به گزارش ایرنا به نقل از این خبرگزاری، اضافه شدن به این فهرست ضربه اساسی دیگری به لبنان است که از سال ۲۰۱۹ با بحران مالی روبرو بوده و هنوز نتوانسته با صندوق بین المللی پول به توافق دست یابد.
از سوی دیگر کاهش ارزش ۹۸ درصدی پوند لبنان نیز موجب شده تا اکثریت مردم این کشور با فقر دست و پنجه نرم کنند. دیپلمات ها نیز از ماه قبل هشدار می دهند که اتکای روز افزون اقتصاد این کشور به وجه نقد ممکن است به افزایش جریان نقدینگی نامشروع بیانجامد.
بخش خاورمیانه و شمال آفریقای "اف ای تی اف" این هفته در بحرین تشکیل جلسه خواهد داد و نتایج این ارزیابی اولیه در اختیار کشورهای عضو قرار خواهد گرفت.
سعادة الشامی معاون نخست وزیر لبنان و سرپرست تیم مذاکره کننده با صندوق بین المللی پول به رویترز گفت که هنوز این پیش نویس را ملاحظه نکرده است.
وی از اظهار نظر در مورد تاثیر احتمالی این اقدام بر گفت و گوهای بیروت و صندوق خودداری کرد.
رویترز به نقل از ۲ منع دیپلماتیک نوشت که بانک مرکزی لبنان در حال رایزنی با کشورهای عضو اف ای تی اف است تا این رتبه بندی تغییر کند.
بحران مالی لبنان موجب شده تا تراکنش های بانکی محدود شده و بسیاری از موسسات مالی رابطه خود را با این کشور قطع کنند.
از سوی دیگر بیروت در اجرای اصلاحات مورد نیاز برای توافق با صندوق نیز کند بوده و رئیس بانک مرکزی آن از سوی فرانسه به کلاهبرداری متهم شده و اینترپل حکم جلب وی را صادر کرده است.
در حال حاضر آلبانی، باربادوس، بورکینافاسو، جزایر کایمن، جمهوری دموکراتیک کنگو، جبل الطارق، هائیتی، جامائیکا، اردن، مالی، موزامبیک، نیجریه، پاناما، فیلیپین، سنگال، آفریقای جنوبی، سودان جنوبی، سوریه، تانزانیا، ترکیه، اوگاندا، یمن و امارات متحده عربی در فهرست خاکستری و ایران، برمه و کره شمالی در فهرست سیاه قرار دارند.
نظر شما