۱۶ تیر ۱۴۰۲، ۱۷:۳۹
کد خبرنگار: 3092
کد خبر: 85156160
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

شوق ضیافت علوی در «گلستان سرزمین برادری»

۱۶ تیر ۱۴۰۲، ۱۷:۳۹
کد خبر: 85156160
شوق ضیافت علوی در «گلستان سرزمین برادری»

گرگان- ایرنا- استان گلستان که به «سرزمین برادر» و «نگارستان اقوام» مشهور است هر ساله با فرا رسیدن عید غدیر به میعادگاه عاشقان ولایت و امامت با حضور پرشور پیر و جوان، کودک و نوجوان، زن و مرد در عید دیدنی به منازل سادات تبدیل می شود تا میثاق‌نامه ولایت را با طنین زیبای مروت، دوستی، همدلی، وحدت و برادری امضا کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، با دمیدن آفتاب شانزدهم تیرماه ۱۴۰۲، چهره گلستان با حضور جوانان و نوجوانان، پیر و جوان از هر قومیت و مذهبی در مسیر عید دیدنی منازل سادات و نذری دادن و نذری گرفتن، عیدی دادن و عیدی گرفتن هوای دیگری پیدا کرد. از ابتدای صبح، اقشار مختلفی به حب علی (ع) نیت کرده و هر کسی در توان خود در این عید بزرگ نقش خود را ایفا می کند و شور، شوق و امید در چهره های محبان علی آشکار است.

ساکنان استان گلستان هموطنانی از قومیت‌های مختلف قزلباش، فارس، ترک، ترکمن، سیستانی و بلوچ هستند امروز محبان علی (ع) وحدت، همدلی، دوستی و برادری خود را به سادات به نمایش گذاشتند.

ساعت ۵صبح جمعه همراه با نسیم خنک صبحگاهی از گنبدکاووس راهی مرکز گلستان می شویم راننده تاکسی که از اقوام سیستانی استان بود نذر کرده بودند که امروز به عشق علی (ع) مسافرکشی صلواتی داشته باشند و همینطور که از معجزات و کراماتی که از اهل بیت (ع) دیده می گفت با تاکید بیان کرد: من به چشم خود دیدم کودکی که فلج کامل بودند و همه از درمانش ناامید شده بودند با توسل والدینش به این امام عدل و عدالت شفا پیدا کرد.

علی سنچولی افزود: من کارگرم و گاهی هم مسافرکشی می کنم سال هاست که نذر کردم روز عید غدیر صلواتی در استان گامی بردارم و اینگونه عشق و ارادتم را نشان دهم.

شوق ضیافت علوی در نگارستان اقوام

به گرگان رسیدیم راهی خانه «سیدجواد محمدا» می شویم خیابان مصلی روبروی امامزاده نور، یکی از ساداتی که سال هاست در روز عید غدیر در منزلش برای مهمانانی از نقاط مختلف کشور باز است می گوید: نسل به نسل در این منزل همیشه به روی اقوام مختلف کشور باز بوده و از ابتدای صبح تاکنون بیش از هزار نفر برای عیددیدنی به منزلمان آمده و تا پایان شب هم بی شک تا ۳ هزار نفر خواهند رسید.

وی افزود: عشق علی (ع) کودک و نوجوان، پیر و جوان، دختر و پسر، ترک و فارس، سیستانی و بلوچ، قزلباش و ترکمن نمی شناسد و در این سال ها شاهد حب علی از اقشار مختلف سرزمینم بودم.

شوق ضیافت علوی در نگارستان اقوام

ساعت نزدیک ۱۰ شده و کوچه های تاریخی شهر گرگان شلوغ‌تر از روزهای دیگر است، از منزل آقا سیدجواد که خارج می شویم می بینیم حتی مسوولان استان هم این روز خانه به خانه به منازل سادات می روند و عید را تبریک می گویند، التماس دعایی می گوییم و راهی می شویم کمی جلوتر در خیابان سرچشمه جوانان هیجده و نوزده ساله دانشگاه علوم پزشکی گلستان دیگ های نذری برنج را جابه جا می کنند یکی از این دانشجویان می گوید:برای عید غدیر با توجه به عشق و علاقه دانشجویان می خواستیم در این روز نقشی برای نشان دادن حب علی (ع) داشته باشیم و هر کسی در حد خود سهیم شود که ایده های مختلفی از جمله پخش آذرنذری، زرشک پلو با مرغ، هندوانه، شربت، شیرینی، بسته های فرهنگی و جملات قصار بود که از دیشب تاکنون مشغول اجرای آن هستیم.

محمد جواد طاهر افزود: غرفه های درمانی هم نذر دانشجویان بود که در این ایام برپا شده و نقش پزشکی خود را برای نشان دادن ارادتمان ایفا کردیم.

وی اظهار داشت: از صبح هم پخت برنج با کمک هیات امنای مسجد مولا علی (ع) شروع به انجام شد تا در محلات محروم شهرستان گرگان پخش شود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه عیدغدیر امسال در هوای بسیار گرم تابستان بوده ولی عشق و علاقه جوانان بیشتر از گرمای تابستان بوده و بر این گرما چیره شده و هر قدم را با نیتی برمی داریم که انشالله راه عدل و عدالت علی (ع) را ادامه دهیم.

شوق ضیافت علوی در نگارستان اقوام

جلوتر دختر قزلباشی از خانه ای که بالای در آن پرچم سبزی است بیرون می آید جلو می روم و خودم را معرفی می کنم می گوید: سال گذشته به طور اتفاقی با خانم سیده فاطمه آشنا شدم این هفته امتحان کنکور داشتم اومدم بهشون بگم برام دعا کنند تا انشالله سال بعد با شیرینی بیام.

نسیم قره جانلو افزود: من برای کنکور امسالم خیلی زحمت کشیدم ولی بعد کنکور دلشوره عجیبی گرفتم امیدوارم قبول بشم، من و همنسلانم ارادت ویژه ای به مولایمان علی (ع) داریم.

شوق ضیافت علوی در نگارستان اقوام

واقعه غدیر که به موضوع امامت امیر مومنان و جانشینی پیامبر اکرم (ص) اشاره دارد، موضوع اتصال نبوت به امامت و از مهمترین اعیاد مسلمانان به شمار می‌آید.

در احادیث شیعه تعابیری همچون عیدُاللهِ‌ الاکبر (بزرگ‌ترین عید الهی)، عید اهل بیت محمد (ص) و اشرف الاعیاد (والاترین عید) برای این روز به کار رفته است.

روز غدیر خم برترین عیدهای امت من و آن روزی است که خداوند بزرگ دستور داد، برادرم علی بن ابی طالب را به عنوان پرچمدار امتم منصوب کنم تا بعد از من مردم به وسیله او هدایت شوند و آن روزی است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین برای آنان پسندید.

این جملات مهمی است منسوب به پیامبر اکرم (ص) که شیخ صدوق در کتاب امالی نقل کرده و روایت صریح و روشن پیامبر خاتم از وصی و جانشین خود است.

ماجرای عید غدیر خم اشاره به اتفاقی دارد که در آخرین سفر حج رسول الله روی داد و سال دهم هجرت ایشان به حج رفت و احکام آن را به مردم آموزش داد.

هنگام بازگشت از مکه در استراحتگاه جُحفه و در غدیر خم، به امر خدا مردمان را گرد آورد و در آن مجمع سترگ، امام علی (ع) را به عنوان جانشین خود به آنان شناساند و فرمود: «هر کس من مولای اویم، علی مولای اوست».

البته جانشینی امام علی (ع) سال ها پیش در مکه و در جمع خاندان بنی هاشم انجام شده بود اما در غدیر باز بر آن تاکید و به عموم مردم اطلاع داده شد.

روز هجدهم ذی‌الحجه سال دهم هجری به واسطه تعیین حضرت علی (ع) به عنوان جانشین پیامبر اکرم (ص) از سوی خداوند در محلی به نام غدیر خم به عنوان بزرگ‌ترین عید مسلمانان محسوب می‌شود.

از عید سعید قربان تا عید سعید غدیر خُم به عنوان «دهه ولایت» نامگذاری شده است.

گلستان با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت و ۱۴ شهرستان به عنوان یکی از سه استان شمالی کشور شناخته می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha