به گزارش ایرنا، اصفهان بعنوان دومین استان دانشگاهی کشور، بر اساس آخرین آمار از ۱۹۹ موسسه آموزش عالی فعال با حدود ۲۰۸ هزار دانشجو و سه هزار و ۵۳۹ عضو هیات علمی برخوردار است.
تعداد دانشجویان دختر در این استان ۱۰۶ هزار نفر و دانشجویان پسر ۱۰۱ هزار و ۵۰۰ نفر است و بیشتر آنها به ترتیب در رشتههای علوم انسانی، فنی و مهندسی، هنر، علوم پایه و کشاورزی و دامپزشکی تحصیل میکنند.
با توجه به تعداد قابل توجه دانشجویان دانشگاههای استان اصفهان و جایگاه ممتاز و برتری که بسیاری از مراکز آموزش عالی این دیار در سطح کشور و حتی منطقه دارند، ایجاد فضای مطلوب علمی و معنوی برای حضور دانشجویان از اهمیت بسیاری برخوردار است به همین دلیل مسوولان بخش آموزش عالی در آستانه سال تحصیلی جدید، تدابیر و اقداماتی را بمنظور استقبال هرچه بهتر از آنها بویژه دانشجویان نو ورود در نظر گرفته و انجام دادهاند.
به گفته مسوولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها از روز دوشنبه سوم مهر امسال است و ورودیهای جدید دانشگاهها هم هفته سوم مهر در کلاسها حضور مییابند.
با توجه به اینکه چند روز بیشتر به آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاههای کشور باقی نمانده است، نگاهی به اقدامات و طرحهای دانشگاه های مختلف استان نشان میدهد که در آنها ستاد استقبال از دانشجویان از مدتها قبل تشکیل شده و در فرصت سه ماه تابستان، فعالیتهایی برای بهسازی، بازسازی و نوسازی فضاهای مختلف دانشگاهها، برنامهریزی آموزشی و پژوهشی و اجرای برنامه هایی بمنظور استقبال از دانشجویان صورت گرفته است.
از طرفی در بسیاری از دانشگاهها، طرحهای متعددی برای استقبال از دانشجویان نو ورود تعریف و آماده اجرا شده است تا آنها دوران تحصیلی خود را با روحیه و نشاط بالا در فضایی آرام و با آشنایی کامل از فضاهای مختلف مانند دانشکدهها و خوابگاهها آغاز کنند که در این گزارش به برخی از این طرحها و اقدامات اشاره میشود.
اجرای طرح "هُدا" در دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه صنعتی اصفهان با حدود ۱۱ هزار دانشجو یکی از دانشگاههای بزرگ و برتر استان و کشور است و طرح های مختلفی در آن برای آغاز سال تحصیلی تعریف شده که یکی از آنها طرح موسوم به "هُدا " است.
هدف از این طرح آشنایی دانشجویان نو ورود با فضای دانشگاه و پاسخگویی به پرسشها و نیازهای آنها در طول سال تحصیلی نخست است بطوریکه هر دانشجوی تازه وارد با یکی از استادان دانشکده با عنوان "استاد راهنما" و با یک دانشجوی سال بالاتر با عنوان "همیار" آشنا می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان درباره این طرح به خبرنگار ایرنا گفت: نام این طرح یعنی "هدا" از اختصار عبارت "هستههای دوستی و امید " اخذ و از حدود ۱۰ سال گذشته تاکنون در این دانشگاه برای استقبال از دانشجویان تازه وارد اجرا شده است.
الهام محمودزاده در گفت و گو با ایرنا افزود: اساس این طرح بر ارتباط و تعامل دانشجویان نو ورود با استادان راهنما و همیاران استوار است تا این دانشجویان در چتر حمایتی استاد راهنمای خود در زمینه های مختلف مانند مسائل آموزشی قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه بخش های دیگری مانند مشاوره، پشتیبانی فرهنگی و عقیدتی و کمیته حمایت و نظارت نیز در این طرح در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: استادان راهنمای دانشکده ها نقش پشتیبانی، نظارت و رصد و پیگیری امور دانشجویان تازه وارد را بر عهده دارند.
محمودزاده با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی در دانشکدهها برای دانشجویان تازه وارد با موضوع مهارت افزایی و توانمندسازی اضافه کرد: در طول سال تحصیلی نخست دانشجویان نو ورود، برنامهها و نشست های مختلفی برای آنها در دانشکدهها و خوابگاهها بمنظور آشنایی هرچه بهتر و بیشتر آنها با فضای دانشگاه برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در ۶ ماه گذشته، روند انتخاب استادان راهنما و همیارها در طرح "هدا" در دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شده است، توضیح داد: هر استاد راهنما دو تا سه همیار و هر همیار بطور میانگین حدود ۱۰ دانشجوی نو ورود را پوشش میدهند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان خاطرنشان کرد: برنامههای دیگری نیز مانند جشن آغاز سال تحصیلی، اردوی دانشجویی، دانشگاه گردی و آشنایی با مکان های مختلف مانند مسجد، کتابخانه، مرکز بهداشت، مجموعههای فرهنگی مانند تشکلها و کانونها، انجمنهای علمی و تالارهای دانشگاه نیز در نظر گرفته شده است.
بهسازی و بازسازی اماکن و ساختمان های مختلف دانشجویی در دانشگاه صنعتی اصفهان نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در این مرکز آموزشی برای استقبال از دانشجویان در سال تحصیلی جدید است.
با توجه به اینکه از ۱۱ هزار دانشجوی این دانشگاه، چهار هزار و ۵۰۰ نفر خوابگاهی هستند، عملیات عمرانی در سراهای دانشجویی دختران و پسران و مجموعه غذاخوری(سلف سرویس) مرکزی در تابستان امسال بمنظور آمادهسازی آنها انجام شده است.
ایجاد فضای دلنشین و با نشاط در سراهای دانشجویی
معاونت دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان، ایجاد فضای دلنشین و بانشاط در سراهای دانشجویی(خوابگاهها) را از اولویتهای این مرکز علمی دانست و گفت: در بهسازی و تعمیر اماکن دانشجویی در تابستان امسال، بهبود موارد بهداشتی در مجموعه غذاخوری دانشگاه نیز مورد توجه قرار گرفت.
مجتبی بابایی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اصلاحات بهداشتی در سالن غذاخوری دانشجویی بر اساس استانداردهای بهداشت محیط، افزود: تجهیزات پُخت و توزیع غذا در مجموعه غذاخوری دانشگاه صنعتی اصفهان نیز تامین و تعمیر شده است.
وی، اقدامات زیرساختی در سراهای دانشجویی پسران مانند ایجاد پارکینگ اختصاصی موتورسیکلت و دوچرخه در ورودی سراهای صدرا و تعمیر و بهسازی تاسیسات این خوابگاهها و ایجاد مجموعه "باغ مروارید"(پارک بانوان) در محوطه خوابگاه خواهران را از دیگر فعالیت های معاونت دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان در آستانه سال تحصیلی جدید عنوان کرد.
تحولگرایی، محور برنامههای دانشگاه اصفهان
دانشگاه اصفهان نیز بعنوان دانشگاه مادر و جامع استان، طرحها و برنامههای متعددی را بمنظور استقبال از دانشجویان در سال تحصیلی جدید اجرا کرده که محور آنها ایجاد روحیه تحولگرایی و نشاط است.
به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اصفهان، رشد و تعالی فرهنگی، ارتباطگیری با دانشجویان از طریق فعالان فرهنگی و دانشجویی، فراهم کردن زمینه اجرای طرح "حریم فرهیختگی" و قرار گرفتن در محیط علمی و معنوی دانشگاه از اهداف برنامه های در دست اقدام این معاونت در استقبال از دانشجویان بویژه دانشجویان نو ورود است.
"حریم فرهیختگی" طرحی در زمینه عفاف، پوشش و رفتار دانشجویی است و با رویکرد تربیتی و فرهنگی اجرا میشود.
مریم سعیدیان با اشاره به اینکه مراسم "نو دانشجویان" بمنظور استقبال از دانشجویان تازه وارد در این مرکز علمی برگزار میشود، گفت: طرح "حامی و همیار دانشجو" نیز با استفاده از ظرفیت دانشجویان موفق و ورودی سالهای اخیر و توان فعالان فرهنگی دانشجویی برای آشنا کردن دانشجویان تازه وارد با فضای دانشگاه و رصد و پیگیری امور آنها اجرا میشود.
گفت و گوهای دوستانه بین دانشجویان و استادان، دیدار هیات رئیسه و مدیران معاونت فرهنگی دانشگاه با دانشجویان، برگزاری مسابقه های فرهنگی، خوابگاه گردی، فعالیت های هنری و اردوهای داخل استان، برنامههای ویژه دانشجویان غیرایرانی و رتبههای برتر کنکور از دیگر برنامه های در دست اقدام دانشگاه اصفهان بمنظور استقبال از دانشجویان در آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ است.
بهسازی و تعمیر فضاهای آموزشی، خوابگاهها، سالنهای غذاخوری و اماکن ورزشی نیز از دیگر اقدامات انجام شده در دانشگاه اصفهان در تابستان امسال بمنظور آمادهسازی این شهر دانشگاهی برای سال تحصیلی جدید است.
معاون اداری و مالی دانشگاه اصفهان نیز با اشاره به تامین تجهیزات و لوازم اداری، کمک آموزشی و آزمایشگاهی گفت: زیباسازی و رنگآمیزی دانشکدهها، کلاسهای درس و خوابگاهها، پیشبینی اقلام لازم برای ثبت نام غیرحضوری و پذیرش دانشجویان نو ورود، اجرای طرحهای تامین آب و نگهداشت فضای سبز و زیباسازی بمنظور ایجاد روحیه نشاط و شادابی در فضاهای مختلف از دیگر اقدامات انجام شده برای میزبانی شایسته از دانشجویان است.
رضا علی نوروزی، تامین مالی و تدارک ایاب و ذهاب دانشجویی و رستورانهای آزاد، تامین کسری نیروی انسانی(جایگزین نیروهای بازنشسته و خروج از خدمت) از طریق شرکت های تامین نیرو، برگزاری دورههای آموزشی اعضای هیات علمی جدید و انعقاد قراردادهای متعدد برای آماده سازی بستر آموزش مجازی دانشگاه برای آغاز فعالیتهای سال تحصیلی جدید را از دیگر برنامههای اجرا شده در دانشگاه اصفهان اعلام کرد.
سردار اصلانی معاون دانشجویی دانشگاه اصفهان نیز در باره قیمت غذای دانشجویی در سال تحصیلی جدید گفت: در نامهای که شهریور امسال از صندوق رفاه دانشجویان به دانشگاه های سراسر کشور ارسال شد، نرخ غذای دانشجویی مشخص شده و با وجود افزایش قیمت مواد اولیه نسبت به سال گذشته، قیمت غذا در سِلف دولتی افزایش چندانی ندارد و همیشه سعی وزارت علوم و دانشگاه بر این است که نرخ غذای دانشجو معقول باشد.
معاون آموزشی دانشگاه اصفهان نیز با بیان اینکه سال تحصیلی جدید با حضور حدود ۱۶ هزار دانشجو در این دانشگاه از سوم مهر آغاز می شود، گفت: از نیمه دوم مهر نیز حدود سه هزار دانشجوی جدید کارشناسی وارد دانشگاه خواهند شد.
حجتالله سعیدی خاطرنشان کرد: امسال بدلیل برگزاری کنکور در دو نوبت و پذیرش حدود سه هزار دانشجوی بورسیه برای نخستین بار که پذیرش آنها با مصاحبه انجام می شود، اعلام نتایج کنکور کارشناسی با تاخیر مواجه شد.
دانشگاه اصفهان با احتساب دانشکدههای خوانسار و شهرضا دارای حدود ۱۹ هزار دانشجو و ۶۶۰ عضو هیات علمی در ۴۱۰ رشته تحصیلی، یکی از دانشگاههای جامع برتر کشور است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه دانشجویان تازه وارد در اواخر مهر به دانشگاه می آیند، اظهار داشت: برنامه ویژه ای برای استقبال از آنها در روزهای پایانی مهر در نظر گرفته شده است.
پژمان عقدک با بیان اینکه هر سال مراسمی نیز برای آغاز سال تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار میشود، افزود: معرفی معاونتهای مختلف و دانشکده ها و آشنایی با وظایف دانشجویی از مهمترین اهداف این برنامه است.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در آمادگی کامل برای آغاز سال تحصیلی جدید قرار دارد، خاطرنشان کرد: دانشکدهها، خوابگاه ها، فضاهای ورزشی و سرویسهای رفت و آمد همه در آمادگی قرار دارند و حتی امسال سرویس حمل و نقل بین دانشگاه و برخی بیمارستانها که فاصله دورتری از دانشگاه دارند، در نظر گرفته شده است.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دارای حدود ۱۰ هزار دانشجو و یکهزار عضو هیات علمی است که با ۱۰ دانشکده و ۴۹ مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده، یکی از دانشگاههای علوم پزشکی برتر کشور بشمار میآید.
استان اصفهان در زمان حاضر دارای پنج دانشگاه بزرگ دولتی، ۲۲ موسسه غیردولتی و غیرانتفاعی، ۹ موسسه آموزش عالی آزاد، ۲۸ واحد دانشگاه آزاد، ۱۲ مرکز دانشگاه فنی و حرفهای، ۳۸ مرکز پیام نور، پنج مرکز دانشگاه فرهنگیان، ۲۴ مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی و ۵۰ موسسه پژوهشی است که بیشترین تعداد آنها یعنی ۹۹ موسسه در شهرستان اصفهان مستقر هستند.
نظر شما