قم پیشگام در تامین تخم مرغ کشور/ افزایش تولید با اصلاح مرغداری‌ها دنبال می‌شود

قم - ایرنا - آمارها نشان می‌دهد استان قم با دارا بودن ۱۷۹ واحد مرغداری تخم‌گذار، سومین قطب تولید تخم مرغ کشور است و فعالان این عرصه تلاش دارند ظرفیت تولید این محصول را با اصلاح ساختار مرغداری‌ها و ارتقا بهره‌وری، هرچه بیشتر افزایش دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، تولید تخم مرغ به عنوان یکی از مهمترین محصولات غذایی مورد نیاز مردم، همواره مورد توجه فعالان بخش کشاورزی است و به دلیل تقاضایی که در این زمینه وجود دارد، از گذشته تاکنون تعداد قابل توجهی از افراد با بهره‌گیری از اعتبارات دولتی و سرمایه گذاری شخصی به حوزه پرورش مرغ تخم‌گذار ورود پیدا کردند.

در همین رابطه از سال‌ها قبل استان قم به دلایل مختلف از جمله نزدیک بودن به بازارهای عمده مصرف به یکی از مراکز مهم استقرار واحدهای مرغداری تخم‌گذار تبدیل شده‌است که می‌تواند در مقاطع زمانی مختلف به طور میانگین از ۹ تا ۱۵ درصد نیاز کشور به این محصول را تولید و به بازار عرضه کند.

ظرفیت تولید تخم‌مرغ در استان قم با وجود همه مشکلات موجود بر سر راه تولید این محصول از جمله در بخش تامین نهاده‌های مورد نیاز، در حدی است که بهره‌برداران این بخش علاوه بر عرضه محصول خود در بازار داخلی، در زمینه صادرات تخم مرغ به بازارهای منطقه‌ای و جهانی نیز فعال هستند.

قم پیشگام در تامین تخم مرغ کشور/ افزایش تولید با اصلاح مرغداری‌ها دنبال می‌شود

اهمیت تامین به‌موقع نهاده برای افزایش تولید تخم مرغ

در همین رابطه یکی از کارشناسان حوزه طیور در خصوص ظرفیت‌های قم در تولید تخم مرغ به خبرنگار ایرنا گفت: قم بعد از استان‌های اصفهان و خراسان رضوی، رتبه سوم تولید تخم مرغ کشور را در اختیار دارد که نشان دهنده ظرفیت‌ مطلوب این استان برای تامین تخم مرغ مورد نیاز مردم است.

بابک رهبرنیا با اشاره به فعالیت تعداد زیادی از مرغداری‌های مرغ تخم‌گذار درقم، بیان داشت: مرغداری‌های قم در همه مناطق استان پراکنده‌اند اما بیشتر مرغداری‌های بزرگ در اطراف جاده تهران و همچنین شهرستان کهک مستقر و در حال فعالیت هستند.

وی در ادامه سخنان خود با بیان مشکلاتی که مرغداران قمی برای توسعه کار خود با آن مواجه هستند،‌ افزود: تامین به هنگام نهاده مورد نیاز برای تغذیه طیور از جمله چالش‌های پیش روی فعالان این صنعت است، در برخی از مواقع نهاده‌های مورد نیاز مرغداران به موقع تامین نمی‌شود و همین موضوع عاملی مهم برای کاهش بهره‌وری در این بخش به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: بالا بودن هزینه تولید و قیمت گذاری دستوری تخم مرغ از دیگر مشکلاتی است که پرورش دهندگان مرغ تخم‌گذار استان با آن مواجه هستند؛ همچنین در موضوع صادرات این محصول مشکلی که وجود دارد آن است که بیشتر کارهای مرتبط با صادرات این محصول بر اساس توافق انجام می‌شود و قرارداد محور نیست که این موضوع نیز موجب تاثیر پذیری بالای صادرات تخم مرغ از تنش‌های بازار شده‌است.

قم پیشگام در تامین تخم مرغ کشور/ افزایش تولید با اصلاح مرغداری‌ها دنبال می‌شود

مرغداران قمی در برابر مشکلات مقاومت می‌کنند

رهبرنیا گفت:‌ با این وجود کسب رتبه سوم در تولید تخم مرغ کشور، نشان دهنده این است که مرغداران قمی با همه توان مشغول فعالیت هستند و مشکلات نتوانسته مانع کار ایشان شود، ما امیدواریم با حل چالش‌های یاد شده و افزایش حمایت‌ها از این بخش مهم اقتصادی،‌ شاهد رشد بیشتر تولید تخم مرغ در استان قم باشیم.

وی افزود: همین حالا هم دولت در خصوص تخم مرغ برای حمایت همزمان از تولید کننده و مصرف کننده یارانه می‌دهد اما نیاز است که با برنامه‌ریزی و تنظیم بازار بر اساس عرضه و تقاضا در خصوص افزایش توان خرید مصرف کننده نیز اقدام‌های بیشتری صورت گیرد تا از ضرر تولیدکنندگان جلوگیری شود و پایدار در زمینه تولید تخم مرغ استمرار یابد.

وی با اشاره به برنامه‌های استان برای ارتقا کیفیت تخم مرغ تولید شده در قم، ادامه داد: استفاده از بسته‌بندی برای عرضه تخم‌مرغ که طی سال‌های اخیر در قم رواج یافته از دیگر نکات مهمی است که مورد توجه مرغداران استان قرار گرفته و علاوه بر ایجاد ارزش افزوده بیشتر، ارتقا سلامت محصول را نیز در پیش‌ داشته‌است.

قم پیشگام در تامین تخم مرغ کشور/ افزایش تولید با اصلاح مرغداری‌ها دنبال می‌شود

۱۴۵ هزار تُن تخم مرغ امسال در قم تولید می‌شود

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، پیرامون این موضوع بیان داشت: تعداد ۱۷۹ واحد مرغداری تخمگذار با ظرفیت حدود ۹.۸ میلیون قطعه در استان قم فعال است؛ در همین رابطه قم در سال گذشته با تولید ۱۲۰ هزار و ۵۴۲ تُن تخم مرغ ۹ درصد از سهم تولید این محصول در سطح کشور را در اختیار داشت.

محمدرضا حاجی رضا با اشاره به این که قم در زمینه تولید تخم مرغ در جایگاه سوم کشور قرار دارد، افزود: در شش ماهه ابتدای سال جاری ۷۲ هزار و ۳۰۰ تُن تخم مرغ در استان قم تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱ درصد افزایش یافته است و پیش بینی می‌کنیم تا پایان سال بیش از ۱۴۵ هزار تُن تخم مرغ در استان قم تولید و به بازار عرضه شود.

وی ادامه داد: در راستای تامین امنیت غذایی و تسهیل دسترسی مردم به این محصول غذایی مهم، معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری سایر دستگاه‌ها و تشکل‌های مرتبط با حوزه پرورش دام و طیور، وضعیت تولید تخم مرغ استان را به صورت مستمر دنبال می‌کند.

قم پیشگام در تامین تخم مرغ کشور/ افزایش تولید با اصلاح مرغداری‌ها دنبال می‌شود

تخم مرغ تولید شده در قم علاوه بر تامین نیاز استان و ارسال به سایر مناطق کشور برای عرضه در بازار داخلی، ظرفیت صادراتی نیز دارد و این محصول از جمله کالاهای کشاورزی قم است که برای استان درآمد ارزی ایجاد می‌کند.

قم از جمله استان‌های برتر کشور ازنظر تراکم مرغداری‌های فعال است؛ این استان رشد قابل‌توجهی در صنعت طیور دارد و در همین رابطه از حضور سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به فعالیت در این عرصه حمایت می‌شود.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha