به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل در سطح وزرا در باره وضعیت فلسطین و غزه افزود: به گفته مقامات اسرائیلی، در حملات وحشتناک حماس در ۷ اکتبر، بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر از جمله ۳۳ کودک کشته و زخمی شدند. حدود ۲۵۰ نفر از جمله ۳۴ کودک نیز ربوده شدند.همچنین گزارش های متعددی از خشونت جنسی در طول حملات وجود دارد که باید با جدیت مورد بررسی و پیگرد قانونی قرار گیرد.
گوترش گفت: به گفته مقامات فلسطینی، بیش از ۱۴ هزار نفر از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه کشته شده اند. دهها هزار فلسطینی نیز زخمی شدهاند و تعداد زیادی مفقود هستند و بیش از دو سوم کشته شدگان کودکان و زنان گزارش شده اند
وی اضافه کرد: تلفات کودکان در عملیات نظامی اسرائیل در غزه از تعداد کل کودکان کشته شده در طول همه سال ها و از زمانی که من دبیرکل سازمان ملل شده آمد بیشتر است. قطعنامه ۲۷۱۲ «از همه طرفها میخواهد که به تعهدات خود تحت قوانین بینالمللی، از جمله حقوق بشردوستانه بینالمللی، بهویژه در مورد حمایت از غیرنظامیان، بهویژه کودکان» پایبند باشند.
گوترش ادامه داد: ۸۰ درصد مردم غزه اکنون مجبور به ترک خانه های خود شده اند.این جمعیت رو به افزایش به سمت منطقه ای کوچکتر در جنوب غزه سوق داده می شود در حالیکه هیچ جای غزه امن نیست. تخمین زده می شود که ۴۵ درصد از منازل مسکونی غزه آسیب دیده یا ویران شده است.
وی افزود: استفاه از سلاحهای ویرانگر در مناطق مسکونی اثرات زیادی بر غیرنظامیان داشته است.کاملا واضح است که ما شاهد تجاوزاتی خطرناک هستیم، زیرا ۸۰ درصد از مردم غزه از خانههای خود آواره شدند و به سبب جنگ مجبور به رفتن به مناطق جنوبی شدند.
دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: همزمان، حملات راکتی به مراکز جمعیتی در اسرائیل توسط حماس و دیگر گروهها - همراه با ادعای استفاده از سپر انسانی ادامه یافته است. این نیز با تعهدات حقوق بشردوستانه بین المللی مغایرت دارد.
گوترش گفت: من میخواهم بر مصونیت تاسیسات سازمان ملل تاکید کنم که امروزه بیش از یک میلیون غیرنظامی را در غزه پناه دادهاند.آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد ۱۰۴ حادثه در خصوص حمله به تاسیسات خود را راستی آزمایی کرده است.
بر اساس گزارش ها، در مجموع ۲۱۸ آواره داخلی که در مدارس وابسته به این آژانس پناه گرفته بودند، در حملات اسرائیل کشته و حداقل ۸۹۴ نفر مجروح شده اند.
دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: از آغاز جنگ، ۱۱۱ نفر از کارکنان و کارمندان سازمان ملل در غزه کشته شدند و این بیشترین تلفات تاریخ این سازمان است. این بزرگترین تلفات نیروها در تاریخ سازمان ما است. غیرنظامیان از جمله کارکنان سازمان ملل باید محافظت شوند. تاسیسات غیرنظامی از جمله بیمارستان ها باید محافظت شوند. تاسیسات سازمان ملل نباید آسیب ببینند. حقوق بینالملل بشردوستانه باید توسط همه طرفهای درگیر در هر زمان رعایت شود.
گوترش تاکید کرد: غیرنظامیان در غزه به جریان مداوم کمک های بشردوستانه و سوخت حیاتی در سراسر منطقه نیاز دارند. دسترسی ایمن و بدون مانع به کمک های بشردوستانه به همه نیازمندان بسیار مهم است. بیمارستانهای سراسر غزه فاقد تجهیزات اولیه، کارکنان و سوخت برای ارائه مراقبتهای سلامتی اولیه در مقیاس مورد نیاز هستند.
دبیرکل سازمانن ملل گفت: سیستم پزشکی تحت فشار سنگین مراجعه کنندگان، کمبودهای شدید و تأثیر خصومت ها از هم پاشیده است. مردم غزه در بحبوحه یک فاجعه انسانی عظیم در برابر چشمان جهانیان قرار دارند. ما نباید بی توجه باشیم.
گوترش بر ضرورت بازگشایی دیگر گذرگاهها از جمله گذرگاه کرم شالوم در کنار گذرگاه رفح برای کمکرسانی به فلسطینیان تاکید کرد و از توفقی که حماس و اسرائیل با همکاری قطر، مصر و آمریکا به آن دست یافتند، استقبال میکنم.
وی ادامه داد: ما باید اطمینان حاصل کنیم که مردم منطقه در نهایت به حرکت مصمم و غیرقابل بازگشت به سوی ایجاد راه کار دو کشوری بر اساس قطعنامه های سازمان ملل و قوانین بین المللی که در آن اسرائیل و فلسطین در کنار هم در آرامش و امنیت زندگی می کنند، امید دارند. شکست این راه کار، فلسطینی ها، اسرائیلی ها، منطقه و جهان را به چرخه ای بی پایان از مرگ و ویرانی محکوم خواهد کرد.
تور ونسلند هماهنگ کننده ویژه دبیرکل سازمان ملل در خاورمیانه نیز در سخنانی پس از گوترش گفت: ۱۵۴ فلسطینی از جمله ۳۷ کودک در کرانه باختری توسط نیروهای اسرائیلی کشته شدند.
این مقام ارشد سازمان ملل تاکید کرد: غزه باید در آینده بخشی از دولت فلسطین باقی بماند.
نظر شما