به گزارش ایرنا، سردار حمید علینقیانپور روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به اینکه ماه محرم به تنهایی به عنوان بهترین و کاملترین عامل در کنترل جرایم و آسیب های اجتماعی محسوب میشود افزود: تحقیقات در نیروی انتظامی نشان می دهد که هر ساله آمار و ارقام جرائم در ماه محرم تا بیش از ۴۰ درصد کاهش مییابد که این امر ناشی از اثرگذاری این ماه در درون انسانهاست.
وی اظهار داشت: این از ویژگیهای منحصر به فرد این ماه است زیرا عموم مردم و حتی مجرمان هم برای این ماه و به ویژه دهه اول محرم احترام خاصی قائل بوده و مراقب هستند تا در این ایام خاص عمل خلاف و جرمی از آنان سر نزند.
رئیس پلیس استان اصفهان افزود: بی شک قرار گرفتن انسان در زمانی معنوی همچون محرم باعث می شود تا از پدیده هایی که مغایر با ارزش های والای او دارد دوری کند و این نوع رفتار ناشی ازسرشت درونی و همچنین اعتقادات دینی و مذهبی است که در این ایام تقویت می شود.
وی یادآور شد: ماه محرم با توجه به ویژگی های والایی که دارد می تواند در کنترل و هدایت رفتارهای انسانی تا حد بسیاری موثر واقع شود و باعث تغییرات اساسی در نگرش و نوع رفتار آدمی شود.
سردار علینقیانپور افزود: مشارکت و همگرایی مردم و جوانان در ایام محرم در تکیه ها و حسینیه ها نوعی وفاق اجتماعی است که این نوع رفتار در کمتر نقاطی در جهان دیده می شود.
وی اضافه کرد: بطور حتم ایام محرم در نوع رفتار و نگرش جوانان تا حد بسیاری تاثیر میگذارد به نحوی که این امر را می توان در کاهش پروندههای قضایی در محاکم شاهد بود زیرا در ایام محرم تمام فکر و ذهن قشر جوان به مسائل معنوی معطوف می شود و همین امر عاملی می شود تا این قشر از مسائل حاشیه ای که منجر به روی آوردن آنان به اعمال خلاف می شود دوری کنند.
وی با اشاره به تاثیر فضای این ماه بر میزان جرایم گفت بعضی از جرایم کاهش چشمگیرتری دارند مثلا آمار جرایم مفاسد اجتماعی بیش از ۵۰ درصد کاهش می یابد یا سرقت بسیار کمتر میشود.
به گفته رئیس پلیس استان اصفهان، ایجاد روحیه مذهبی، تقویت اعتماد به نفس، توجه به کرامت انسانی، برخورد عاطفی و با محبت از روشهایی است که هم موجب اعتماد و اطمینان مردم نسبت به مدیریت امنیت اجتماعی می شود و هم برای کاهش بزه در جامعه بسیار مفید است.
نظر شما