۲۱ شهریور ۱۴۰۲، ۹:۴۷
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 85225475
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رونق پرده‌های جادویی هنر هفتم در گلستان با حمایت دولت سیزدهم

گرگان- ایرنا- تقویت بخش‌های فرهنگی و هنری یکی از موضوعات مهم و مورد توجه همیشگی دولتمردان سیزدهم است که توجه به آن از جمله ظرفیت‌سازی برای افزایش اقبال عمومی به سینما و توسعه کمی و کیفی آن در گلستان به اتفاقات مثبت و امیدبخشی در رونق هنر هفتم انجامیده است.

به گزارش ایرنا گواه این ادعا، بازسازی پردیس سینمایی عصر جدید گرگان با پنج سالن نمایش و ظرفیت ۶۲۵ صندلی و بازسازی پردیس سینما مهر گنبدکاووس با ۶ سالن نمایش و ظرفیت ۵۲۷ صندلی است.

سرمایه‌گذاری برای رونق سینما نزد مسوولان ارشد و مسوولان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان از ابتدای دولت سیزدهم شتاب به خود گرفته تا از این ظرفیت برای توسعه این استان شمالی و کاهش خسارت‌های فرهنگی در میان جامعه به ویژه نسل جوان به خوبی استفاده شود.

این استان شمالی با ۱۴ شهرستان و یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت متشکل اقوام و مذاهب مختلف به اعتقاد کارشناسان حوزه فرهنگ و هنر نیازمند توجه ویژه در حوزه سینما است تا زیرساخت‌های موردنیاز فراهم شود که در دولت سیزدهم و همت مسوولان مرتبط استانی توجه به این حوزه شتاب به خود گرفته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد گلستان با اشاره به نقش برجسته سینما نزد مردم این خطه گفت: سینما دارای نقش برجسته و جایگاه ویژه‌ای در میان مردم این استان برخوردار بوده و نمونه بارز آن استقبال از میزبانی پخش فیلم‌های جشنواره‌های در سینماهای استان است.

محمد رعیت افزود: طی ۲ سال اخیر در بخش دسترسی ساکنان استان به سینما با بهره‌گیری از ظرفیت حوزه هنری در بازسازی و نوسازی سینماهای قدیمی درشهرهایی از جمله گرگان و گنبدکاووس،تجهیز برخی از سالن مجتمع های فرهنگی هنری برای پخش فیلم سینمایی و اعزام سینما سیار به مناطق کم برخوردار شهری و روستاهای دور افتاده و مرزی، فراهم شده است.

وی گفت: اکنون ۱۹ سالن سینما در شهرستان‌های استان فعال وجود دارد که نسبت به سال ۱۳۹۹ از لحاظ تعداد سالن از رشد ۳۶ درصدی در ایجاد زیرساخت‌ها در این بخش برخوردار است.

به گفته وی شهرهای گرگان سه سینما، گنبدکاووس ۲ سینما، علی‌آبادکتول، آزادشهر، بندرترکمن و گمیشان و سینما دارند.

رعیت یادآور شد: ایجاد سینما برای رامیان و آق قلا هم در دست اقدام بوده تا سالن‌های مجتمع فرهنگی هنری برای این دو شهر با حمایت سازمان امور سینمایی کشور در برنامه تجهیز قرار گرفته است.

وی ادامه داد: ظرفیت صندلی در سالن‌های سینما در پایان سال ۱۳۹۹ افزون بر سه هزار صندلی بود که این رقم در مرداد ماه سال ۱۴۰۲ به سه هزار و ۵۰۱ صندلی افزایش یافته است.

رعیت خاطرنشان کرد: پخش فیلم در سینماهای استان هم در سال ۱۳۹۹ بیش از ۳۰ عنوان بود که به دلیل استقبال تماشاگران در سال ۱۴۰۰ به ۹۱ عنوان و سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ عنوان افزایش یافته و نسبت به ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم از رشد ۵۷ درصدی برخوردار است.

رونق پرده‌های جادویی هنر هفتم در گلستان با حمایت دولت سیزدهم

وی استقبال اهالی استان از پخش فیلم‌ در سینماهای استان در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ را ۲۱۵ هزار و ۹۷۵ نفر اعلام کرد و گفت: این در حالی که سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۵۸ هزار ۵۰۰ نفر و در سال ۱۳۹۹ نیز ۲ هزار و ۹۳۵ نفر به سینما رفته بودند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، تنوع در عنوان فیلم و دسترسی هم استانی به سینما در استان را از مهم‌ترین رونق سینما در استان برشمرد و گفت: تا پایان مرداد ماه امسال ۶۰ میلیارد و ۵۱۲ میلیون ریال حاصل درآمد فیلم‌های پخش شده در سینماهای استان بوده در حالی که این رقم در پایان سال ۱۳۹۹ افزون بر ۳۴۲ میلیون و ۲۳۹ هزار ریال بود.

وی حمایت از شناسایی و معرفی استعدادهای منطقه در حوزه سینما را دیگر فعالیت این اداره کل طی ۲ سال اخیر برشمرد و افزود: اکنون ۱۵ آموزشگاه آزاد سینما برای تربیت نیروی انسانی در شهرستان‌های استان فعال است.

به گفته وی سال ۱۳۹۹ تعداد آموزشگاه‌های آزاد در حوزه سینما در این استان ۱۲ مورد بود.

بهره‌گیری از ظرفیت سینما سیار

کارشناس سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: بهره گیری از ظرفیت سینما سیار برای پخش فیلم در شهرهای کم برخوردار و روستاهای دورافتاده استان یکی دیگر از اقدام این اداره کل برای جبران خلا دسترسی ساکنان منطقه به سینما است.

مریم رحمانی‌پور به خبرنگار ایرنا افزود: استفاده از این ظرفیت در سال‌های اخیر رشد خوبی به خود گرفته که براساس برنامه‌ریزی و اعلام دهیاران و شوراهای اسلامی، پخش فیلم از طریق سینما سیار صورت می‌گیرد.

به گفته وی اکنون از یک دستگاه سینما سیار برای پخش فیلم در مناطق کم برخوردار و روستاهای مرزی و دور افتاده استان استفاده می‌شود.

وی همچنین از تجهیز ۲ سالن برای فعالیت سینما در شهرهای رامیان و آق‌قلا در سال جاری خبرداد و افزود: شهرهای بندرگز، کردکوی، کلاله، گالیکش، مینودشت و مراوه‌تپه دارای سینما اختصاصی نبوده که این اداره کل برای برخورداری آن ها از این ظرفیت، برنامه دارد تا با حمایت حوزه سینمایی وزارتخانه، عملیاتی شود.

ضرورت حمایت از رونق سینما در استان گلستان

پیشتر استاندار گلستان با اشاره به تاثیر هنر در تقویت فرهنگ، گفته بود: رونق حوزه سینما در این استان برای تحقق این مهم به حمایت بیشتر احتیاج دارد.

علی محمد زنگانه با تاکید بر شناسایی ظرفیت و سرمایه‌گذاری در حوزه سینمای استان از سوی مسوولان دستگاه‌های مرتبط، افزود: با سرمایه‌گذاری در صنعت سینما می‌توان حداقل بخشی از خسارت‌های فرهنگی را در جامعه کم کرد.

با وجود این، حمایت از بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در ساخت و تجهیز از جمله اعطای وام کم بهره، استفاده بیشتر از ظرفیت سازمان حوزه هنری در ساخت و تجهیز سینما، حمایت از هنرمندان با استعداد استان در تولید فیلم‌های بلند، از سوی کارشناسان و دست‌اندارکاران صنعت سینمای استان مورد تاکید می‌شود تا با ایجاد زیرساخت‌ها در این حوزه، زمینه ساز میزبانی بیشتر از جشنواره‌های ملی از جمله پخش همزمان فیلم فجر و کودک و نوجوان در منطقه و افزایش مخاطبان در این حوزه شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha