۱۲ خرداد ۱۴۰۲، ۹:۴۴
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85128996
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

جلوه‌هایی از اصالت و زیبایی برای احیای صنعت اسبداری

۱۲ خرداد ۱۴۰۲، ۹:۴۴
کد خبر: 85128996
سعید وحیدی
جلوه‌هایی از اصالت و زیبایی برای احیای صنعت اسبداری

بجنورد- ایرنا- جشنواره زیبایی اسب اصیل ترکمن امروز (جمعه) در دیار قومیت ها آغاز شد تا هم شیرینی آن در قاب یک روز بهاری بر دل علاقه مندان بماند و هم فرصتی برای رونق دوباره اسبداری در این خطه شود.

به گزارش ایرنا، ساعت ۹:۳۵ دقیقه است و پارک تفریحی "بابا امان" بجنورد هر لحظه شلوغ تر می شود.

اگر بگوییم جا برای سوزن انداختن نیست اغراقی نکرده ایم زیراکه که برگزاری هفدهمین جشنواره زیبایی اسب اصیل ترکمن، این مکان تفریحی را شلوغ تر از قبل کرده است.

ترافیک عجیب پارکینگ این مسابقات، کار را برای میزبانان بسی سخت کرده اما انگار تماشای اسب هایی زیبا علاقه‌مندان را به تحمل کمبودها و میزبانان را به رفع‌ آن ترغیب می‌کند.

همه برای تماشای این جشنواره از پیر و جوان گرفته تا زن و مرد حضور دارند، بازار سلفی با اسب های اصیل ترکمن داغ است و همه با هیجان مشغول تماشای زیبایی اسب اصیل هستند.

اسب هایی اصیلی که توسط مالکان و مربیان از صبح زود برای عرض اندام و خودنمایی در این جشنواره حاضر شدند و امروز در قاب دوربین های عکاسی جای گرفتند.

عکاسی از اسب ها و ثبت قاب هایی ماندگار از این صنعت مغفول مانده محدود به میدان رقابت نبود بلکه بیرون از میدان و زمانی که اسب ها هنوز آماده ورود به میدان می‌شدند، جوان و پیر مشغول ثبت قاب‌های ماندگار در صفحه زندگی‌شان بودند.

حدود ۲۰۰ اسب در این جشنواره زیبایی حضور دارند و جلوه‌هایی از اصالت و زیبایی خود را در محل برگزاری جشنواره به نمایش عموم می‌گذارند و داورانی بین‌المللی به ثبت امتیاز این زیبایی‌ها در میانه می‌پردازند.

برای آشنایی با کم و کیف این جشنواره سراغ رییس هیات سوارکاری خراسان شمالی می رویم و از او درباره اهداف برگزاری این جشنواره و تاثیر آن برای رونق دوباره اسبداری می پرسیم.

هیاتی که صفر تا صد برگزاری این جشنواره را تنهایی به دوش کشیده و احیای صنعت اسبداری و بازگشت اسب اصیل ترکمن به جایگاه واقعی اش را هدف اصلی می داند.

میزبانی برای احیای صنعت اسبداری

محمدتقی ولیان هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی بیشتر اسب اصیل ترکمن و ایجاد انگیزه برای پرورش دهندگان می داند و می گوید: برگزاری جشنواره‌های زیبایی اسب در سراسر جهان مرسوم و در کنار مسابقات اسب‌دوانی از جذاب ترین برنامه‌های ورزشی است.

رییس هیات سوارکاری خراسان شمالی می افزاید: با برگزاری این جشنواره ها پای شمار زیادی از توریست‌های علاقه‌مند صنعت اسب به استان باز می شود و کم کم مسیر احیای صنعت اسبداری هموار می شود.

وی ادامه می دهد: از سوی دیگر وقتی اسبی در چنین‌ جشنواره‌ای برنده شود به اعتبارش افزوده و ارزشش بسیار بیشتر از قیمت فعلی اش خواهد شد.

ولیان با اشاره به حضور داوران خارجی در این جشنواره، خاطرنشان می کند: اسب‌ها بر اساس معیارهای مختلفی همچون سروگردن، پشت‌وپا و اتصالات‌بندی ازسوی داوران بین‌المللی ارزیابی می شوند.

وی با اشاره به جایگاه ویژه خراسان شمالی در پرورش اسب اصیل ترکمن، می گوید: این استان به عنوان یکی از قطب‌های پرورش اسب اصیل ترکمن و هر ساله میزبان رقابت‌های ملی زیبایی اسب اصیل ترکمن است.

رییس هیات سوارکاری خراسان شمالی خاطرنشان می کند: سال گذشته نیز این جشنواره با شرکت اسب هایی از استان های گلستان سمنان، تهران، خراسان رضوی و خراسان شمالی برگزار شد.

وی یادآور می شود: سه هزار سر اسب در استان وجود دارد که یک هزار و ۷۰۰ سر آن اسب اصیل ترکمن است.

اسب ترکمن دارای سه نژاد آخال تکه، یموت و چناران است و کارشناسان مرتبط با این حوزه بر این باورند که آخال تکه جزو زیباترین و قیمتی‌ترین اسب ترکمن بوده و محل زیست این گونه نیز بیشتر در ایران و ترکمنستان است.

استان خراسان شمالی به عنوان یکی از اصلی ترین ذخیره گاه های ژنتیکی اسب اصیل ترکمـن در کشور شناخته شده اما این ظرفیت مهم برای توسعه پایدار این خطه مورد غفلت قرار گرفته است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha