برگزاری جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی ۲۱ اردیبهشت/توجه به تعامل ایده‌پردازان و سرمایه‌گذاران

تهران- ایرنا- رئیس شهرک علمی و صنعتی اصفهان با اشاره به برگزاری هفدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی هدف این جشنواره را هموارکردن مسیر تعامل ایده‌پردازان و فناوران با سرمایه‌گذاران دانست و گفت: این جشنواره همراه با نمایشگاه آن در روزهای ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت در مهمان‌سرای عباسی اصفهان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، قاسم مصلحی روز چهارشنبه در نشست هفدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی ابتدا در مورد شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان اظهار داشت: این شهرک پایه گذار پارک های علم و فناوری و مراکز رشد در ایران در ابتدای دهه ۷۰ بود و امروز بیش از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور در این شهرک وجود دارند. بیش از ۸۵۰۰ نفر در این شهرک مشغول کار و ۵۰۰ نفر از این تعداد دانش آموخته مقطع دکترا هستند.

وی ادامه داد: شهرک علمی و صنعتی اصفهان تعامل خوبی با بخش خصوصی دارد و سعی می کند ارتباط خوبی با عناصر زیست فناوری برقرار کند. سرمایه گذاران و فناوران اجزای مختلف زیست بوم فناوری هستند که امسال به فناوران به عنوان مولفه مهم زیست بوم فناوری در جشنواره بیشتر از قبل توجه شده است.

مصلحی ادامه داد: جشنواره شیخ بهایی از سال ۷۷ آغاز شد، ابتدا دوسالانه بود بعد هرساله شد و در سال های مختلف اهداف خود را مطابق وضعیت روز تغییر داد. ابتدا اسم این جشنواره کارآفرینی بود و در دوره های بعد اسم جشنواره فن‌آفرینی شد.

وی اهداف جشنواره را توجه به فعالیت های فناورانه و دانش بنیان، جهت دهی فعالیت های فناورانه در راستای رفع نیازهای کشور و زمینه سازی برای اثرگذاری بر اقتصاد دانش بنیان برشمرد.

این استاد دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: شرکت های صنعتی بزرگ مانند فولاد مبارکه در جشنواره این دوره شیخ بهایی با هدف سرمایه گذاری روی طرح های مختلف حضور دارند. شرکت های بزرگ در دو دوره قبل در مجموع ۴۳۰ میلیارد ریال روی طرح ها سرمایه گذاری کرده اند.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه همزمان با جشنواره گفت: نمایشگاه ۲ بخش دارد. یک بخش دستاوردها را نمایش می گذارند و بخش دیگر مختص نامزدها است. یعنی بازدیدکنندگان می توانند دستاوردهای نامزدها را ببینند و با آنها گفت و گو کنند.

نقش‌آفرینی بازیگران حوزه فناوری را تقویت می‌کنیم

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جشنواره شیخ بهایی هم بعد از حدود ۲۵ سال برگزاری و ۱۶ دوره با بلوغ تجربی نسبی خوبی امسال برگزار می شود.

امید رضایی فر گفت: قصد داریم جریانات تازه ای را در زیست بوم فناوری و نوآوری ایجاد کنیم. برای تحقق این هدف علاوه بر برنامه های اصلی شامل طرح دستیار فناور و گرنت فناوری، برنامه های پشتیبان مانند سیاست گذاری های جدیدی را آماده کردیم.

وی تاکید کرد: بیشترین رویکرد در این حوزه در سطح ملی این است که مجموعه فناوری و فناوران را در سطح عمومی با فضای اقتصادی جامعه به شکل بهتر و مؤثرتری همراه کنیم. زاویه نگاه ما به فناوری باید با ساختار منسجم و هماهنگ با بازیگران دیگر مانند صنایع اجتماعی و صادرات باشد.

رضایی فر ادامه داد: در سال گذشته در ادامه مسیر قبلی، تفاهم نامه جدیدی را با وزارت خانه هایی چون صنعت، معدن تجارت و مجریان خصوصی و دولتی منعقد کردیم که انتظار داریم به دلیل این تفاهم نامه ها مردمی سازی اقتصاد را با مردمی سازی فناوری پیش ببریم.

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: پارک های علم و فناوری باید به شکل تاثیرگذاری به عنوان بازار فناوری در سطح شهرها مطرح شوند و این فرایند نیازمند همراهی و شناخت همه عوامل زیست بوم فناوری است‌.

وی اقدامات اتی این معاونت را ایجاد بازارهای سهام برای کسب و کارهای نوپا و بیمه های پژوهش و فناوری به همراه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری دانست.

رضایی فر تاکید کرد: نقش آفرینی بازیگران مختلف این حوزه را با برگزاری مجموعه جشنواره ها و جوایز مختلفی که از قبل بوده نقویت می کنیم، جوایز خوارزمی و جایزه ملی یونسکو و جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی از جمله این اقدامات برای تقویت نقش آفرینی فعالان حوزه است.

وی گفت: جشنواره شیخ بهایی از برنامه های اصلی در این راستا است که توسعه تشویق کسب و کارها و حضور سرمایه گذاران را فراهم می کند.

به گزارش ایرنا، هفدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی روزهای ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت به همت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha