۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۶:۲۶
کد خبر: 85093568
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

ششمین اقتصاد بزرگ دنیا در سراشیبی فقر/ افزایش آمار توزیع جیره غذای اضطراری

لندن– ایرنا– نتایج تازه‌ترین آمار منتشر شده در انگلیس بعنوان ششمین اقتصاد بزرگ دنیا از افزایش قابل‌توجه آمار توزیع جیره غذای اضطراری و تشدید فقر طی یک سال حکایت دارد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، داده‌های موسسه خیریه «تراسل تراست» حاکسیت که شمار توزیع بسته‌های معیشتی ۳۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. این درحالیست که آمار توزیع غذای اضطراری برای کودکان به یک میلیون مورد رسیده که تاکنون سابقه نداشته است.

بر اساس این گزارش، بیش از کل جمعیت منطقه شفیلد برای نخستین بار طی سال گذشته (حدود ۷۶۰ هزار نفر) از بانک مواد غذایی موسسه تراسل تراست استفاده کردند. داده‌های آماری بیانگر افزایش ۳۸ درصدی کسانی است که برای نخستین بار به بانک غذا مراجعه کرده‌اند.

بانک های مواد غذایی ساعات کاری خود را برای پذیرایی از افراد شاغلی که نیاز به دسترسی اضطراری در محل کار خود دارند، افزایش داده‌اند. اما به گفته سخنگوی تراسل تراست اوضاع رو به وخامت است و کمک‌های دولتی محدود.

این روزها «فقر» در انگلیس به کلیدواژه پرتکرار و البته شرم‌آور برای رسانه‌های جریان اصلی در ششمین اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل شده است. طبق آخرین گزارش مرکز ملی آمار انگلیس نرخ تورم از محدوده ۲ درصد در اوایل سال گذشته میلادی، به ۱۰.۱ درصد رسیده و بانک مرکزی برای جلوگیری از وخامت اوضاع، نرخ بهره بین‌بانکی را ۴۲۵ واحد افزایش داده است.

این وضعیت فشار مالی قابل توجهی را بر اقساط وام مسکن میلیون‌ها خانوار انگلیسی وارد کرده و پیش‌بینی می‌شود که نرخ بهره پیش از آغاز روند نزولی، افزایش دیگری را تجربه کند. از سویی بهای انرژی طی یک سال گذشته دو برابر شده و قیمت مواد غذایی طبق آمارهای رسمی ۸۰ درصد افزایش یافته است. چندی پیش یک اندیشکده انگلیسی اعلام کرد که نرخ تورم مواد غذایی به بالاترین حد از سال ۲۰۰۸ رسیده و صدها پوند دیگر به هزینه سالانه میلیون‌ها خانوار انگلیسی که از بحران هزینه‌های زندگی رنج می‌برند، تحمیل کرده است.

داده‌های آماری نشان می‌دهد که بیشترین آسیب ناشی از وضعیت کنونی را کودکان متحمل می‌شوند. طبق آمار وزارت کار و امور بازنشستگی انگلیس حدود یک سوم کودکان این کشور در فقر زندگی می‌کنند. بر اساس این گزارش، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار کودک معادل ۲۹ درصد از جمعیت زیر ۱۸ سال در یک سال منتهی به آوریل ۲۰۲۲، در فقر نسبی بوده‌اند. فقر نسبی به شرایطی نسبت داده می‌شود که هر خانوار بعد از کسر هزینه‌های مسکن، با کمتر از ۶۰ درصد درآمد متوسط زندگی کند.

آمارها نشان می‌دهد که حدود ۳۵۰ هزار کودک دیگر سال گذشته پس از تصمیم دولت برای توقف کمک هزینه‌ معیشتی اضافی که برای دوران همه‌گیری کرونا تخصیص داده شد، در پی افزایش افسارگسیخته هزینه‌های زندگی به فقر نسبی کشیده شدند. با این حال، کارشناسان می‌گویند که آمار کودکان فقیر بالاتر از این میزان است زیرا کمک هزینه دولت اکتبر (مهر/ آبان) ۲۰۲۱ متوقف شد و این داده‌ها تا بازه زمانی آوریل (فروردین/ اردیبهشت)یعنی ۶ ماه را در بر می‌گیرد.

آمارها حاکیست که در مجموع ۴۵ درصد از همه کودکان فقیر در خانواده‌هایی بودند که کوچک‌ترین فرزندشان زیر پنج سال داشت این درحالیست که ۷۱ درصد در خانواده‌های کارگری زندگی می‌کردند. بیش از ۸۰۰ هزار کودک هم در خانواده‌ای زندگی می‌کردند که برای امرار معاش به بانک غذا وابسته است.

طبق آمار منتشر شده خانواده‌های فقیر طی سال‌های اخیر دچار فقر عمیق شده‌اند. فقر عمیق به شرایطی گفته می‌شود که هر خانوار بعد از کسر هزینه‌های مسکن، با کمتر از ۵۰ درصد درآمد متوسط زندگی کند. آمارها نشان می‌دهد که حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار کودک در فقر عمیق بسر برده که ۵۰۰ هزار نفر بیشتر از سال ۱۱/۲۰۱۰ است.

اما در یک تصویر کلی به نظر می‌رسد که سایه فقر در انگلیس به زودی رخت برنمی‌بندد. اقتصاددان ارشد بانک مرکزی انگلیس دیروز (سه‌شنبه) برخلاف وعده دولت این کشور در مورد کاهش نرخ تورم طی ماه‌های آینده هشدار داد که قیمت‌ها سرسختانه بالا خواهد ماند و مردم باید این واقعیت را بپذیرند که فقیرتر خواهند شد.

هو پیل اقتصاددان ارشد بانک مرکزی انگلیس در سخنانی که فرازهایی از آن به طور گسترده‌ای در رسانه‌های انگلیس بازتاب یافت، گفت که مردم و کسب‌وکارها در مقابل بحران هزینه‌های زندگی و تکانه‌های اقتصادی در این کشور، قیمت اجناس را گران‌کرده و افزایش دستمزدهای خود را خواستارند.

وی افزود: انگلیس به عنوان یک کشور واردکننده خالص گاز طبیعی، با وضعیتی مواجه است که بهای آنچه از دنیا می‌خرد در مقابل خدماتی که می‌فروشد بسیار بالا رفته است. نیازی نیست که یک اقتصاددان باشید تا متوجه شوید که اگر چیزی که می‌خرید نسبت به چیزی که می‌فروشید بسیار گرانتر باشد، وضعیت شما بدتر خواهد بود.

این عضو ارشد بانک مرکزی انگلیس اضافه کرد: بنابراین، مردم انگلیس باید بپذیرند که وضعیت آنها بدتر شده است و از تلاش برای حفظ قدرت خرید واقعی خود با افزایش قیمت‌ها، چه از طریق دستمزدهای بالاتر و چه از طریق انتقال هزینه‌ها به مشتریان و غیره، دست بردارند.

وی تصریح کرد:‌ چیزی که اکنون با آن مواجه هستیم این است که مایل نیستیم بپذیریم که وضعیت همه ما بدتر شده است. این درحالیست که به گفته این مقام بانک مرکزی انگلیس، همه مردم در این وضعیت فاجعه‌بار اقتصادی سهیم هستند.

نخست وزیر انگلیس هم به صراحت اعلام کرده است که مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آن‌ها باشد؛ ضمن آنکه چالش‌های اقتصادی نیز امسال از بین نخواهد رفت

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha