وزیر خارجه چین: از سرگیری مجدد جنگ در غزه منجر به فاجعه خواهد شد

نیویورک – ایرنا- «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد، در نشست این شورا درباره فلسطین هشدار داد: از سرگیری مجدد جنگ در غزه منجر به فاجعه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، وزیر خارجه چین روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت در سطح وزرای خارجه در نیویورک افزود: درگیری فلسطین و اسرائیل منجر به یک فاجعه انسانی بی سابقه و عظیم شده است که وجدان ما را به چالش می کشد. جامعه جهانی باید گام های واقعی برای دستیابی به آتش بس جامع و دائمی در غزه بردارد.

این مقام ارشد دولت شی جین پینگ تصریح کرد: وقفه در درگیری ها باید نوید خوبی برای شروع مذاکره برای آتش بس دائمی باشد. ما باید با تدابیر سخت گیرانه تری از غیرنظامیان محافظت کنیم و این یک خط قرمز در قوانین بین المللی است که نباید از آن عبور کرد.

وزیر خارجه چین گفت: ما مخالفت خود را با مجازات دسته جمعی که بر مردم غزه تأثیر می گذارد اعلام می کنیم و با جابجایی اجباری ساکنان غزه مخالفیم.

وی تاکید کرد: باید فضا را برای سازمان های بشردوستانه ایجاد کرد تا کار خود را بدون مشکل انجام دهند و تکیه بر گذرگاه رفح برای رفع نیازها کافی نیست.

مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل مسئول کمک‌های امدادی و اضطراری این سازمان، امروز چهارشنبه به امان، پایتخت اردن سفر خواهد کرد تا درباره امکان بازگشایی گذرگاه کرم شالوم برای ورود کمک‌های بشردوستانه از اسرائیل به غزه گفتگو کند.

گذرگاه کرم شالوم که در تقاطع اسرائیل، نوار غزه و مصر قرار دارد، پیش از درگیری کنونی میان اسرائیل و حماس، برای رفت و آمد بیش از ۶۰ درصد کامیون‌های امدادی به غزه استفاده می‌شد. درحال حاضر کمک های امدادی به غزه از طریق گذرگاه رفح در مرز مصر که برای عبور و مرور مردم و نه کامیون‌ها طراحی شده است، ارسال می شود.

گریفیتس روز سه‌شنبه در نشست خبری کشورهای عضو در سازمان ملل در ژنو گفت: ما پیش از این اعلام کرده بودیم که به بیش از یک گذرگاه نیاز داریم. فرصت استفاده از گذرگاه کرم شالوم باید بررسی شود و این موضوع در امان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

یک دیپلمات غربی گفت در حال حاضر چشم اندازی برای بازگشایی گذرگاه کرم شالوم وجود ندارد و اسرائیل نمی‌خواهد گذرگاه را باز کند زیرا نیروهای اسرائیلی در این منطقه مستقر هستند.

به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

به دنبال پایان آتش ‌بس موقت چهار روزه میان حماس و اسرائیل، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است.

جنبش حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتش‌بس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر، بر اساس همان شروط آتش‌بس قبلی به توافق رسیده است.

گروههای مقاومت فلسطین هفتم اکتبر، حملات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه بوده و حمایت غرب از این رژیم به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی برای تل آویو در ادامه کشتار بی‌رحمانه کودکان و زنان فلسطینی داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha