به گزارش ایرنا، مهران زینلیان روز چهارشنبه در رویداد فناورانه و نمایشگاه ملی حمل و نقل دانش بنیان که به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، افزود: براساس محاسبه تعداد روزهای هوای ناسالم، اصفهان آلودهترین کلانشهر و رکوردار مصرف گازوئیل کشور است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد صنایع در حدود هشت درصد از مساحت استان و بیشتر در شعاع ۵۰ کیلومتری کلانشهر اصفهان مستقر هستند، عنوان کرد: این موارد ناشی از توسعه ناپایداری است که در ادوار مختلف برای اصفهان رقم خورده است.
زینلیان افزود: بخش بسیاری از منابع آلاینده در استان و شهر اصفهان بر گرفته از منابع متحرک (خودروی سواری، کامیون، موتورسیکلت و ...) است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان اظهار کرد: در شاخصهای آلاینده هوا شاخص pm2.5 تاثیر بسیار مخربی را نسبت به شاخصهای دیگر دارد؛ در استان اصفهان بیش از یک میلیون خودرو در حال تردد است که عمدتا هم فرسوده هستند.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا بایستی در رویدادهایی اینچنینی علاوه بر بیان واقعیتها، راهکار نیز ارائه شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان تصریح کرد: در سال گذشته با بررسیهای انجام شده تلاش شد تا برنامه کاهش آلودگی هوا در استان و کلانشهر اصفهان تدوین و تنظیم شود.
وی افزود: امیدوارم در سال پیشرو پنج هزار تاکسی، یکهزار دستگاه اتوبوس گازسوز و ۵۰ هزار موتورسیکلت فرسوده جایگزین شوند و از طرفی پیگیر هستیم تا برای تامین اعتبارات لازم برای قطار شهری اصفهان از صندوق توسعه ملی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: با تلاشهایی که در سطح ملی انجام میشود در حوزه قطار سریعالسیر پیشرفتهای قابل توجهی داریم و امیدوارم به زودی مشکلاتی که طی چند سال گذشته ایجاد شده حل شود تا ستون فقرات حمل و نقل کشور کامل شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: رویکرد ما در استان اصفهان، توسعه صنایع دانشبنیان و صنعت گردشگری است؛ دوران بی توجهی به مسائل زیستمحیطی به پایان رسیده و در شورای برنامهریزی استان در برابر توسعه صنایع آببر و آلاینده ایستادگی میکنیم تا زمینه فعالیت برای شرکتهای دانشبنیان فراهم شود.
زینلیان افزود: برگزاری رویدادهای حوزه حمل و نقل بایستی مستدام باشد و با شاخص گذاری مناسب اقدامات خود را رصد کنیم.
نمایشگاه ملی حمل و نقل دانش بنیان رویدادی نیاز محور در حوزه حمل و نقل و ترافیک است که در محیط دانشگاه صنعتی اصفهان از ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ با حضور ۳۵ شرکت دانش بنیان و فناور و شهرداری اصفهان برگزار شده و تا ۱۵ اردیبهشت ماه ادامه دارد.
محورهای نخستین رویداد حملونقل دانشبنیان شامل وسایل نقلیه نوین و پاک و تجهیزات و زیرساختهای آن، کاهندههای مصرف سوخت، محیط زیست و کاهش آلایندهها، سامانههای هوشمند مدیریت تردد و ایمن، تولید تجهیزات ترافیکی و تجهیزات قطار شهری است.
نظر شما