محسن حویزه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ظرفیتهای خاص کشاورزی و منابع طبیعی شوش افزود: شوش یکی از کانونهای هدف توسعه طرح زراعت چوب از قطبهای تولید نهال در خوزستان است.
وی اضافه کرد: چهار منطقه در شهرستان شوش شامل طلیعه شندی، میشداغ، سرخه و چای حمر با وسعتی بیش از ۳۵ هزار هکتار برای اجرای زراعت چوب شناسایی و تعیین شده است.
سرپرست فرمانداری شوش با بیان اینکه اجرای طرح زراعت چوب ظرفیتهای اشتغالزایی فراوانی دارد، گفت: اجرای این طرح علاوه بر ظرفیتهای مهم اقتصادی و اشتغال زایی، در تثبیت خاک و توسعه فضای سبز نقش کلیدی دارد.
حویزه ادامه داد: ۳۰۰ هزار هکتار زمین در استان به مدت پنج سال برای زراعت چوب در نظر گرفته شده که حدود ۱۰ درصد از این طرح سهم شهرستان شوش است.
وی افزود: کاشت درخت اکالیپتوس به عنوان گونه سازگار با شرایط آب و هوایی خوزستان برای زراعت چوب در نظر گرفته شده که این درخت علاوه بر چوب، بذر، برگ و اسانس آن نیز دارای ارزش است.
به گزارش ایرنا، مقرر شده است که طرح زراعت چوب در شهرستانهایی از خوزستان از جمله باوی، کرخه، اهواز، دزفول و شوش و همچنین مناطقی از استان که دارای رودخانه و آب کافی هستند اجرا شود.
توسعه صنعت ام دی اف در خوزستان نیز از دیگر برنامههای طرح زراعت چوب است؛ اجرای این طرح در خوزستان با محوریت دانشگاه کشاورزی رامین و با همکاری دستگاههایی همچون اداره کل منابع طبیعی و مرکز تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان انجام میشود.
زراعت چوب جزو طرحهایی است که همسو با قانون تنفس جنگلهای شمال مطرح و در آن زمان در دستور کار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری قرارگرفت؛ این قانون از اواخر سال ۱۳۹۵ اجرا شد و سرانجام در سال ۱۳۹۸ با اتمام قراردادها، تمامی شرکتهای فعال بهره بردار از هرگونه بهره برداری تجاری و صنعتی از چوب جنگلهای کشور ممنوع شدند.
پس از توقف بهره برداری از جنگلهای شمال با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و مراتع برای اشتغالزایی، تامین چوب صنایع چوبی و حفظ جنگلها، طرح زراعت چوب در سال ۱۳۹۸ در کشور کلید خورد و برای اجرا به دستگاههای مرتبط ابلاغ شد.
نظر شما