به گزارش خبرنگار ایرنا، بیست و ششمین روز از مرداد ماه یادآور بازگشت سرافرازانه آزادگان به میهن در سال ۱۳۶۹ و فرصتی برای مرور رشادت های این غیور مردان است.
سال ۱۳۶۹ سالی پر تلاطمی برای مردم ایران بود، در گرماگرم تابستان، و در روز ۲۶ مرداد بالاخره جمهوری اسلامی ایران با سربلندی توانست رزمندگانی را که مجاهدانه از دین و شرف و خاک کشور دفاع کرده بودند و در دست دشمن اسیر شده بودند، به وطن بازگرداند.
در این روز، میهن اسلامی شاهد حضور اولین گروه آزادگان سرافرازی بود که پس از سال ها اسارت در زندان ها و اسارتگاه های رژیم بعث عراق، قدم به خاک پاک میهن اسلامی خود گذاشتند.
ستاد رسیدگی به امور آزادگان که در ۲۲ مرداد ۱۳۶۹ تشکیل شده بود، تبادل حدود ۵۰ هزار آزاده را با همین تعداد اسیر عراقی و با هماهنگی دستگاههای دیگر برعهده گرفت. با این تفاوت که اسرا آنها نظامی بودند و اسرای ما بیشتر بسیجی و غیرنظامی.
آزادگان، صبورتر از سنگ صبور و راضی ترین کسان به قضای الهی بودند. اینان سینه هایی فراخ تر از اقیانوس داشتند که از همه جا و همه کس بریده و به خدا پیوسته بودند. آزاده نامیده شدند چون از قید نفس و نفسانیات رهایی یافته بودند. امروز روز شادی ملت است، روزی که نه تنها خانواده های آزادگان خوشحال شدند بلکه تمام آزادگان جهان شاد بودند.
آزادگان، با ایمان راسخ خود در برابر همه فشارهای جسمی و روحی دشمنان ایستادند و روابط اجتماعی جامعه کوچک اردوگاهی خود را بر پایه اخلاق حسنه بنا نهادند و از شکنجه های مزدوران بعث هراسی به خود راه ندادند.
اسرای سرافراز ایرانی از چند نقطه مرزی با تشریفات وارد کشور شدند و نخستین واکنش آنان، بوسه بر خاک ایران و ریختن اشک شوق بود. زیارت مرقد مطهر حضرت امام خمینی(ره) و همچنین بیعت با جانشین خلف وی حضرت آیت الله خامنه ای، از نخستین برنامه ها و اقدامات مشترک آزادگان سرافراز ایرانی بود.
مقام معظم رهبری درباره آزادگان چنین فرموده اند: یکی از چیزهایی که شما را، دلهایتان را زنده نگه میداشت، پر امید نگه میداشت، یاد آن چهره و روحیه پرصلابت امام عزیزمان بود. آن بزرگوار هم خیلی به یاد اسرا بودند. حال پدری را که فرزندانش به این شکل از او دور شده باشند، راحت می شود فهمید... د.
مسأله اسارت طولانی فرزندان این ملت به نوبه خود امتحان دیگری بود که ملت ما با موفقیت آنرا به انجام رسانده و اسرای ما همانند ملت ایران، از خود آزادمردی نشان دادند و سرانجام با موفقیت و سرافرازی به وطن بازگشتند.
آزادگان، گنجینه های ارزشمندی هستند که در درون آن، فرهنگ انسان ساز دوران اسارت نهفته است. ثبت وقایع اسارت، پلی است برای انتقال فرهنگ اسارت از درون اردوگاه ها به شهرهای میهن اسلامی مان، ایران.
در این پیوند مدیرکل شهید بنیاد و امور ایثارگران استان مازندران با حضور در خبرگزاری ایرنا مازندران، برنامه های این بنیاد در سالروز ورود آزادگان عزیز به میهن اسلامی را تشریح کرد.
سعید کهن سال به رزمایش بزرگ دیدار با آزادگان عزیز در استان اشاره کرد و گفت: به طور همزمان در ۲۵ مرداد ماه از ۲ هزار و ۳۵۷ آزاده سرافراز خطه لاله خیز مازندران دیدار و تکریم به عمل می آید، در مرکز استان با حضور نماینده محترم ولی فقیه و استاندار مازندران از چند آزاده عزیز دیدار و از این اسطوره های صبر و پایمردی تکریم و تجلیل می شود.
مدیرکل بنیاد مازندران با اشاره به اینکه این دیدارها در قالب ۴۷۱ گروه ۵ تا ۶ نفره و هرکدام با پنج دیدار در قالب ۹۱ دستگاه در این رزمایش مشارکت خواهند داشت، اظهار کرد: از همه عزیزان که دل در گرو محبت به جامعه معزز ایثارگری دارند و باعث نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت و الگو نمایی برای جوانان و نوجوانان ما شده اند، خالصانه تشکر می کنم.
کهن سال، هدف این رزمایش را در درجه اول دلجویی و تکریم از صبر و استقامت آزادگان سرافرار و گفتمان با این عزیزان و طرح و رفع مشکلات به صورت حضوری عنوان کرد و یادآور شد: در استان مازندران این سومین رزمایش است و در گام اول با خانوادههای ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید و در گام دوم برای جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد که تعداد یک هزار و ۳۸۸ نفر بودند با همین رویه اجرا شد و اکنون در گام سوم به مناسبت سالروز بازگشت آزادگان عزیز به وطن این دیدارها اتفاق افتاد.
این مسئول افزود: امروز آزادگان عزیز ما که به حمدالله از یک انسجام خوبی برخوردارند جهاد تبیین و در حقیقت تفکر و اندیشه شهدا و ایثارگران را ترویج دهند.
کهن سال با اشاره به حضور پرشور آزادگان عزیز در تمامی عرصه ها، گفت: برنامه های روز آزادگان در هر شهرستان علاوه بر غبارروبی گلزار مطهر شهدا، برای تجلیل از خانواده های معزز آزادگان عزیز در جای جای استان در قالب همایش باشکوه، گردهمایی و برنامه های متنوع برگزار خواهد شد، بیشترین اجرای این برنامه ها با مشارکت خود آزادگان و هزینه خودشان و با نگاه مردمی انجام می شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران اذعان داشت: ما در رابطه با روز آزادگان در ۲۵ مرداد برنامه رزمایش دیدار از آزادگان معزز با مشارکت کلیه دستگاه ها در استان داریم، مدیران باید پای کار بیایند، البته این دیدارها باید استمرار داشته باشد.
همچنین سیدمحمود حسینی پور استاندار مازندران که به همراه فرمانده سپاه و نیروی انتظامی و مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان در قالب این رزمایش در منزل برخی آزادگان حضور پیدا کرده بود گفت: آزادگان دوره اسارت را در تاریک خانههای رژیم بعثی عراق را با صبوری، استقامت و مردانگی طی کردند که برای نسل آینده پیامهای زیادی دارد.
او افزود: متاسفانه برخی اطلاعات نادرست در خصوص وضعیت آزادگان و ایثارگران در فضای مجازی منتشر میشود در حالیکه مشاهدات نشان میدهد فرزندان برخی آزادگان که ۱۰ سال در سختترین شرایط در اسارت بودند با مشکل بیکاری مواجه هستند.
حسینی پور افزود: ایجاد رفاه برای آزادگانی که در سختترین شرایط اسارت زندگی کردند حق طبیعی برای آنان است باشد، اما خیلی از این افراد هنوز با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
استاندار مازندران گفت: کمترین کار مسئولان برای قدردانی از خدماتی که این آزادگان برای امنیت کشور انجام دادند توجه و سرکشی به این آزادگان گرانقدر میباشد.
حسینی پور با بیان اینکه زندگی بسیاری از آزادگان پر از درسهای زیبا است، اما مستند نشده است، افزود: مستند سازی زندگی آزادگان باید انجام شود.
نظر شما