حجت الاسلام «معین شرافتی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این قنادان که برای دومین سال متوالی به نجف اشرف اعزام می شوند عصر روز پنجشنبه همزمان با ۱۵ ذی الحجه برزگترین کیک جهان را به مناسبت عید سعید غدیر خم حرم مطهر امام علی (ع) طبخ می کنند.
وی اضافه کرد: این کیک که یک هزار و ۴۳۴ متر طول دارد به سن عید غدیر خم در صحن حضرت زهرا (س) به همت قنادان این شهرستان و همکاری تولیت آستان مقدس نجف اشرف و عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) طبخ می شود.
دبیر ستاد غدیر شهرستان ساوه با بیان اینکه سال گذشته نیز قنادان این شهرستان در همین مکان با پخت کیک یک هزار و ۴۳۳ متری عازم نجف اشرف شده بودند یادآور شد: قرار است این اقدام همه ساله در روز عید غدیرخم به تعداد سن این عید سعید انجام شود.
وی همچنین از اعزام حدود ۵۰ زائر ساوجی به مشهد مقدس به همت یکی از موکب های حضرت اباعبدالحسین (ع) خبر داد و افزود: این افراد نیز امروز به مرقد مطهر امام رضا (ع) برای ارایه خدمت از جمله چای، شربت و شیرینی به زائران این امام همام در چایخانه حضرت رضا (ع) تا پایان عید غذیر خم حضور خواهند داشت.
حجت اسلام شرافتی یادآور شد: برگزاری جشن یک کیلومتری به همت اعضای گروه های جهادی و شهرداری ساوه از فاصله میدان شهدا تا میدان امام خمینی (ره) این شهر در روز غدیرخم از دیگر برنامه های تدارک دیده شده ویژه گرامیداشت عید سعید غدیر خم است.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای توزیع ۵۰ هزار پرس اطعام علوی اظهار کرد: تاکنون بانی تهیه ۵۰ هزار پرس اطعام در روز غدیر مشخص شده و با توجه به اعلام همکاری بانیان دیگر پیش بینی می شود تعداد اطعام به بیش از ۸۰ هزار پرس برسد.
دبیر ستاد غدیر شهرستان ساوه افزود: همچنین توزیع یک هزار و ۵۰۰ بسته معیشتی ویژه خانواده های نیازمند از دیگر برنامه های این ستاد در شهرستان ساوه بوده که هم توزیع این بسته ها از روز شنبه هفته جاری در مناطق شهری و روستایی آغاز شده است.
وی همچنین از برگزاری جشن های مختلف در محلات، مساجد و امام زادگان این شهرستان طی دهه امامت و ولایت (عید قربان تا عید سعید غدیر خم) خبر داد.
حجت اسلام شرافتی با بیان اینکه عید سعید غدیر خم به عنوان روز اکمال دین و اتمام نعمت در آیات قرآن نیز بزرگ شمره شده است افزود: این عید سندی برای بندگی و حقانیت اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است.
وی گفت: نقل شده هر کسی که در روز عید غدیر خم به مومنین اطعام بدهد، ثواب اطعام جمیع انبیا و صدیقین را برای خود ثبت کرده است؛ حال با توجه به شرایط بد اقتصادی هر کس در توانش نبود میتواند از غذایی که برای خود طبخ میکند به افراد محدودی اطعام بدهد.
واقعه غدیر از مهمترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام(ص) هنگام بازگشت از حجة الوداع در ۱۸ ذیالحجه سال دهم قمری در غدیر خم، امام علی(ع) را جانشین خود معرفی کرد. حاضران در آن واقعه که بزرگان صحابه نیز در میانشان بودند، با امام علی(ع) بیعت کردند.
عید غدیر از بزرگترین اعیاد شیعیان است. بنابر روایات در روز هجدهم ذیالحجه سال دهم هجرت، پیامبر اکرم(ص) به دستور خدا، امام علی(ع) را به مقام خلافت و امامت منصوب کرد. واقعه غدیر در سفر حجة الوداع سال دهم هجری و در سرزمین غدیر خم روی داد.
در احادیث شیعه تعابیری هم، چون عیدُاللهِ الاکبر(بزرگترین عید الهی)، عید اهل بیت محمد(ص)، و اشرف الاعیاد(والاترین عید) برای این روز به کار رفته است. شیعیان در سراسر جهان این روز را گرامی داشته و جشن میگیرند.
واقعه غدیرپیامبر اکرم(ص) در ۲۴یا۲۵ ذیالقعده سال ۱۰هجری، همراه با هزاران نفر برای به جای آوردن مناسک حج، از مدینه به طرف مکه حرکت کرد. از آنجا که این حج، آخرین حج پیامبر(ص) بود به حجة الوداع مشهور شد. وقتی اعمال حج پایان یافت و پیامبر(ص) همراه مسلمانان مکه را ترک و به طرف مدینه حرکت کرد، ۱۸ذیالحجه به غدیر خم رسیدند، جبرئیل آیه تبلیغ را بر پیامبر(ص) نازل کرد و از جانب خداوند، به رسول خدا(ص) امر نمود تا علی(ع) را به عنوان، ولی و وصی بعد از خود، به مردم معرفی کند.
نظر شما