روایتی از روز نخست سفر رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج - ایرنا - نخستین روز سفر رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد درحالی سپری شد که افزون بر کلنگ زنی و افتتاح طرح های بزرگ اقتصادی و عمرانی تفاوت های این رویداد مهم نسبت به دوره های قبل جذاب به نظر رسید.

به گزارش ایرنا،اگرچه افتتاح طرح های مهمی چون سد چم شیر، کارخانه پتروشیمی گچساران،احیای کارخانه قند یاسوج به نمایندگی از ۴۴ واحد تولیدی دیگر در کنار آغاز عملیات اجرایی هشت طرح حوزه آب به ویژه سدسقاوه موضوعی بسیار مهم برای مردم کهگیلویه و بویراحمد است اما این سفر با همه ارمغان هایش به دلایل دیگری حائز اهمیت بود.

بسیاری از مردم کهگیلویه و بویراحمد آغاز برنامه های سفر ۲ روزه رییس جمهور در کهگیلویه و بویراحمد ازمنطقه عشایری سقاوه را به فال نیک گرفتند آن را نشانه ای مبارک از توجه دولت به مناطق محروم ارزیابی کردند.

این شهروندان اعتقاد دارند با اشاره به حضور رییس جمهور در میان عشایر دشت سقاوه، سخنرانی رییس دولت سیزدهم در جمع مردم یاسوج، گفت و گوی او با کارگران پتروشیمی و کارخانه قند یاسوج تاکید می کنند دیدارهای عمومی از ویژگی های شاخص دومین سفر رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد است.

ساکنان استان کهگیلویه و بویراحمد وعده رییس جمهور برای پیشگیری از بیکار شدن کارگران کارخانه پتروشیمی گچساران را نویدبخش توجه این مقام عالی رتبه کشور به بکار گماری بومیان ارزیابی کردند و از این موضوع ابراز خوشحالی کردند.

مردمان سختکوش این استان پیگیری رییس جمهور برای احیای کارخانه قند یاسوج و تعیین ضرب العجل او برای کارخانه یاسوج را نشان دهنده اعتقاد قلبی او برای رونق کار و اشتغال در میدان عمل خواندند.

رسانه های ارتباطی جمعی هم استقبال پرشور و گسترده مردم کهگیلویه و بویراحمد از رییس جمهور در نخستین روز سفر رییس دولت سیزدهم را مصداق وفاداری آنان به نظام جمهوری اسلامی ایران تحلیل کردند.

کارخانه قند یاسوج در کهگیلویه و بویراحمد که از سالها پیش به واسطه خصوصی سازی های نادرست به ورطه تعطیلی کشیده شده بود، و کارگران زیادی را بیکار کرده بود حالا با همت دولت سیزدهم به روند تولید برگشته؛ همچنین مجمتع پتروشیمی گچساران به عنوان بزرگترین پروژه صنعتی این استان با تزریق اعتبارات لازم و سرعت دهی در روند عملیات اجرایی و ازطرفی مجموعه نیروگاهی و خود سد چمشیر در سفر استانی رئیس جمهور به این استان به بهره‌برداری رسید که تحول عظیم و زیرساختی را در جهت پیشرفت و توسعه استان پدید خواهد اورد و این ۲مورد گوشه ای از ثمرات دور اول سفر رئیس جمهور به این استان هست که در دور دوم سفر و پس از ۲سال جنبه عملی بخود گرفته است .

احیای کارخانه یاسوج

کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت، تولید و سرمایه گذاری در کهگیلویه و بویراحمد با ظرفیت اسمی تولید روزانه یک هزار تُن قند و شکر، عصر امروز (دوشنبه )پس از یک دهه تعطیلی با حضور رئیس جمهور و به نمایندگی از ۴۴واحد صنعتی به مدار تولید بازگشت .

روایت روز نخست سفر رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد

رییس جمهور در جمع کارگران کارخانه قند یاسوج گفت: احیای این کارخانه پس از سال ها رکود دستاورد همت جمعی مسئولان محلی و ملی است که جای قدردانی دارد.

آیت الله سید ابراهیم رییسی افزود: از تلاش دسته جمعی همه مسئولان متولی به ویژه ستاد فرمان اجرایی امام خمینی (ره) برای به حرکت درآوردن دوباره چرخ های این کارخانه تعطیل شده قدردانی می کنم.

رئیس جمهور تاکید کرد: احیای کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت کهگیلویه و بویراحمد باعث شادی دل شمار زیادی از خانواده های این استان که در این واحد تولیدی کسب درآمد می کنند شده است.

آیت الله رییسی تصریح کرد: از سرگیری فعالیت این کارخانه نه تنها منجر به بازگشت ۱۶۰ کارگر به صورت مستقیم به اشتغال شد بلکه امید را در دل کشاورزان چغندرکار کهگیلویه و بویراحمد زنده کرده است.

رییس جمهور با اشاره به اینکه کارخانه قند یاسوج برای تولید نیازمند یکهزار تن چغندرقند است ، گفترد: بازگشت این واحد صنعتی به چرخه تولید سبب تضمین بازار فروش چغندرکاران استان می شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: در سفر نخست رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در ۹ مهرماه ۱۴۰۰ احیای دوباره کارخانه قند یاسوج از جمله مصوبات سفر هیات دولت به این استان بود و حدود ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن پیش بینی شد.

سید علی احمدزاده عنوان کرد: اشتغالزایی این کارخانه در دو نوبت کاری ۷۰ نفره خواهد بود که در مجموع ۱۴۰ نفر برای آغاز به کار کارخانه قند یاسوج نیاز است.

افتتاح ایرانی ترین الفین کشور

ایرانی‌ترین مجتمع پتروشیمی کشور روز دوشنبه و همزمان با سفر استانی هیات دولت به کهگیلویه و بویراحمد با حضور آیت الله رییسی رییس جمهور در شهرستان گچساران به بهره برداری رسید.

طرح ساخت خط لوله سراسری اتیلن غرب در سال ۸۱ به منظور توسعه و آبادانی مناطق محروم غرب کشور به تصویب رسید و عملیات اجرایی آن در زمین به مساحت ۱۵۷ هکتار در سال ۸۳ با اعتبار پیش بینی شده ۱.۳ میلیارد یورو آغاز شد.

روایت روز نخست سفر رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد

رییس جمهور گفت: کارخانه پتروشیمی شهرستان گچساران که بخش عمده ای از مراحل ساخت آن به دست متخصصان ایرانی انجام شده مصداق هنر مقاومت در برابر تحریم هاست.

آیت الله رییسی با اشاره به اینکه صنعتگران ایرانی برای ساخت این کارخانه سنگ تمام گذاشتند بیان کرد:بهره برداری از کارخانه های پتروشیمی به عنوان واحدهای فراوری منابع نفت و گاز راه توسعه و ایجاد فرصت های شغلی را فراهم می کند.

وی بیان کرد: از کسانی که گرمای هوای گچساران برای ساخت این کارخانه تلاش کردند قدردانی کردند.

رییس جمهور تاکید کرد: ایجاد زنجیره تولید محصولات تولیدی از مزایا و ویژگی های کارخانه پتروشیمی گچساران است.

آیت الله رییسی تصریح کرد: جمع آوری مشعل های گازی از دیگر ارمغان های کارخانه پتروشیمی گچساران است که ضمن فراهم کردن شرایط کاهش آایندگی های زیست محیطی به تولید و پیشگیری از خام فروشی منجر می شود.

وی بیان کرد: جذب ۱۷ هزار میلیارد تومان اعتبار و انجام مراحل احداث در سه شیفت برای تکمیل پتروشیمی گچساران طی ۲ ساله گذشته جلوه ای از خودباوری و ما می توانیم است.

آیت الله رئیسی ابراز کرد: کارخانه های پتروشیمی گامی برای رشد تولید، ثروت آفرینی و پیشگیری از خام فروشی است.

وی عنوان کرد: بهره برداری از کارخانه پتروشیمی بعد از سال ها انتظار آن هم در استان غنی اما کمتر توسعه یافته ای مانند کهگیلویه و بویراحمد به دلیل شرایطی که برای توسعه ایجاد می کند جای خرسندی دارد.

وزیر نفت در آیین افتتاح این مجتمع نیز گفت: برای اجرای این طرح اقتصادی بیش از ۱.۳ میلیارد یورو هزینه شد.

جواد اوجی با بیان اینکه برای اجرای این طرح بیش از ۸۳ درصد بومی و داخل سازی شده تصریح کرد: در این طرح اقتصادی بیش از ۲۶۹ میلیون یورو صرفه جویی ارزی شده است.

وی ا فزود: محصول مجتمع پتروشیمی گچساران یک‌میلیون تن اتیلن و نیز ۸۴ هزار تن +C۳(برش پروپان و سنگین تر) در سال خواهد بود.

اوجی تصریح کرد: این طرح ملی سالانه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن خوراک اتان خود را از پالایشگاه بید بلند بهبهان با خط لوله ای بطول ۹۰ کیلومتر تامین می کند.

آغاز عملیات اجرایی سد سقاوه

عملیات اجرایی و کلنگ زنی احداث سد خاکی «سقاوه» و هشت طرح ساماندهی رودخانه همزمان با دومین سفر رییس جمهوری و با حضور وزیر کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد.

سد مخزنی سقاوه بر روی رودخانه سقاوه از سرشاخه‌های رودخانه لوداب و در حدود سه کیلومتری جنوب شرق شهر مارگون و ۷۰ کیلومتری شمال غربی یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد احداث می شود.

سد خاکی سقاوه با ۴۵ متر ارتفاع در شهرستان مارگون احداث می شود.

بهره برداری از سد چم شیر

سد چمشیر به‌عنوان بلندترین سد بتنی غلتکی غرب آسیا امروز (دوشنبه ) با حضور آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور و هیات همراه به بهره برداری رسید.

سد چمشیر با ارتفاع ۱۵۱ متر دارای مخزنی به حجم ۲.۳ میلیارد مکعبی است که عملیات اجرایی آن با اخذ مجوزهای لازم از سازمان‌های مربوطه در سال ۹۱ شروع شد.

نیروگاه برق‌آبی این سد دارای سه واحد بزرگ هر کدام به ظرفیت ۵۵ مگاوات و ۲ واحد کوچک (زیست‌محیطی) هر یک به ظرفیت ۵.۵ مگاوات (جمعاً ۱۷۶ مگاوات) است که از طریق پست ۲۳۰ کیلوولت چمشیر به شبکه سراسری متصل می‌شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: واحد نخست نیروگاه این سد با ظرفیت ۵.۵ مگاوات در نیمه دوم تیرماه امسال به بهره‌برداری رسید که در تولید برق پیک تابستانه نقش مهمی دارد.

سید علی احمد زاده بیان کرد: تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب از مهمترین مزایای اجرای این طرح است.

احمد زاده ابراز کرد: تولید ۴۸۲ گیگاوات برق‌آبی، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغال‌زایی، اجرای زیرساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از دیگر مزایای این سد است.

وی با بیان اینکه سد و نیروگاه چمشیر تاثیر مهمی در رونق کشاورزی و صنعت گردشگری دارد ابراز کرد: عملیات اجرایی این پروژه با اخذ مجوز های لازم از جمله مجوز زیست محیطی از سال ۹۱ شروع شد.

احمد زاده اظهار کرد: با اخذ مجوز کمیته آبگیری وزارت نیرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ مرحله اول آبگیری طرح شامل اجرای بلاک تونل انحراف، آزمودن و بررسی دریچه‌های تخلیه کننده، ارزیابی و پایش

کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رهاسازی آب مخزن بود، با موفقیت انجام شد.

وی با اشاره به حجم ۲.۳ میلیارد مترمکعبی این سد افزود: هم اکنون بیش از ۵۱۰ میلیون متر مکعب آب پشت سد چمشیر ذخیره است.

احمدزاده تراز نرمال این سد را ۵۴۶ متر ارتفاع از سد دریا اعلام کرد و گفت: سد چم شیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) در ایران است.

کلنگ زنی پل معلق

کلنگ عملیات اجرایی بزرگترین طرح گردشگری جنوب کشور (مجموعه گردشگری پل معلق) با سرمایه ای معادل ۹ هزار میلیارد ریال همزمان با سفر رییس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج به زمین زده شد.

علی اصغر شالبافیان در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح گردشگری پل معلق یاسوج، گفت: این طرح با مشارکت بخش خصوصی و حمایت دولت اجرا می شود.

معاون گردشگری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد:حجم سرمایه گذاری در این پروژه ۹ هزار میلیارد ریال پیش بینی شده است و با ایجاد این پروژه رونق اقتصادی خوبی در صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد ایجاد می شود.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: با اجرای این طرح گردشگری برای ۲۵۰ نفر شغل ایجاد می شود، در این مجموعه گردشگری قرار است تله کابین، پل معلق،تله سیژ، کافی شاپ و سوئیت های اقامتی اجرا شود.

بهره برداری از بزرگترین پارک آبی جنوب کشور در یاسوج

همزمان با دومین دور سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون گردشگری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور ، بزرگترین پارک آبی جنوب کشور در شهر یاسوج به بهره برداری رسید .

علی اصغر شالبافیان گفت: پارک آبی یاسوج در زمینی به مساحت ۶ هزار و ۲۰۰ مترمربع و ظرفیت سرویس دهی به یک هزار نفر در هر سانس، بزرگ‌ترین پارک آبی جنوب کشور است.

وی افزود: با بهره برداری از این طرح زمینه اشتغال ۱۵۰ نفر بصورت مستقیم فراهم شده است..

شالبافیان تصریح کرد : این طرح گردشگری چند سال به دلیل کمبود اعتبار غیرفعال بود که در دولت سیزدهم ۱۳۰ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ برای تکمیل و بهره‌برداری آن اختصاص و به مرحله بهره‌برداری رسید.

اجرای طرح پارک آبی یاسوج در سال ۱۳۹۵ در زمینی به مساحت ۶ هزار متر مربع آغاز شد و این طرح حدود ۲ سال در شرایط تعطیلی به سر برد.

سخنان امیدبخش رییس جمهور در جمع عشایر

رئیس جمهور با اشاره به اینکه مردم ایران روی سفره عشایر نشسته است گفت: دولت تمام تلاش خود را برای افزایش زیرساخت های رفاهی و معیشتی عشایر بکار می گیرد.

آیت الله رئیسی افزود: تولید بخش قابل توجهی از گوشت قرمز و محصولات دامی استان مدیون جامعه عشایر است.

وی خرید تضمینی محصولات دامی به ویژه گوشت قرمز در اولویت مسئولان می گیرد تا این قشر زحمتکش دغدغه ای برای فروش نداشته باشند.

رئیس جمهور تصریح کرد: تامین آب پایدار، دسترسی به آب گرم در مناطق عشایری،مرمت راه های آنان از نیازهایی است که باید جزو مصوبات سفر قرار گیرد.

تاکید بر خدمت جهادی

رییس جمهور با تاکید بر خدمت شبانه روزی به مردم به عنوان یک وظیفه، تاکید کرد: مدیرانی که توانایی انجام کار جهادی را ندارند باید از چرخه خدمت رسانی به مردم خارج شوند چراکه مسئول نظام مردم سالار دینی باید شبانه روز کار و تلاش کند.

روایت روز نخست سفر رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد

آیت الله رییسی در جمع پرشور مردم یاسوج افزود: برهمین اساس هرگونه رابطه نا سالم، پارتی بازی و اعمال نفوذ در ادارات غیر قابل قبول است.

رییس جمهور با اشاره به اینکه تمامی نامه ها و درخواست های ارائه شده مردم به صورت جدی مورد توجه بنده و همکارانم قرار خواهد گرفت و به همه آنها پاسخ داده می شود، تصریح کرد: ما(بنده و همکارانم و تمامی مدیران) هیچ شان و جایگاهی غیر از نوکری مردم نداریم.

مطالبات بر زمین مانده

نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد گفت: اتصال به شبکه ریلی کشور درخواست مردم استان از دولتمردان است که با توجه به اهمیت این زیرساخت جاده ای از مسئولان دولت سیزدهم انتظار می رود برای تحقق آن همت کنند.

آیت الله سید نصیر حسینی عصر امروز دوشنبه در جمع پرشور مردم شهر یاسوج و در حضور رییس جمهور با اشاره به ظرفیت های کهگیلویه و بویراحمد در زمینه منابع نفت و گاز تاکید کرد:ایجاد واحدهای صنعتی به منظور اشتغال جوانان بیکار از دیگر انتظارات مردم استان از دولت است.

وی تاکید کرد:به مرحله بهره برداری رساندن سد آبریز،توجه بیشتر به اهالی فرهنگ و هنر، تخفیف های مالیاتی، اعطای تسهیلات بانکی به منظور جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی از دیگر درخواست های مردم کهگیلویه و بویراحمد از دولتمردان است.

وی با اشاره به اختصاص ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار به توسعه این استان در سفر دوم رییس جمهور به استان تاکید کرد: پیش بینی این میزان بودجه مردم را به ادامه پیشرفت استان امیدوار کرده است.

نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: همچنین ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی در این سفر اختصاص یافته که این امر چشم انداز آینده استان را روشن تر کرده است.

آیت الله حسینی از توجه دولتمردان به سرزمین غنی اما کمتر توسعه یافته کهگیلویه و بویراحمد قدردانی کرد.

رییس جمهور و اعضای هیئت دولت در دومین سفر استانی به کهگیلویه و بویراحمد صبح روز دوشنبه وارد یاسوج شدند.

همزمان با دومین سفر۲ روزه (۲۶ و ۲۷ تیر) رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد پروژه‌های مهمی در حوزه اقتصادی، عمرانی صنعتی، تولیدی و سرمایه‌گذاری پیش بینی شده که تحول عظیمی در عمران و آبادانی و بهبود معیشت مردم ایجاد می کند.

طرح های مهم عمرانی از جمله سد چم شیر،کارخانه پتروشیمی گچساران، احیای کارخانه قند یاسوج و جاده پاتاوه به دهدشت و بیمارستان بهمئی با حضور رئیس جمهور و هیات همراه بهره برداری می شود.

در سفر نخست رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در مهر ۱۴۰۰، تعداد ۲۱۷ طرح زیربنایی، زیرساختی و توسعه‌محور در بخش‌های مختلف اعم از گردشگری، راه، آب، نفت و گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، صنعت و کشاورزی برای عبور از محرومیت‌ها و شتاب‌بخشی به روند توسعه‌ای این استان به تصویب رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha