فیلم|یک روز با «ببر مازندران»

۲۳ خرداد ۱۴۰۲، ۱۲:۴۲
کد خبر: 85138988
فیلم|یک روز با «ببر مازندران»

ساری- ایرنا- «امامعلی حبیبی» قهرمان جهان و المپیک، معروف به «ببر مازندران» است؛ ستاره بزرگ کشتی ایران که نامش در تالار افتخارات اتحادیه جهانی این رشته ورزشی به ثبت رسیده و حالا در سن ۹۲ سالگی همچنان پیگیر پهلوانان و قهرمانان ورزش این دیار است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امامعلی حبیبی نابغه کشتی جهان و دارنده اولین مدال طلای المپیک ایران و کشورهای مسلمان متولد روستای «درزیکلای آخوندی» در سه کیلومتری جنوب بابل است. وی در سن هشت سالگی بعد از فوت پدر و مادرش به قائمشهر (شاهی سابق) نزد خواهرش رفت و ورزش را با کشتی محلی «لوچو» آغاز کرد و سپس فراگیری فنون کشتی را در سال ۱۳۳۱ در پادگان گرگان استارت زد.

ببر مازندران پس از قهرمانی در مسابقه‌های انتخابی استان در سال ۱۳۳۲، در رقابت‌های قهرمانی کشور شرکت کرد و عنوان چهارم وزن ۷۲ کیلوگرم را به دست آورد. سال ۱۳۳۳ هم به مقام چهارم رسید ولی با قهرمانی در سال‌های ۱۳۳۵ و ۱۳۳۷ در تهران، ۱۳۳۸ در شیراز و ۱۳۳۹ در رشت رسماً به قهرمان کشور تبدیل شد.

جهان پهلوان حبیبی اگر چه در اولین تورنمنت خارج از کشورش عازم رقابت‌های بین المللی ترکیه شد و با کشتی گرفتن در وزن ۶۷ کیلوگرم به موفقیتی دست نیافت، ولی در بازی‌های المپیک ۱۹۵۶ ملبورن به اوج درخشش رسید و با وجود تب شدید، مدال طلای این رویداد بزرگ را در وزن ۶۷ کیلوگرم کسب کرد.

امامعلی حبیبی در مسابقات جهانی تهران در سال ۱۹۵۹ دو تن از بزرگان کشتی دنیا یعنی «بالاوادزه» از شوروی سابق و «اسماعیل اوغان» از ترکیه را در مجموع در کمتر از سه دقیقه ضربه فنی کرد. وی در دوران حضورش در عرصه کشتی به سریع‌ترین کشتی گیر جهان معروف شد و در سال ۱۹۶۱ در رقابت‌های جهانی «یوکوهاما» بالاتر از «موروزوف» از شوروی و «کانه کو» از ژاپن برای دومین بار قهرمان جهان شد. در آن سال تیم کشتی ایران به مقام قهرمانی دست یافت. حبیبی با کسب مدال طلای رقابت‌های جهانی ۱۹۶۲ «تولیدو» برای همیشه از دنیای دایره طلایی خداحافظی کرد.

فیلم|یک روز با «ببر مازندران»

وی علاوه بر چهار طلای جهان و المپیک، موفق به کسب مدال طلای بازی‌های آسیایی ۱۹۵۸ توکیو شد.

حبیبی پس از پایان دوره قهرمانی مدتی به مربیگری پرداخت ولی پس از آن وارد عالم سیاست شد و در دوره‌ای هم به عنوان نماینده مردم بابل در مجلس شورای ملی حضور داشت.

امامعلی حبیبی قهرمانی است که در کوتاه‌ترین زمان، قهرمانان بزرگی همچون بالاوادزه را با فنون یک دست و یک پا و سرته یکی به زمین می‌زد و به همین دلیل هم به ببر مازندران در عرصه کشتی معروف شد.

امامعلی حبیبی که همیشه قلبش برای مملکتش می تپد در رقابت‌های جهانی ۲۰۰۷ باکو لوح مشاهیر فیلا را دریافت کرد. از سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۰ میلادی) در مازندران یک جام معتبر بین المللی به نام او و دیگر قهرمان کشتی ایران عبدالله موحد برگزار می‌شود.

ببر مازندران که به آن ببر هیرکانی، کاسپین و تورانی نیز گفته می‌شود یکی از زیرگونه‌های ببر بوده است که در ناحیه گسترده‌ای از غرب چین تا سواحل دریای سیاه شامل آسیای میانه، قفقاز و شمال ایران زندگی می‌کرد و بیشتر از نیم قرن پیش منقرض شد.

ببر هیرکانی در دوران حیات خود در کنار ببر سیبری و ببر بنگال بزرگترین گربه سانان دنیا بودند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha