به گزارش ایرنا ، گام نخست این تصفیه خانه در سال ۱۳۸۵ با اشتراک پذیری حدود ۱۰ هزار مشترک در شهرهای نوشهر و چالوس به بهره برداری رسید و گام دوم آن هم در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ با پیش بینی اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان کلنگ زنی شد که متاسفانه بنا به گزارش های منابع رسمی از این اعتبار حدود ۲۰ میلیارد تومان اختصاص داده شد.
طبق مستندات موجود ، روند ساخت مرحله دوم یا به عبارتی مدول دوم این تصفیه خانه تا پیش از سال ۱۴۰۱ لاک پشتی بوده و بنا به گفته پیمانکاران این طرح ملی روند پیشرفت کار آن حدود ۲۰ درصد بود اما با شکل گیری دولت سیزدهم و اهمیت موضوع به لحاظ بالا بودن سفره های آب زیر زمینی ، نفوذ آب های آلوده ، روند روز افزون جمعیت به خاطر گردشگرپذیری ، ساخت و سازهای بی رویه و سرریز فاضلاب های خانگی به آبراه ها و رودخانه های منتهی به دریا، عملیات ساخت و تکمیل این تصفیه خانه در دستور کار قرار گرفت .
به گونه ای که پیش از سفر پر خیر و برکت دولت جهادی و مردمی به استان علویان که در بیستم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ انجام گرفت یکی از بسته های پیشنهادی مسوولان دست اندرکار بهره مندی از سفره این سفر اختصاص اعتبار برای به سرانجام رساندن این طرح تاریخی پس از سال ها بود که به برکت این سفر حدود ۱۰۰ میلیارد برای تسریع در روند اجرای این طرح اختصاص داده شد.
در این ارتباط، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران گفت : از مجموع ۶۸۰ میلیارد تومان اعتبار از محل سفرهای استانی دولت در بخش آب و فاضلاب استان ، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان آن برای ارتقای کیفی مدول نخست و تکمیل مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرهای گردشگرپذیر نوشهر و چالوس اختصاص داده شد.
بهزاد برارزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : مدول دوم ساخت این تصفیه خانه در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ کلنگ زنی شده بود و آن زمان بابت تکمیل آن حدود ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده بود که متاسفانه بنا به دلایلی از جمله کمبود و اختصاص ندادن اعتبار روند ساخت این طرح ملی لاک پیشتی پیش می رفت تا جایی که بنا به گزارش ها تا پیش از سال ۱۴۰۱ این طرح حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت .
وی بیان داشت : با سفرهای استانی دولت به مازندران در بستم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ این میزان اعتبار برای این تصفیه خانه اختصاص داده شد و از آنجایی که آن زمان یعنی در سال ۱۳۸۵ برای مدول نخست آن حدود ۱۰ هزار مترمکعب پیش بینی شده و به علت ساخت و سازهای بی رویه و افزایش جمعیت روز افزون یک افقی برای توسعه و تغییر سیستم این تصفیه خانه دیده شده و با تزریق این اعتبار سعی بر آن شده که حدود ۲ هزار مترمکعب به مدول نخست تصفیه خانه و ۱۲ هزار مترمکعب هم به ظرفیت مدول دوم آن افزوده شود که با این حساب ظرفیت مدول نخست و دوم این تصفیه خانه حدود ۲۴ هزار مترمکعب می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران گفت : نکته دیگر آن این تصفیه خانه پیش از ساخت مدول نخست آن برای جمعیتی حدود ۱۶۰ هزار نفر پیش بینی شده بود منتهی به علت افزایش چند برابر جمعیتی در یک دهه و دو دهه گذشته در مازندران به ویژه غرب این استان برنامه ریزی شده که افق دید این تصفیه خانه تا ۲۰۰ هزار نفر حتی بیشتر در نظر گرفته شود.
برارزاده افزود : براساس بازدید های به عمل امده از روند اجرای این طرح ، کارها به خوبی پیش می رود و بنا به گزارش پیمانکاران این طرح قرار است تابستان امسال بخش مایع تصفیه خانه راه اندازی بشود و این بخش که مهم ترین بخش تصفیه خانه است اشتراک پذیری به تناسب ظرفیت انجام می گیرد و می توان مدعی شد با ارتقای کیفی مدول نخست تصفیه خانه و تکمیل مدول دوم آن می توان به جمعیتی دست کم ۱۶۰ هزار نفری در شهرهای نوشهر و چالوس خدمات ارایه داد.
به گفته این مسوول استانی ، در زمان حاضر از طول ۲۲۰ هزار شبکه جمع آوری فاضلاب شهری در این شهرهای گردشگرپذیر ، حدود ۱۳۰ کیلومتر شبکه گذاری شده که حدود ۷۰ کیلومتر آن مربوط به شهر نوشهر و بقیه هم مربوط به شهر چالوس است و هم اینک حجم ورودی فاضلاب به داخل این تصفیه خانه مقدار ۱۲ هزار مترمکعب است که پس از بازچرخانی آب آن قابلیت استفاده در حوزه کشاورزی و فضای سبز را دارد.
این تصفیه خانه در زمینی به گستره حدود ۱۰ هکتار در منطقه بهجت آباد شهرستان نوشهر ساخته شده است .
آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم ۲۰ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ در قالب هفدهمین سفر استانی به مازندران بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان برای ۱۷۶ طرح مصوب به این استان اختصاص داد که از این اعتبار حدود ۵۰ درصد آن صرف اجرا و تکمیل طرح های عمرانی خواهد شد.
بنا به گفته مسوولان امر و تاکید استاندار مازندران این اعتبار باید تا پایان سال آینده جذب و صرف طرح های مدنظر در شهرستان های استان بشود.
برابر آمار، از اسفندماه سال ۱۴۰۰ تاکنون بهره برداری حدود ۳۰ طرح، ۴۲ طرح با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصدی و ۱۱۴ طرح با پیشرفت بیش از ۵۰ درصدی از مجموع ۱۷۶ طرح در این استان انجام گرفته است.
بازدید از تعدادی طرح اقتصادی و عمرانی و بازدیدهای سرزده، دیدار با اقشار مردم، دیدار با مجموعه کارشناسان ارشد محیط زیست و همچنین شرکت در شورای اداری استان در سفر یکروزه رئیس جمهور به مازندران برنامهریزی شده بود.
نتیجه نخستین سفر هیات دولت سیزدهم به مازندران تصویب حدود ۱۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حوزههای مختلف بود که از این مبلغ حدود ۶۲۴ میلیارد تومان به صورت نقدی در مرحله اول اختصاص یافت.
نظر شما