نفسی تازه در کالبد گردشگری تکاب

مهاباد- ایرنا- تکاب به عنوان یکی از مناطق مستعد توسعه صنعت گردشگری شمال غرب کشور محسوب شده که اقدامات ویژه ای در دولت سیزدهم برای ارتقای شاخص های مبتنی بر توریسم و بهبود زیرساختی در این شهرستان تمهید شده که می تواند افق روشنی در این خصوص ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، توسعه صنعت گردشگری از جمله اولویت های مهم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورهای مختلف است که از آن به عنوان میانبر و مسیری کوتاه و سریع برای ثروتمند شدن کشورها یاد می شود.

آذربایجان غربی یکی از استان هایی است که با دارابودن منابع غنی جذب گردشگر اعم از تاریخی و تفریحی و طبیعی، همواره از کمبود زیرساخت ها برای جذب گردشگر در رنج بوده ولی اقدامات خوبی در حوزه های مختلف به ویژه توسعه اقامتگاه ها در آذربایجان غربی شروع شده که می تواند نویدبخش روزهای خوش برای این استان باشد.

شهرستان تکاب نیز که در جنوب شرقی آذربایجان غربی قرار دارد، ظرفیت های بسیار بالایی در حوزه های مختلف مانند معادن، صنایع دستی و گردشگری دارد که لازم است از این پتانسیل ها در جهت رشد و توسعه شهرستان بیش از پیش استفاده شود.

وجود تخت سلیمان در شهرستان تکاب به عنوان یکی از آثار ملی و از جمله نخستین آثار ثبت شده کشور در یونسکو، غار چاه زندان سلیمان، آبشار قینرجه، زندان برنجه و دیگر بناهای تاریخی، ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه صنعت گردشگری شهرستان تکاب هستند که برای بازدید گردشگران از این آثار تاریخی و طبیعی و کاهش مشکلات سفر و اقامت در این شهرستان، اقدامات خوبی توسط میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دستور کار قرار گرفته است.

در حال حاضر سرمایه‌گذاری‌های خوبی در حوزه گردشگری تکاب در حال انجام بوده و برای معرفی جاذبه‌های گردشگری نیز این شهرستان تورهای مجازی نیز راه‌اندازی شده است.

صدور مجوز ایجاد ۲ سفره‌خانه سنتی در تکاب

معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: در حوزه سرمایه‌گذاری اقدامات مثبت زیادی در تکاب انجام شده است که زیرسازی مسیر دسترسی و محوطه‌سازی روستای «قینرجه»، تعمیرات اساسی آبگرم «احمدآباد» و احداث ۲ باب سوئیت اقامتی، زیرسازی و تعریض مسیر دسترسی به «چملی‌گول»، ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز در آب گرم «احمدآباد»، ایجاد زیر ساخت‌های مورد نیاز در تکاب و منطقه نمونه گردشگری تخت سلیمان از آن جمله هستند.

نفسی تازه در کالبد گردشگری تکاب

محمد عبدلی اظهار کرد: با هدف افزایش تعداد واحدهای اقامتی در تکاب در سال جاری صدور موافقت اصولی ۲ اقامتگاه بوم‌گردی و ۲ سفره‌خانه سنتی و یک مجوز اقامتگاه سنتی انجام شده است.

وی اضافه کرد: اعتبارات تخصیصی و مصوب شهرستان تکاب در حوزه گردشگری نیز در سال گذشته به نسبت سال‌های پیش از آن، افزایش داشته به‌گونه‌ای که در سال ۱۴۰۱ برابر با ۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و هفت میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی به این شهرستان تخصیص یافت.

روستای نصرت‌آباد روستای معروف به مرکز میناکاری و گلیم‌بافی

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی نیز در خصوص ظرفیت های شهر تکاب گفت: این شهرستان از مناطق فعال استان در حوزه تولیدات صنایع‌دستی است و رشته‌های صنایع‌دستی رایج این شهرستان قالی‌بافی، گلیم‌بافی، معرق چوب، لباس‌های محلی، بافتنی‌های سنتی و تذهیب هستند و روستای «نصرت‌آباد» تکاب یکی از مراکز گلیم‌بافی و نیز مهمترین مرکز تولید میناکاری در استان است.

محمدرضا طنابی اضافه کرد: برای حمایت از فعالان صنایع‌دستی در تکاب تاکنون ۴۵۰ فقره پروانه تولید انفرادی و ۲۶۰ فقره کارت شناسایی و نیز یک فقره مجوز پشتیبان برای رشته نقاشی مینا با هدف اشتغال‌زایی در روستاهای تکاب صادر شده است.

وی بیان کرد: همچنین تسهیلات پرداخت شده از محل اشتغال روستایی (سامانه کارا) در تکاب چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال و مشاغل خانگی به میزان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال بوده و از محل تسهیلات دریافتی از محل تبصره ۱۸ نیز، ۱۸ نفر به مبلغ یک میلیارد و ۲۴۰ میلیارد ریال و از محل تسهیلات تبصره ۱۶ هم ۶۰ نفر برای دریافت تسهیلات به میزان ۳۰ میلیارد ریال به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند و نیز کمک‌های بلاعوض به صنعتگران این شهرستان اعطا شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه آموزش صنایع‌دستی نیز تاکنون دوره آموزش رشته گلیم‌بافی در چهار روستای «قینرجه»، «نصرت‌آباد»، «بدرلو» و «یولقون‌آغاج» به تعداد ۲۰۰ نفر در راستای اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی برگزار شده است، ادامه داد: برگزاری نمایشگاه نوروزی و راه‌اندازی غرفه فروش محصولات صنایع‌دستی در تخت سلیمان و برگزاری رویداد گردشگری به همراه نمایشگاه صنایع‌دستی از دیگر اقدامات انجام شده در راستای حمایت از فعالان صنایع‌دستی در تکاب است.

نفسی تازه در کالبد گردشگری تکاب

طنابی اظهار کرد: تکمیل پروژه احداث ساختمان توسعه و ترویج صنایع دستی شهرستان، ایجاد بازارچه دائمی صنایع‌دستی، آموزش تکمیلی رشته گلیم و ورنی در روستاها با هدف ایجاد اشتغال پایدار و تکمیل آموزش، برگزاری بازارچه موقت فروش محصولات صنایع‌دستی، شناسایی روستاهای خلاق و تولیدکننده صنایع‌دستی شهرستان، اعطای تسهیلات به فعالان و دارندگان پروانه تولید صنایع‌دستی از اولویت‌های کاری حوزه صنایع‌دستی تکاب هستند.

راه‌اندازی هفت واحد بوم‌گردی تا برگزاری جشنواره برف در تکاب

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی هم در این خصوص گفت: در حال حاضر در تکاب هفت واحد بوم‌گردی فعال هستند و همچنین ۲ هتل و یک مهمان‌پذیر به مردم ارائه خدمات می‌کنند که در مجموع ۶۵ اتاق و ۱۵۹ تخت اقامتی در این شهرستان وجود دارد و تعداد دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری شهرستان نیز ۲ مورد است.

رضا حیدری افزود: در راستای شناساندن ظرفیت‌های گردشگری تکاب در طول سال‌های گذشته اقدامات زیادی انجام شده است که از آن جمله می‌توان به برگزاری جشنواره برف، جشنواره‌های منطقه‌ای و نوروزگاه در مجموعه جهانی تخت سلیمان، راه‌اندازی تور مجازی بازدید از تخت سلیمان تکاب، تهیه بازی‌های دیجیتالی چند زبانه و مستند روستایی منطقه، تهیه موشن‌گرافی مسیر گردشگری منتهی به جاذبه‌های تکاب و تورهای مجازی اشاره کرد.

وی اضافه کرد: با توجه به تاکید وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر ساماندهی سرویس‌های بهداشتی سطح کشور، بازدید مستمر از سرویس‌های بهداشتی عمومی و واحدهای خدمات‌رسان گردشگری شهرستان تکاب انجام و تاکنون و تهیه و نصب ۶ تابلو اطلاع‌رسانی سرویس بهداشتی در محور تکاب - مایین‌بلاغ - تخت سلیمان به پایان رسیده است.

نفسی تازه در کالبد گردشگری تکاب

حیدری ادامه داد: بررسی و هماهنگی ایجاد ۲ باب سرویس بهداشتی و رفاهی جدید در محورهای گردشگری و تاریخی تکاب در محور ورودی شهر جنب هتل تخت سلیمان و در محدوده پایگاه تاریخی و اثر تاریخی ثبت جهانی تخت سلیمان نیز انجام شده که توسط تیم وزارت‌خانه نیز مورد بازدید قرار گرفته و هم‌اکنون آماده سرمایه‌گذاری است.

صدور اسناد تک‌برگی مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی هم با اشاره به اینکه از جمله اولویت‌های مهم حوزه میراث‌فرهنگی تبدیل خانه اربابی داخل شهر به موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی تکاب است، اظهار کرد: یکی از بناهای تاریخی دوره قاجار به شماره ۳۱۱۷۱ مورخه ۲۴ دی ماه ۱۳۹۳ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و در این راستا تعیین مالکیت و احراز قطعیت واگذاری آن بنای تاریخی به اداره‌کل الزامی است.

داود فرازی اضافه کرد: از آنجایی که این بنای فاخر تاریخی در تملک جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران قرار داشته و کاربری اداری دارد و برای بازدید عموم مردم، خصوصا برای ساعات غیراداری، امکان بازدید نیز فراهم نیست، مراتب با فرمانداری شهرستان تکاب در این خصوص و برای تعیین تکلیف انتقال مالکیت به این اداره‌کل مکاتبه شده است‌.

وی با بیان اینکه حفاظت از بقایای معماری مجموعه جهانی تخت سلیمان با تخصیص اعتبار استانی و ملی با موضوع ساماندهی و مرمت مجموعه جهانی تحت سلیمان تکاب قرارداده منعقد شده است، ادامه داد: با پیگیری‌های به‌عمل آماده اسناد تک‌برگی مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب در سال ۱۴۰۲ صادر و تحویل اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی شده و نیز هفت اثر ثبتی در تکاب شناسایی شده و پرونده ثبتی آنها به‌علت نقص مدارک در آستانه تکمیل است.

نفسی تازه در کالبد گردشگری تکاب

به گزارش ایرنا، تکاب یکی از شهرستان‌های جنوب آذربایجان غربی است که با ۱۲۰ اثر تاریخی و اثر جهانی تخت سلیمان یکی از مقاصد گردشگری در سطح استان محسوب می‌شود و سالانه مسافران زیادی از داخل ایران و خارج از کشور از این شهر دیدن می‌کنند و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با همکاری سایر دستگاه‌ها اقدامات مختلفی در حوزه‌های مختلف گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی در این شهرستان انجام داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha