۸ مهر ۱۴۰۲، ۸:۱۵
کد خبرنگار: 1541
کد خبر: 85242864
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چرا ۲ نقطه گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد از بخش خصوصی پس گرفته شد؟

یاسوج- ایرنا- میان کوه های سربه فلک کشیده و جنگل های سرسبز زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد، ۲ نقطه گردشگری زیبا و منحصر به فرد قرار دارد که سالانه میزبان هزاران گردشگر از سراسر کشور است. این مناطق، تنگ گنجه ای و تنگ تامرادی نام دارند.

به گزارش ایرنا ، چشمه ساران خروشان، درختان سرسبز، صخره های مرتفع و مناظر بی نظیر این ۲ نقطه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد را به بهشتی برای گردشگران تبدیل کرده است. اما این زیبایی ها در سایه بی توجهی سرمایه گذاران بخش خصوصی، به کام گردشگران تلخ شده بود.

تنگ گنجه ای و تنگ تامرادی

تنگ گنجه ای و تنگ تامرادی ۲ منطقه گردشگری طبیعی در استان کهگیلویه و بویراحمدبه دلیل زیبایی های طبیعی و چشم اندازهای منحصر به فرد خود، از محبوبیت خاصی در میان گردشگران برخوردارند. این ۲ منطقه در سال های اخیر به بخش خصوصی واگذار شده بودند تا با سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت ها، به قطب گردشگری استان تبدیل شوند.

اما زیبایی های این مناطق در سایه بی توجهی سرمایه گذاران بخش خصوصی، به کام گردشگران تلخ شده بود. راه های دسترسی نامناسب، نبود امکانات رفاهی و تفریحی و خدمات ناکارآمد، باعث شده بود تا گردشگران از نحوه خدمات در این مناطق ناراضی و گلایه مند شوند.

یکی از گردشگرانی که به تازگی از تنگ گنجه ای بازدید کرده بود، در این خصوص گفت: «من از دیدن این منطقه بسیار زیبا لذت بردم، اما باید اذعان کرد که امکانات رفاهی و تفریحی در این منطقه بسیار کم است. راه دسترسی نیز نامناسب است و باعث شد تا من برای رسیدن به این منطقه، با مشکلات زیادی مواجه شوم.»

چرا ۲ نقطه گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد از بخش خصوصی پس گرفته شد؟

در همین حال، سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز به دلیل مشکلات اقتصادی، نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و زیرساخت های گردشگری این مناطق را توسعه دهند. این امر باعث شد تا دولت به فکر بازپس گیری این مناطق از بخش خصوصی بیفتد.

پس از هشت ماه تلاش و پیگیری قانونی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد، ۲ نقطه گردشگری این استان را از بخش خصوصی پس گرفت. این اقدام با استقبال گردشگران و مردم محلی مواجه شد.

براساس قرارداد واگذاری، سرمایه گذاران این دو منطقه متعهد شده بودند که به اندازه ای که دولت برای ایجاد زیرساخت ها در این مناطق هزینه کرده بود، برای توسعه زیرساخت های گردشگری این مناطق سرمایه گذاری کنند. این زیرساخت ها شامل راه دسترسی، پارکینگ، سرویس های بهداشتی، امکانات رفاهی و تفریحی و غیره بودند.

رعایت نکردن تعهدات

با این حال، به گفته سعید طالبی پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد سرمایه گذاران این ۲منطقه به تعهدات خود عمل نکردند و زیرساخت های گردشگری این مناطق را توسعه ندادند. این امر باعث شد تا گردشگران از نحوه خدمات در این مناطق ناراضی و گلایه مند شوند.

در پی عدم رعایت تعهدات سرمایه گذاران، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد اقدام به بازپس گیری این ۲ منطقه از بخش خصوصی کرد. این اقدام پس از هشت ماه تلاش و پیگیری قانونی صورت گرفت.

چرا ۲ نقطه گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد از بخش خصوصی پس گرفته شد؟

اظهارات مدیرکل میراث فرهنگی

سعید طالبی پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد، در این خصوص گفت: «دولت به دنبال بهبود وضعیت گردشگری در کشور است و یکی از راه های تحقق این هدف، واگذاری مناطق گردشگری به بخش خصوصی است. اما این واگذاری باید با دقت صورت گیرد و سرمایه گذاران باید به تعهدات خود عمل کنند. در غیر این صورت، دولت مجبور به باز پس گیری مناطق گردشگری از بخش خصوصی خواهد شد.»

طالبی پور همچنین از همکاری و حمایت مراجع قضایی برای باز پس گیری این مناطق که پیش از این به بخش خصوصی واگذار شده بود، قدردانی کرد.

بازپس گیری ۲ نقطه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از بخش خصوصی، پیام مهمی برای سرمایه گذاران بخش خصوصی دارد. این پیام این است که دولت به دنبال توسعه گردشگری واقعی و حمایت از حقوق گردشگران است. دولت از سرمایه گذاران بخش خصوصی حمایت می کند، اما در مقابل، انتظار دارد که این سرمایه گذاران نیز به تعهدات خود عمل کنند.

چرا ۲ نقطه گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد از بخش خصوصی پس گرفته شد؟

بازپس گیری این مناطق از بخش خصوصی، امیدی را در دل گردشگران زنده کرد. امیدی به اینکه این مناطق زیبا، بالاخره به شکوفایی و آبادانی برسند.

برای جلوگیری از تکرار چنین مواردی در آینده، توصیه می شود که دولت در واگذاری مناطق گردشگری به بخش خصوصی، دقت بیشتری داشته باشد. همچنین، دولت باید سازوکارهایی را برای نظارت بر عملکرد سرمایه گذاران بخش خصوصی ایجاد کند تا از رعایت تعهدات آنها اطمینان حاصل شود.

کهگیلویه و بویراحمد که با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، ۷۹۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی در کنار جاذبه های مردم شناسی چون پوشش ها و گویش های محلی و آواها و نواهای محلی محسوب می شود سالیانه مقصد سیر و سیاحت سه میلیون ایرانگرد و جهانگرد است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha