ثبت نام دوره های سوادآموزی در قشم آغاز شد

قشم - ایرنا - مدیر آموزش و پرورش شهرستان قشم از آغاز ثبت نام کلاس های دوره سوادآموزی سال جاری به استناد توافق نامه همکاری های مشترک بین اداره کل بین الملل سازمان ملی مهاجرت، سازمان نهضت سوادآموزی و سازمان امور پناهندگی نروژی (ان. آر. سی) در این جزیره خبر داد.

حسین رنجبر گلشواری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در اجرای این طرح افراد ۱۰ تا ۱۸ سال بازمانده از تحصیل افغانستانی یا ایرانی که به لحاظ شرایط سنی امکان حضور در مقطع ابتدایی(دوره اول و دوم) را ندارند برای ثبت نام در دوره های سوادآموزی باید به مدارس، اداره آموزش و پرورش و مراکز یادگیری سوادآموزی مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه حجم ابلاغی برای جزیره قشم در دوره های مختلف سوادآموزی ۵۷۱ نفر است، ادامه داد: دوره سوادآموزی "توسعه سواد"، انتقال "تعمیق سواد" و "تحکیم سواد" سه دوره اصلی سواد این طرح است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان قشم توضیح داد: اداره سواد آموزی این شهرستان مرزی با تمام توان در جذب و راهنمایی افراد محروم از نعمت سواد خواندن و نوشتن تلاش می کند.

رنجبر گلشواری اضافه کرد: افراد کم سواد و بی سواد یادشده در سرتاسر جزیره قشم می توانند با در دست داشتن کپی شناسنامه و کارت ملی پس از تایید در سامانه اداره سواد آموزی در کلاس های یادشده ثبت نام کنند.

وی از قشموندان و افراد کم سواد و بی سواد این جزیره و اتباع افغانستانی مهاجر به این جزیره خواست تا برای اطلاعات بیشتر با شماره ۰۷۶۳۵۲۴۲۹۵۶ تماس بگیرند.

به گزارش ایرنا، در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با همه کوششی که به ظاهر در امر سواد آموزی بزرگسالان انجام شده بود، هنوز ۷۰ درصد از افرادی که می توانستند باسواد باشند از توانایی خواندن و نوشتن محروم بودند.

پس از پیروزی انقلاب در بهمن ۱۳۵۷ خورشیدی، فصل جدیدی در تاریخ سوادآموزی ایران گشوده شد.

پس از گذشت تقریبی یک سال از تاسیس جمهوری اسلامی در ایران و با توجه به شکست ها و ضعف های سازمان های سوادآموزی گذشته و برنامه هایی که به وسیله آنها به اجرا در آمده بود و از توفیق ناچیزی برخوردار بود و همچنین با توجه به نیازی که بر اثر تغییرات سیاسی اجتماعی و فرهنگی جامعه برای کسب آگاهی و افزایش سطح سواد و فرهنگ مردم احساس می شد در هفتم دی ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی(ره) و بر اساس مصوبه شورای انقلاب اسلامی، سازمان جدیدی با عنوان نهضت سوادآموزی تشکیل شد.

حضرت امام خمینی(ره) به‌ منظور تقویت برنامه‌های سوادآموزی حجت الاسلام محسن قرائتی را به‌ عنوان نماینده خویش‌ در این سازمان منصوب کرد.

در ۱۳۶۳ خورشیدی دولت با هدف تقویت و توسعه برنامه‌های مبارزه با بی سوادی در کشور، اساسنامه سازمان را به‌ تصویب مجلس رساند که در آن وظیفه اصلی نهضت آموزش بزرگسالان در حد خواندن و نوشتن و آموختن حساب با استفاده از ابزارهای هنری و تشویق و ترغیب بیسوادان و کم سوادان در یادگیری بیشتر جمعیت بی‌سواد کشور تعیین شد.

در ایران مطابق با فرمایشات مقام معظم رهبری، بدون توجه به نگاه قومیتی آموزش برای هر فرد آزاد است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌ های خلیج فارس گسترده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha