گفتگوی جذاب با «بانوی تسهیلگر ازدواج» جوانان گلستانی به‌همراه خاطرات تلخ و شیرین

گرگان-ایرنا- «نجمه عزیزاللهی‌نجف‌آبادی» نخستین بانوی گلستانی که با نوآوری تلاش کرده ترویج و تسهیل ازدواج را برای جوانان به طور رسمی فراهم کند و از سال گذشته به طور رسمی اولین «مرکز تسهیل‌گری ازدواج و جوانی جمعیت آینده روشن» را به عنوان مرکز فعال در انتخاب همسر تاسیس کردند و این‌گونه به عنوان بانوی تاثیرگذار در عرصه تسهیل‌گری ازدواج جوانان شناخته شده‌است.

به گزارش ایرنا، حتما از مادربزرگ‌ها و پدربزگ‌های خود شنیده‌اید که می‌گویند، «کبوتر با کبوتر باز با باز» فرهنگی که باعث ریشه و تدام ازدواج‌ها در گذشته بوده و با انتخاب درست همسر خود در زندگی با شادی‌های هم شاد و با غم‌های یک دیگر غصه‌دار می‌شدند فرهنگی که به مرور زمان به دست فراموشی سپرده و یکی از عوامل اصلی عدم ازدواج جوانان پیدا نکردن زوج مناسب شد.

از فلکه کاخ گرگان عبور کرده و از کوچه‌های عدالت یکی پس از دیگری عبور کرده و نرسیده به بلوار ناهارخوران وارد «محله قلعه حسن» می‌شویم و از بانوی کهنسالی سراغ مرکز تسهیل ازدواج را می‌گیریم با خوشحالی ما را به مسجد جامع محله هدایت می‌کند.

گفتگوی جذاب با «بانوی تسهیلگر ازدواج» جوانان گلستانی به‌همراه خاطرات تلخ و شیرین

از پله‌های مسجد بالا می‌روم و برخلاف انتظارم بانویی جوانی به استقبالم می‌آید، جلو رفتم و سلام کردم که با گشاده‌رویی جواب سلامم را می‌دهد، در حالی که به میز ساده نجمه خانم نگاه می‌کنم با مهربانی مرا دعوت به خوردن آب پرتقال خنک می‌کند و می‌گوید «این آب میوه مخصوص شماست بخورید تا در این هوای گرم خنک شوید»

جوانی‌اش به تجربه‌های زیاد تسهیلگری ازدواج جوانان نمی‌خورد و همانطور که پشت میز مشغول نوشتن دو موردی که تازه به این مرکز مراجعه کردن است می‌گوید: تسهیل‌گری ازدواج در فرهنگ ایرانی- اسلامی سابقه تاریخی دارد و سینه به سینه از گذشتگان به نسل امروز سفارش شده است.

گفتگوی جذاب با «بانوی تسهیلگر ازدواج» جوانان گلستانی به‌همراه خاطرات تلخ و شیرین

معرف ازدواج حتی در روزهای تعطیل

نجمه عزیزاللهی نجف‌آبادی افزود: بیش از ۱۵ سال از آنجایی که کارمند علوم پزشکی گلستان بوده و با دانشجوهای بسیاری آشنا هستم برخی از خانواده‌ها درخواست وساطت‌گری در ازدواج داشتند و حتی در روزهای تعطیل و اعیاد هم درخواست معرفی دختر خوب و مناسب برای ازدواج داشتند.

وی اظهار داشت: از آن زمان من و همسرم که هر دو کارمندان دانشگاه بودیم به فکر تاسیس مرکزی برای همسان‌گزینی دختران و پسران جوان افتادیم تا اینکه دوسال پیش در منطقه «قلعه حسن» گرگان تحقیق و پژوهشی مرتبط با ریشه‌یابی عدم استقبال جوانان این منطقه به ازدواج انجام دادیم که نتایج حاصل از آن عوامل مهمی چون تجملات، چشم هم‌چشمی و افزایش هزینه‌های ازدواج را نشان می‌دادند که این موارد با همسان‌گزینی مناسب قابل حل است.

گفتگوی جذاب با «بانوی تسهیلگر ازدواج» جوانان گلستانی به‌همراه خاطرات تلخ و شیرین

اقدامات جهادی مرکز تسهیلگری ازدواج برای آینده روشن جوانان

وی که تازه وارد ۴۲ سالگی شده بیان کرد: در سال گذشته مجوز اولین «مرکز تسهیلگری ازدواج و جوانی جمعیت آینده روشن» را گرفتیم تا به صورت جهادی حتی در مناطق محروم استان پیرو این امر مهم و حیاتی تلاش کنیم.

خانم عزیزاللهی گفت: این مرکز در سه بخش وساطت‌گری، دوره‌های کسب مهارت بعد عقد و مشاوره‌های تخصصی فرزندآوری فعالیت می‌کند البته تاکنون به صورت حضوری تمام این مواد صورت گرفته ولی بعد راه‌اندازی سایت هم به صورت حضوری و هم غیرحضوری امکان ثبت درخواست است.

گفتگوی جذاب با «بانوی تسهیلگر ازدواج» جوانان گلستانی به‌همراه خاطرات تلخ و شیرین

انجام تست‌های روانشناسی در مورد مسائل شخصیتی قبل از اردواج

وی افزود: در مرحله اول دختر و پسر با ثبت مشخصات اولیه و معیارهای خود برای انتخاب مناسب ثبت‌نام می‌کنند که بعد از معرفی و در جریان قرار گرفتن خانواده‌ها، دو گزینه به یکدیگر معرفی شده و تا مرحله عقد رسمی آمادگی آنها برای همسان‌گزینی با مشاوره‌های تخصصی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: برای جلوگیری و کاهش طلاق هم تست شخصیت همچون «کتل» و گسترده‌ترین بررسی درباره صفات شخصیت دو فرد همچون مسئولیت‌پذیری، استقلال برای مشاهده رفتار در شرایط واقعی زندگی هم قبل عقد انجام می‌شود.

بنیانگذار «مرکز تسهیل گری ازدواج و جوانی جمعیت آینده روشن» گفت: بعد عقد افرادی که به یکدیگر معرفی شدن هم دوره‌های مختلفی از جمله مهارت‌های حل تعارض و روش حل مساله با مشاوره‌های تخصصی انجام می‌شود.

خانم عزیزاللهی افزود: تا پنج سال پس از ازدواج دو فرد معرفی شده و حتی بعد از فرزندآوری در سراسر استان و مناطق محروم آن اقدامات جهادی انجام خواهد شد.

وی اظهار داشت: مشکلات اقتصادی یا حتی ناباروری برخی زوج‌های جوان با پیگیری و معرفی آنها سعی در رفع مشکلات آنها داریم.

گفتگوی جذاب با «بانوی تسهیلگر ازدواج» جوانان گلستانی به‌همراه خاطرات تلخ و شیرین

همسان‌گزینی فرهنگی معیاری طلایی

وی بیان کرد: زوج‌ها را از اول همسان‌گزینی از زیر ذره‌بین‌های مختلفی چون فرهنگ، اخلاقیات، سن و تحصیلات مورد بررسی قرار می‌گیرند تا مانع طلاق در آینده و افزایش استقبال از فرزندآوری شویم.

این بانوی تاثیرگذار گلستانی گفت: با استفاده از هوش مصنوعی و معرفی بهترین مورد مناسب افراد از خیلی مشکلات در آینده پیشگیری خواهد شد.

نجمه خانم افزود: برخی موارد سن دخترها و پسران بالا رفته و به خاطر شرم و حیا دنبال همسر مناسب خود نمی‌روند و این مرکز به طور محرمانه‌ای می‌تواند برای آنها همسران مناسب معرفی کند.

وی اظهار داشت: ترس از ازدواج معمولا در رده سنی ۲۵-۲۷ سال به بالا در دختر و پسر بحران تجرد قطعی را برای آنها ارمغان می‌آورد.

وی بیان کرد: با دخالت‌های غیرواقع گرایانه برخی خانواده‌ها در انتخاب همسر آینده فرزندانشان برخی دختران در آستانه تجرد قطعی بوده و حتی بعد ازدواج شرایط فرزندآوری ندارند و باید توجه داشت چنانچه دختر و پسری شرایط ازدواج را دارند به درستی معرفی شوند.

گفتگوی جذاب با «بانوی تسهیلگر ازدواج» جوانان گلستانی به‌همراه خاطرات تلخ و شیرین

محرمانه بودن اطلاعات ثبت شده در مرکز همسان‌گزینی

بنیانگذار «مرکز تسهیلگری ازدواج و جوانی جمعیت آینده روشن» گفت: در استان گلستان تنها دفتر فعال «مشاوره همسان‌گزینی آینده روشن» در گرگان فعال بوده، در حالی که برخی استان‌ها حتی یک مرکز هم نداشته‌اند در مجموع تنها ۳۰ مرکز در کشور مجوز فعالیت را تاکنون دریافت کردند که با دقت و اطمینان در این زمینه مجوز صادر می‌شود.

خانم عزیزاللهی افزود: اطلاعات در دست مرکز حتما حالت محرمانه داشته و هیچ زمانی فردی از موارد ثبت شده مطلع نخواهد شد.

وی اظهار داشت: برخی افراد از فضاهای مجازی برای انتخاب همسر سوءاستفاده و درخواست همسر دوم و یا موقت دارند ولیکن جز خط قرمزهای مراکز دارای مجوز از لحاظ قانونی و عرفی است.

وی بیان کرد: برخی از بانوان به دلیل فوت همسر یا طلاق با داشتن فرزندانی برای ازدواج دوم با مشکلاتی روبرو بوده که مرکز همسان‌گزینی برای این افراد هم تمهیدات لازم را اندیشیده است و زمینه اشتغال آنها در کارگاه‌های تولیدی فراهم شده و فرزندان آنها هم در مهدکودک آینده روشن آموزش می‌بینند تا زمانی که زوج مناسب آنها معرفی و انتخاب شود.

گفتگوی جذاب با «بانوی تسهیلگر ازدواج» جوانان گلستانی به‌همراه خاطرات تلخ و شیرین

خاطرات تلخ و شیرین همسان‌گزینی

این بانوی فعال فرهنگی گفت: در این راه خاطرات تلخ و شیرین بسیاری را شاهد بودیم که ازدواج موفق افراد همیشه برای ما شیرین بوده اما یکی دو مورد شاید تلخی گزنده شرایط ازدواجی که اقوام پسر برای انتخاب دختر دارند باشد، زمانی در دفتر نشسته بودم و یکی از افراد خانواده پسر درخواست موردی برای ازدواج با شرایط بالاترین رشته، بهترین خانواده شهر، بهترین موقعیت اجتماعی و خانوادگی، درآمد بالای پدر دختر بودند در حالی که خود پسر ساکن روستا با مقطع تحصیلی بسیار پایین بوده و اصلا اشاره‌ای هم نه به اخلاقیات، سن و فرهنگ دختر نکردند گویی به بقالی برای تهیه بسته مراجعه کردند و بی‌شک این نوع اندیشه ازدواج به طلاق منجر می‌شود.

نجمه خانم افزود: خواهر پسری هم با مراجعه به مرکز همسان‌گزینی دنبال «دختری فوق تخصص» برای برادرش بود و تنها ملاکی که ذکر کرد بدون اینکه به شرایط معنوی و فرهنگی اشاره کنند.

وی اظهار داشت: برخی موارد دختر و سپر سخت نمی‌گیرند و خانواده‌ها هستند که تجرد قطعی فرزندانشان را ارمغان می‌آورند نمونه‌اش مادری که خودش در سن بالایی ازدواج کرده بود با توقع‌های بی‌مورد و سختگیرانه باعث شد دخترش که بالای ۳۰ سال سن داشتند متاسفانه منجر به عدم ازدواج آنان شده است.

وی بیان کرد: تحصیلات، شرایط شغلی و شغل پدر برای خانواده پسر و مسکن، خانه و وضع مالی مناسب برای خانواده دختر در موارد ثبت شده بیشترین تاکیداتشان بوده که جای تامل دارد درحالی که در همسان‌گزینی باید به تمام جوانب دقت بسیار شود.

گفتگوی جذاب با «بانوی تسهیلگر ازدواج» جوانان گلستانی به‌همراه خاطرات تلخ و شیرین

«کبوتر با کبوتر باز با باز»

زهرا صحرایی یک از بانوان حاضر در مسجد جامع «قلعه حسن» در این ارتباط گفت: در گذشته آشنایی دختر و پسر برای ازدواج با معرفی واسطه‌ها و به شکل سنتی بود و حتی گاهی بدون آشنایی مستقیم و با موافقت خانواده‌ها صورت می گرفت و آمار ازدواج در آن سال‌ها بالاتر از این جامعه مدرن بود.

وی افزود: امکان آشنایی دخترها و پسرها با وجود مدرن بودن گویا برای ازدواج کاهش پیدا کرده شاید یکی از عوامل آن عدم واسطه‌گری بزرگ‌تر باشد و یا اینکه افراد مناسب یکدیگر به هم معرفی نمی‌شوند.

وی اظهار داشت: مادربزرگ‌های ما همیشه می‌گفتند «کبوتر با کبوتر، باز با باز» و اگر به این مورد توجه می‌کردیم شاید الان به خاطر تجمل‌گرایی، چشم هم‌چشمی، مهریه‌های سنگین، جهیزیه‌های کمرشکن، پذیرایی‌های میلیونی نبود چون دو فردی که فرهنگ یکسانی دارند دیگر باعث عذاب دو خانواده نمی‌شوند.

وی بیان کرد: عدم استقبال جوانان ما از ازدواج تنها به خاطر ترس از هزینه‌هاست اگر دو مورد همسان به یکدیگر معرفی شوند به قطع یقین شاهد کاهش ترس آنها و افزایش ازدواج خواهیم بود.

غروب شده و با وجود اینکه دوست دارم بیشتر بشنوم ولی باید خداحافظی کنم و با خود می‌گویم در دوران مدرنی که آشنایی‌ها به صورت مستقیم اتفاق می‌افتد ولی ازدواج ها کاهش چشمگیری داشته و چه خوب کسانی مانند خانم عزیزاللهی دغدغه واسطه‌گری و افزایش ازدواج در کشور را دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha