به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینیپور روز پنجشنبه در دیدار با علیرضا جهانگیری دستیار وزیر امور خارجه در امور دریای خزر در استانداری مازندران اظهار کرد: دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان و پهنه آبی مهم برای کشورهای همسایه به توجه بیشتری برای حل مسائل زیستمحیطی نیاز دارد که این امر با ایجاد یک کارگروه مستقل زیستمحیطی با حضور کشورهای همسایه این دریا قابل پیگیری است.
وی افزود: ما در مازندران آمادگی کامل برای برگزاری همایش بینالمللی کشورهای حاشیه خزر و پرداختن به مسائلی مانند چالشهای زیستمحیطی این پهنه آبی مهم را داریم و از هرگونه همراهی و برنامهریزی برای کمک به برگزاری نشستها و رویدادهایی که به کاهش مشکلات و چالشهای این دریا و افزایش بهرهمندی اصولی و سودمند کشورهای همسایه از خزر استقبال میکنیم.
نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: مازندران دبیرخانه دیپلماسی آموزشی کشور است و با توجه به این ظرفیت موجود در استان، در این حوزه هم میتوانیم با کشورهای همسایه حاشیه دریای خزر در حوزه آموزشی و پژوهشی فعالیتهای مشترک انجام دهیم.
حسینیپور همچنین از برنامهریزی برای ازسرگیری فعالیت یک فروند کشتی تحقیقاتی در دریای خزر خبر داد و گفت: با توجه به ضرورت انجام مطالعات میدانی درباره شرایط زیستمحیطی و آلودگیهای دریای خزر، بهزودی یک کشتی تحقیقاتی که مربوط به مرکز تحقیقات اکولوژیک دریای خزر است بازآماد (اورهال) میشود تا بتواند همه مسائل مربوط به دریای خزر از جمله سنجش میزان آلودگی آب دریا در نواحی مختلف را پایش و رصد کند.
وی افزود: این کَشتی مسائلی مانند رصد میزان پسروی آب دریا و اولویت های فنی و علمی دیگر مرتبط به دریا را نیز به صورت علمی بررسی میکند و نتایج آن در اختیار دستگاههای اجرایی قرار خواهد گرفت.
استاندار مازندران در بخشی از اظهارات خود نیز به ظرفیت مازندران برای افزایش روابط بینالمللی با کشورهای همسایه دریای خزر به ویژه روسیه اشاره کرد و گفت: تا کنون گامهای مهمی برای تقویت روابط بین مازندران و کشورهای همسایه دریای خزر برداشته شده که دستاوردهای مطلوبی نیز به همراه داشت. با توجه به این ظرفیتهای موجود برای مازندران خواستار تقویت جایگاه وزارت امور خارجه در مازندران هستیم.
حسینیپور اظهار کرد: روابط خوبی با برخی مناطق و استانهای همسایگان خزر داریم و پیگیریها برای افزایش این مراودات و به سرانجام رسیدن آنها نیز ادامه دارد. معتقدیم که در این مسیر ایجاد کنسولگری روسیه در مازندران میتواند به تقویت روابط کمک شایانی کند.
وی تصریح کرد: ما راهبردی دقیقی در حوزه کشورهای همسایه دریای خزر داریم که میتواند به افزایش تبادلات تجاری بین شمال ایران و به ویژه مازندران با بازار حوزه CIS منجر شود.
استاندار مازندران افزود: برای تحقق اهداف مد نظر پیشنهاد و درخواست میشود که جلسهای مشترک با حضور استانداران استانهای شمالی و وزیر محترم امور خارجه در خصوص توسعه روابط و تدوین برنامه راهبردی با کشورهای حاشیه دریای خزر برگزار شود.
به گزارش ایرنا، مازندران به دلیل وجود زیرساختهای مهم از جمله سه بندر، سه فرودگاه، اتصال به راهآهن سراسری و همچنین ظرفیتهای اقتصادی در حوزههای کشاورزی، صنعتی و معدنی با توجه به همسایگی با کشورهای حاشیه دریای خزر فرصت بسیار مناسبی برای رشد اقتصادی و افزایش مراودات بینالمللی با این کشورها دارد که این امر طی سالهای اخیر و به ویژه در دولت سیزدهم به طور جدی مورد توجه مسئولان دولت قرار گرفته است.
نظر شما