به گزارش ایرنا از منابع خبری انگلیس، بن والاس صبح امروز (چهارشنبه) با الکسی رزنیکوف همتای اوکراینی خود در کییف ملاقات کرد و دو طرف علاوه بر مبادلات موشکی، پیرامون دورنمای پیوستن اوکراین به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و تداوم حمایتهای تسلیحاتی غرب از جبهه کییف بحث و تبادل نظر کردند.
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنشو درگیریها دامن زده است. گزارشها حاکیست که شرکت تسلیحاتی بیایئیسیستمز انگلیس افزون بر ۳۰ میلیارد پوند به واسطه جنگ اوکراین سود کرده است.
این جنگ که بیش از یک سال از آغاز آن میگذردِ، در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح های پیشرفته تر و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
نخست وزیر انگلیس هفته پیش همگام با سیاستهای جنگطلبانه و ماجراجویانه این کشور وعده داد که صدها موشک دفاعی و سامانه های هوایی بدون سرنشین از جمله صدها پهپاد جدید تهاجمی دوربرد با برد بیش از ۲۰۰ کیلومتر را به جبهه اوکراین ارسال میکند. وی تاکید کرد که غرب به حمایت از اوکراین طی سالهای آینده ادامه خواهد داد تا اطمینان حاصل کند آنچه او استراتژی روسیه علیه غرب نامید، به نتیجه نمیرسد.
اما سفر وزیر دفاع انگلیس به کییف درحالی انجام میشود که وی خود را به پاس حمایتهای تسلیحاتی لندن از جبهه کییف، یکی از گزینههای بالقوه برای تصاحب کرسی ناتو میبیند. او که از سال ۲۰۱۹ به این سو، طی سه دوره تغییر نخست وزیر در انگلیس سکان وزارت دفاع این کشور را برعهده داشته است، از تمایلش برای تصاحب کرسی ریاست ناتو خبر داده و آن را شغلی فوقالعاده توصیف کرده است.
دوره ریاست «ینس استولتنبرگ» نروژی بر ناتو، پائیز امسال به پایان میرسد. او گفته که تمایلی برای شرکت در انتخابات دور بعد ندارد. انتخاب رئیس جدید، معمولاً پشت پرده تصمیم گیری میشود.
برخی از رقبای احتمالی والاس عبارتند از مارک روته نخست وزیر هلند، کریستیا فریلند معاون نخست وزیر کانادا و کاجا کالاس نخست وزیر استونی. ایالات متحده هنوز نامزد مورد نظر خود را مشخص نکرده است، اما گزارشها حاکیست که فرانسه، ترجیح میدهد که دبیرکل ناتو از اتحادیه اروپا باشد.
برخی از کارشناسان معتقدند که حمایتهای نظامی انگلیس از اوکراین و کمکهای مالی دولت لندن به ناتو، شانس والاس را برای تصاحب کرسی ریاست ناتو افزایش است. انگلیس بعد از ایالات متحده آمریکا دومین کشوری است که با ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین، از جبهه کییف حمایت میکند.
نظر شما