رویترز: تعلیق تحریم‌های نفتی ونزوئلا به سود ایران و روسیه تمام شد

تهران – ایرنا – خبرگزاری رویترز به‌نقل از منابع آگاه خبر داد که با تعلیق تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا و به‌تبع افزایش خریداران و بهای نفت‌خام این کشور، روسیه و ایران نیز قیمت‌های پیشنهادی خود را برای صادرات نفت خام بالا برده اند.

به گزارش ایرنا، رویترز دیشب (۲۰ آذر) نوشت که تعلیق ۶ ماهه تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت‌خام ونزوئلا به تشدید رقابت با این تولیدکننده نفت‌خام سنگین، افزایش قیمت‌ها و کاهش صادرات به چین منجر شده‌است.

این رسانه انگلیسی نوشت که اکنون تعدادی از پالایشگاه‌های چینی به‌دنبال تهیه نفت‌خام ارزانتر از ونزوئلا بوده و در نتیجه روسیه و ایران با افزایش تقاضا روبرو شده اند. چنین شرایطی می‌تواند به افزایش درآمدهای نفتی تهران و مسکو و کاهش فشار تحریم‌های غرب بر آنها بیانجامد. اکنون ایران نیز تخفیف صادراتی خود را در ۲ ماه اخیر بیش از ۵۰ درصد کاهش داده است.

به نوشته رویترز، در حالیکه ونزوئلا تا ۲ ماه پیش نفت‌خام خود را با تخفیف ۲۰ دلار زیر قیمت برنت دریای شمال به چین صادر می‌کرد، اکنون این تخفیف را به ۱۱ دلار تقلیل داده و در نتیجه میزان تقاضای پالایشگاه‌های چینی کاهش یافته است. با این‌وجود و در پی برداشته‌شدن تحریم‌ها، پالایشگاه‌های هندی و غول‌های نفتی مانند گانوور (Gunvor)، ویتول (Vitol) و ترافیگورا (Trafigura) به خرید دوباره نفت خام از ونروئلا روی آورده‌اند.

این خبر رویترز در حالی منتشر می‌شود که پیشتر کارشناسان حوزه انرژی تعلیق تحریم‌های ونزوئلا را به سود ایران دانسته بودند.
سید احسان حسینی، کارشناس حوزه انرژی چندی پیش به ایرنا گفته بود: ایران می‌تواند از فرصت تعلیق ۶ ماهه تحریم نفتی ونزوئلا برای افزایش صادرات نفت به چین با قیمت بالاتر و تامین نفت پالایشگاه‌های ونزوئلا استفاده کند.
حسینی بیان‌ داشت: البته دولت مادورو باید هشیارانه عمل کند، به‌طوری که تعلیق ۶ ماهه تحریم باعث تضعیف روابط این کشور با کشورهای بلوک مقابل آمریکا از جمله چین، ایران و روسیه نشود و از طرفی انجام اصلاحات داخلی تداوم یابد. باتوجه به کوتاه ‌مدت بودن بازه تعلیق تحریم، احتمالاً افزایش چشمگیری بر تولید نفت ونزوئلا رقم نخواهد خورد و فقط مقصد نفت صادراتی این کشور از چین به سمت آمریکا و اروپا تغییر می‌کند.
کارشناس انرژی توضیح ‌داد: تغییر مقصد نفت صادراتی ونزوئلا، این فرصت را برای ایران ایجاد می‌کند که نفت خود را به حجم بیشتری جایگزین نفت ونزوئلا در بازار چین کند. تخفیف نفتی ونزوئلا بیش از ۲۰ دلار بر بشکه بود و حال با کمرنگ شدن نفت ونزوئلا، به‌طور طبیعی قیمت نفت ایران در بازار خاکستری چین نیز افزایش می‌یابد؛ یعنی هم می‌توان میزان صادرات نفت ایران به چین را افزایش داد و هم تخفیف را کاهش داد، البته در صورتی که بقیه متغیرهای تأثیرگذار بر بازار نفت را ثابت فرض کنیم.
وی در پایان گفت: ونزوئلا در ۶ ماه آینده می‌تواند به سکویی برای رهایی ایران از تحریم تبدیل شود، بدین ‌ترتیب که با رفع محدودیت صادرات نفت ونزوئلا به آمریکا و اروپا این کشور نفت تولیدی خود را به این دو مقصد صادر کند و نفت پالایشگاه‌‎‌های ونزوئلا توسط ایران تأمین شود و یا حداقل سهم نفت ایران در تأمین نفت ونزوئلا آن هم بدون تخفیف افزایش یابد. درحال حاضر ایران روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت پالایشگاه «ال‎‌پالیتو» ونزوئلا را تأمین می‌کند که این رقم قابل ارتقاست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha