستی مطالبه می‌کنند اما منابعی برای آن پیش‌بینی نمی‌کنند. در حالی که افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده یک منابع درآمدی پایدار برای تأمین افزایش حقوق بازنشستگان، ایثارگران یا خرید تضمینی گندم است.

عباس‌پور با تأکید بر اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۳ ضد تورمی است و کاهش ناترازی و کسری بودجه درآمدها را واقعی دیده است، عنوان کرد: در لایحه بودجه قیمت دلار نیز واقعی دیده شده است. هرچند که برخی منتقدان معتقدند چرا منابع درآمدی مولدسازی کاهش پیدا کرده است در حالی که طی سال‌های اخیر میزان درآمدی که از این منبع پیش‌بینی شده به صورت کامل محقق نشده است.

پاکمهر: منابع در بودجه ۱۴۰۳، واقعی، دقیق و پایدار پیش‌بینی شده است

نماینده مردم بجنورد در مجلس به عنوان نماینده موافق لایحه بودجه سال آینده اظهار داشت: لایحه ارائه شده حاکی از حرکت به سمت اصلاح ساختار بودجه است که خواسته نمایندگان و صاحب نظران اقتصادی است. همچنین منابع، واقعی، دقیق و پایدار دیده شده‌ که ناترازی، کسری بودجه و استقراض از بانک مرکزی را شاهد نخواهیم بود و تورم هم کنترل می شود.

سید محمدپاکمهر ادامه داد: حرکت بودجه به سمت جلوگیری از فرار مالیاتی است، کاهش منابع مالیاتی از ۶۰ درصد در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ به ۴۹ درصد در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ رسیده است.

وی افزود: جهت دهی بودجه به سمت اتمام پروژه‌های نیمه تمام بوده و به صورت مشخص در بودجه ذکر شده، خسارت پروژه‌های نیمه تمام برای نظام و مردم بسیار بالا است و در ساختار تبصره ۱۸ برای اشتغال منابع به خوبی پیش بینی شده است.

به گفته نماینده مردم بجنورد در مجلس مهمترین دغدغه نمایندگان بحث همسان‌سازی و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بود که در اصلاحیه‌ای که دولت به مجلس فرستاد منابع آن دیده شده است که دو ویژگی دارد که یکی واقعی بودن منابع و دیگری پایدار بودن آن است.

پاکمهر با اشاره به مهم ترین دغدغه جامعه بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی، تصریح کرد: به طور مشخص در احکام بودجه متناسب سازی ذکر شده و یکی از ویژگی‌های لایحه بودجه سال آینده کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است و این موضوع با توجه به تحریم‌های ظالمانه معقول است و سیاست محوری نظام محسوب می‌شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: اینکه در بودجه سال ۱۴۰۲ یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز پیش بینی شده و در بودجه سال ۱۴۰۳ یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه در روز پیش بینی شده نشان می دهد وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرده است و در راستای سیاست های بالادستی و محوری گام برداشته شده است.

وی افزود: توجه به حمل و نقل عمومی یکی از چالش های تمامی شهرهای کشور بوده و پیش بینی ۲۰ هزار میلیارد تومان برای این موضوع از نقاط قوت لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ محسوب می شود؛ توجه به بازسازی و نوسازی ناوگان و تجهیزات راهسازی با کاهش حقوق گمرکی ۲ درصد از اقداماتی است که همه شما با آن موافق هستید. توجه به رشد ۳.۱ درصدی اقتصاد در بودجه نیز نکته بسیار مهمی است.

نماینده مردم بجنورد در مجلس توجه به عدالت اجتماعی را از دیگر نکات بارز لایحه بودجه سال آینده  عنوان کرد و گفت: حرکت بودجه به سمت عدالت محوری و توجه به مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور است. توجه به صندوق امید و کارآفرینی در زمینه اشتغال و حمایت از کارآفرینی اهمیت بسیار زیادی دارد.

پاکمهر بودجه سال آینده را ضدتورمی دانست و اظهار داشت: افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده باید در صحن بررسی شود.

وی خاطرنشان کرد: واگذاری سهام شرکت‌های دولتی در بودجه سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بود که ۲۸ هزار میلیارد تومان آن تحقق پیدا کرد. در بودجه سال آینده این میزان ۶۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است. همچنین یک درصد سود شرکت های دولتی در راستای تحکیم خانواده پیش بینی شده است.

طغیانی: بودجه سال آینده با هدف جلوگیری از کسری تدوین شده است

نماینده مردم اصفهان در مجلس در ادامه  به عنوان دیگر نماینده موافق کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: در سال جاری ۱۰۶ همت برای بحث مولدسازی در نظر گرفته شده است که در حال حاضر ۷ همت آن محقق شده است. آیا با این درآمدها می‌توانستیم بحث همسان‌سازی را انجام دهیم؟ بنابراین باید منابع واقعی در نظر گرفته شود. چرا که در غیر این صورت تورم و کسری بودجه را به همراه خواهد آورد و از طرفی مالیات تورم ایجاد خواهد کرد که مالیات تورمی بیشترین ضربه را به حقوق‌بگیران وارد می‌کند.

مهدی طغیانی با بیان اینکه درباره مالیات بر ارزش افزوده باید اطلاعات درست به مردم داده شود، افزود: مالیات شامل کالاهای اساسی نمی‌شود، از طرفی مصرف‌کننده دچار مشکل نخواهد شد. بنابراین باید در تأمین منابع واقعیت‌ها را در نظر بگیریم که در لایحه بودجه سال آینده منابع واقعی در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: در بودجه امسال حداقل با ۴۰۰ همت کسری مواجه هستیم که این کسری ناشی از عدم واقعی بودن تأمین منابع از جمله بحث مولدسازی در بودجه سال جاری بود. بنابراین اگر منابع واقعی در نظر گرفته شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

وی با اشاره به افزایش پلکانی حقوق‌ها که میانگین ۱۸ درصد برای آن در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: کسانی که حداقل حقوق را دارند افزایش بیشتری در حقوق خواهند داشت و نکته مهم این است که ما باید بودجه‌ای را تصویب کنیم که کسری نداشته باشد تا به تبع آن تورم ایجاد نکند. 

حسینی: برخی نقدها در لایحه را می‌توان در جزییات رفع کرد

نماینده مردم تنکابن در مجلس دیگر موافق کلیات اصلاحی بودجه ۱۴۰۳ در سخنانی اظهار داشت: اینکه دوستان می‌گویند حقوق بازنشستگان را افزایش دهید و مالیات‌ها را کاهش دهید ایده‌آل است اما عملیاتی نیست. اصلاح امور با موکول کردن به فردا انجام نمی‌شود بلکه سبب می‌شود که فرصت و وقت را از دست بدهیم و امروز باید وقت را غنیمت بشماریم.

سید شمس الدین حسینی افزود: لایحه قبلی بودجه رد شد و ۱۰ روز بررسی به تعویق افتاد و اگر کلیات این لایحه نیز رد شود به معنای این است که به استقبال دو دوازدهم و سه دوازدهم می‌رویم و این پیام عدم اطمینان به جامعه می‌دهد. پس لازم است وارد جزئیات بودجه شویم.

وی با اشاره به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان که یک واحد درصد مالیات بر ارزش افزوده به آن اختصاص داده است، تصریح کرد: اگر به سمت بودجه دو دوازدهم برویم، یعنی چند ماه فشار بر بازنشستگان تداوم خواهد یافت در حالی که باید به جامعه امیدآفرینی را ترویج کنیم.

حسینی با بیان اینکه پیش‌بینی درآمد بالاتر مالیاتی، به معنی تجویز قانونی وصول مالیات با نرخ‌های بالاتر نیست، گفت: این یک پیش‌بینی است و دولت اجازه ندارد بیشتر از ۲۵ درصد سود شرکت‌ها را دریافت کند. لذا ارقام را به یکدیگر گره نزنید و بودجه فرآیند رسیدگی خود را دارد و حق اعتراض به قوت خود باقی است اما این بودجه نکات قابل توجهی دارد که باید به آن توجه شود.

رییس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، احکام بودجه ۱۴۰۳ را بسیار ارزشمند عنوان کرد و یادآور شد: در برخی موارد نقدهایی به بودجه است که باید در بررسی جزئیات به آن ورود کنیم. اما در کلیات توقف کرده‌ایم و فکر می‌کنیم جزئیات حل می‌شود اما آنچه که ما در ماده ۱۸۲ آیین‌نامه تصویب کردیم این است که احکام را تصویب می‌کنیم و اصلاح می‌شود و بر اساس آن اصلاحات دولت باید جدول مصارف را تقدیم مجلس کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: نمایندگان پیشنهاد دهند چگونه می‌خواهند هم آمال مطرح شده در بودجه را تأمین کنند و هم اصلاح ساختار انجام دهند. اما تأکید می‌کنم آنچه که درخصوص اصلاح ساختار منابع بودجه صورت گرفته است، روش خوبی است و باید به ترازهای عملیاتی پیش‌بینی شده در بودجه نیز توجه کنیم و دولت سعی کرده است هزینه‌های جاری را از محل درآمدها تأمین کند و این یک اصلاح ساختاری است. همچنین تلاش کرده است تعهد برای آینده را کمتر کند و آینده‌فروشی را کاهش داد.

حسینی با اشاره به لزوم مولدسازی و قانون آن گفت: باید ببینیم امسال مولدسازی چه میزان محقق شد و سال آینده چه میزان محقق می‌شود. البته دولت سعی کرده است به لحاظ ساختاری اصلاحاتی انجام دهد و به لحاظ برآوردی نیز به تجربه سال جاری توجه کند. لذا در مجموع باید به چارچوب کلی لایحه رأی دهیم.

وی خاطرنشان کرد: البته می توان در جزئیات آن را اصلاح کنیم و تأکید می‌کنم بهبود حقوق بازنشستگان یک اصل مسلم است اما روشی که برای این کار باید انتخاب کنیم در مرحله رسیدگی به لایحه بودجه است و نباید به استقبال دو دوازدهم برویم.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار سیاست

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha