۲۵ مهر ۱۴۰۲، ۱۲:۵۶
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 85261174
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

میانگین برداشت پسته گناباد ۲۰۰ کیلوگرم از سطح کشور بیشتر است+فیلم

گناباد-ایرنا- مسوول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد گفت: میانگین برداشت پسته در هر هکتار این شهرستان بیش از ۲۰۰ کیلوگرم از سطح کشوری بالاتر است.

حسین عطایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین برداشت پسته در سطح کشور حدود ۸۰۰ کیلوگرم در هر هکتار و این میزان در شهرستان گناباد افزون بر یک تن یعنی بیش از هزار کیلوگرم است.

وی ادامه داد: با تغییر الگوی کاشت کشاورزی در گناباد، اکنون پسته به عنوان نخستین محصول کشاورزی این شهرستان از نظر سطح کاشت و درآمد اقتصادی برای کشاورزان مطرح است.

مسوول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد گفت: با همکاری کشاورزان، روند تغییر در نوع محصولات باغی و زراعی منطقه با توجه به روند تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های سالهای اخیر از شتاب مناسبی برخوردار است به طوری تا چند سال آینده بخش عمده زمینهای زراعی گناباد به محصولات باغی کم آب طلب و با بازدهی اقتصادی مناسب به خصوص پسته تبدیل می شود.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد هم از برداشت ۲۱ هزار تن پسته از ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت در این شهرستان طی مدت زمان برداشت (اواخر مردادماه تا مهرماه جاری) خبر داد.

رمضانعلی قاسمی افزود: از مجموع حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ های شهرستان گناباد بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هکتار آن به کشت پسته اختصاص یافته است و از این میزان ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار از باغهای پسته گناباد به مرحله باروری رسیده است.

وی اضافه کرد: برداشت پسته نقش مهمی در اشتغالزایی این شهرستان دارد به طوری که حدود ۲ ماه برداشت این محصول منجر به اشتغال بیش از ۱۳۶ هزار نفر- روز کار در شهرستان شده است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت:۱۱ ترمینال ضبط پسته فعال شهرستان گناباد فرآوری بهداشتی این میزان محصول را انجام می دهد.

قاسمی افزود: با توجه به کمبود منابع آبی در گناباد افزایش گرایش کشاورزان به سمت محصولاتی که مصرف آب کمتری دارند نوید بخش جلوگیری از هدر رفت منابع آبی و افزایش بهره وری آب در منطقه است.

وی مهمترین انواع پسته در گناباد را پسته بادامی (سفیدپسته)، اکبری، احمد آقایی ،کله قوچی و فندقی ذکر کرد.

علی موذنی مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد نیز گفت: با کشت محصولاتی نظیر پسته، عناب و گیاهان دارویی بخصوص گل محمدی و زیره کوهی در سطح شهرستان به سمت تغییر الگوی کشت و کاشت دقیق و علمی پیش می رویم و تداوم این روند بازدهی اقتصادی مطلوب‌تری برای بهره برداران خواهد داشت.

۱۴ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی گناباد با کشت و زرع بر روی ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و پرورش ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha