استفاده از ظرفیت انجمن دوستی ایران و چین برای تامین منافع ملی ضروری است

بوشهر – ایرنا - رئیس انجمن دوستی ایران و چین گفت: انجمن دوستی ایران و چین بعنوان یک حلقه واسط بین این ۲ کشور و ظرفیتی مهم برای تامین منافع ملی به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید علاء الدین بروجردی روز یکشنبه در نشست با شهردار و اعضای شورای شهر بوشهر اظهار کرد: چین بعنوان یک کشور باستانی با سابقه تاریخی و ارتباطات فرهنگی و دریانوردی در قدیم و جدید شناخته می‌شود.

وی افزود: با توجه به بداخلاقی‌ها و تحریم‌های تحمیلی آمریکا و هم پیمانان غربی آن علیه ایران؛ سیاست جمهوری اسلامی در این مقطع زمانی گسترش رابطه در همه زمینه‌ها با کشور چین است.

رئیس اتاق دوستی ایران و چین تصریح کرد: با توجه به سند تفاهم ۲۵ ساله ایران و چین امروز بستر کار برای تقویت ارتباط بین این ۲ کشور فراهم است و بوشهر نیز می‌تواند سهم خود را در این تلاش‌ها با خواهرخواندگی یکی از بنادر کشور چین تعریف کند.

وی با بیان اینکه در صورت به نتیجه رسیدن خواهرخواندگی بوشهر با یکی از استان‌های مهم ساحلی چین، عنوان کرد: در صورت خواهرخواندگی بوشهر با یکی از استان‌های مهم ساحلی چین امکان پیگیری پروژه اولویت‌دار راه آهن بوشهر - شیراز از طریق دعوت شرکت‌های ذیربط چینی فراهم می‌شود.

بروجردی ادامه داد: با این کار پروژه‌هایی از طرف چین فاینانس و همچنین ارتباطات بین طرفین در عرصه اقتصادی تقویت می‌شود.

وی یادآور شد: خواهرخواندگی بندربوشهر با یکی از بنادر کشور چین پس از طی مراحل قانونی و تائید وزارت امور خارجه و طرف چینی و مبادله هیات‌ها طی مراسمی به امضا برسد.

رئیس اتاق دوستی ایران و چین گفت: با افتتاح سرکنسول‌گری چین در بندرعباس قرار است این سرکنسول‌گری هشت استان جنوبی را پوشش بدهد و بوشهر می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

وی با تاکید بر استفاده هرچه بیشتر از این فرصت در راستای تامین منافع ملی افزود: عسلویه بعنوان یک مرکز مهم در بحث انرژی کشور به شمار می‌رود که جذب سرمایه‌های خارجی برای توسعه این تاسیسات و پروژه‌های کلانی که نیازمند جذب سرمایه خارجی است ضروری به نظر می‌رسد.

بروجردی ادامه داد: انجمن دوستی ایران و چین می‌تواند زمینه‌ساز حضور جدی طرف چینی که منشاء ایجاد اشتغال بیشتر و اجرای پروژه‌های مهم و راهبردی در کشور و به خصوص استان بوشهر قرار گیرد.

رئیس اتاق دوستی ایران و چین اظهار کرد: با توجه به توافق امضاء شده ۲۵ ساله میان ایران و چین که در سفر آیت الله رئیسی رئیس جمهور به این کشور نیز مورد تاکید قرار گرفت بیشترین استفاده از این ظرفیت صورت گیرد.

بروجردی ادامه داد: امروز شرایط سیاسی بین ۲ کشور بیش از هر زمان دیگری برای تحقق توافق کلان ۲۵ ساله ایران و چین مهیا است.

وی با اشاره به جاده ابریشم دریایی گفت: بوشهرجدای از خط ریلی و جاده‌ای می‌تواند در جاده ابریشم دریایی نیزکه مکمل آنها است نقش فعالی داشته باشد.

رئیس انجمن دوستی ایران و چین افزود: بوشهر در راس استان‌هایی است که زمینه راه‌اندازی دفتر نمایندگی انجمن ایران و چین را فراهم کرده ست.

شهردار بوشهر با اشاره به بررسی ظرفیت‌های استان بوشهر گفت: قرار است لایحه‌ای از سوی شهرداری بوشهر آماده و تقدیم شورای شهر بوشهر شود و زمینه خواهر خواندگی بین بوشهر با یکی از بنادر کشور چین که از لحاظ اقلیمی و جغرافیایی تناسب بیشتری داشته باشد فراهم شود.

استفاده از ظرفیت انجمن دوستی ایران و چین برای تامین منافع ملی ضروری است

حسین حیدری افزود: شهر بوشهر از ظرفیت‌های مختلف به خصوص در بخش مشاغل خانگی بعنوان یکی از بحث‌های مهم در اقتصاد چین برخوردار است.

وی ادامه داد: با توجه به درخواست‌ها تلاش می‌شود شهرداری جایگاه و نمایشگاه دائمی مشاغل خانگی را در شهر بوشهر فراهم کند.

جعفر پورکبگانی از اعضای شورای شهر بوشهر گفت: شورای شهر و شهرداری بوشهر براساس تکلیف بودجه‌ای در تلاش برای تعیین بوشهر بعنوان خواهر خواندگی با یکی از بنادر کشور چین هستند.

وی تاکید کرد: شورا همراهی لازم را در این خصوص دارد و امید است با تلاش صورت گرفته و معرفی بوشهر بعنوان خواهر خوانده یکی از بنادر چین ارتباط‌های مختلفی در زمینه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای استان بوشهر رقم بخورد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha