سهم شرکت های دانش بنیان در درآمد دانشگاه آزاد کهگیلویه وبویراحمد افزوده شد

یاسوج- ایرنا- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج گفت: در پایان سال ۱۴۰۱ برای اولین بار در دانشگاه آزاد استان با فروش اولین محصولات شرکت های دانش بنیان حمایت شونده این دانشگاه مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به درآمدهای دانشگاه افزوده شد.

به گزارش ایرنا، نقش علم و دانش در پیشرفت جوامع بسیار مهم بوده چرا که ترقی جوامع توسعه یافته منوط به وجود مراکز علمی و دانشگاهی اثرگذار هستند و ناکامی ها و شدت بحران ها از پیامدهای محرومیت از مراکز علمی موثر هستند.

همزمان با رشد کمی و تعدد مراکز آموزش عالی در استان، باز بسیاری از نیازهای استان ما ناکام بوده است چرا که دغدغه صرف پذیرش و آموزش دانشجو، موجب شده تا دانشگاه به آموزشگاه تربیت فناوران ِماشینی‌شده ای بدل شود که در قبال حل مسائل جامعه و انجام مسئولیت اجتماعی تا حدودی بی توجه بوده و صرفا اخذ مدرک را به عنوان هدف اصلی خود قرار داده است.

از اینرو در خصوص وضعیت پذیرش و دخل و خرج و مشکلات واحدهای دانشگاه آزاد استان، توجه به نیازمندی های استان و مسئولیت اجتماعی آن در قبال مشکلات استان با رحیم اکرامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج گفت و گو کردیم.

 سهم شرکت های دانش بنیان در درآمد دانشگاه آزاد کهگیلویه وبویراحمد افزایش یافت

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج با اشاره به تعداد شرکت های دانش بنیانی که با دانشگاه آزاد همکاری می کنند گفت: چهار تا شرکت دانش بنیان که زیرساخت های لازم را دانشگاه آزاد برای آنها فراهم کرد و محصول آنها به تولید انبوه رسید در اولین کسب درآمدهای این شرکت ها سهم دانشگاه را واریز کردند.

اکرامی افزود: پیش بینی می کنیم در سال ۱۴۰۲ سهم دانشگاه آزاد یاسوج از درآمد این شرکت ها برای واحد استانی ۶۰۰ میلیون تامین شود و برای کل استان در سال جاری به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از درآمدهای این شرکت ها به حساب دانشگاه آزاد افزوده می شود.

چالش های دانشگاه آزاد

وی به چالش های دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: بالارفتن هزینه ها، کمبود درآمد و ناتوانی در پرداخت حقوق و بیمه و مالیات واحدهای استان از مهمترین چالش های این دانشگاه است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج تاکید کرد: تنها با درآمدهای شهریه امکان تامین مالی وجود ندارد و هر چه هم دانشجو افزایش یابد باز با افزایش هزینه ها، باید به دنبال راهکار مناسب برای کسب درآمد از غیر شهریه باشیم.

اکرامی به سیاست های سازمان مرکزی دانشگاه آزاد به ایجاد درآمدهای پایدار و غیرشهریه‌ای اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد استان به تبع، درصدد تأمین درآمدهای غیرشهریه‌ای از طریق حمایت از شرکت های دانش بنیان است.

افزایش پذیرش دانشجویان دانشگاه آزاد کهگیلویه و بویراحمد در ۲ سال گذشته

وی به افزایش پذیرش دانشجو در دو سال گذشته کرد و گفت: دانشگاه آزاد در کل کشور در مقطعی با کاهش شدید دانشجو مواجه شد که در استان ما این کاهش نمود بیشتری داشت اما در دو سال اخیر به خصوص ۱۴۰۱ با معرفی ظرفیت های دانشگاه به مردم و فعالیت های اثرگذار و احیای رشته های قبلی، دانشجویان کل واحدهای استانی به ۱۱ هزار و ۵۰۰ دانشجو افزایش یافت.

اکرامی یادآور شد: در خرداد ۱۴۰۰ کل دانشجویان واحدهای استان هشت هزار و ۳۰۰ دانشجو بود که در در سال ۱۴۰۱ افزایش یافتند.

وی ادامه دارد: مهر ۱۴۰۰ واحد یاسوج سه هزار دانشجو در مقاطع مختلف و در مهر ۱۴۰۱ تعداد ۲ هزار و ۴۰۰ دانشجو پذیرش کرد همچنین کل واحدهای دانشگاه آزاد استان در مهر ۱۴۰۱ تعداد چهار هزار و ۵۰۰ دانشجو و در مهر ۱۴۰۰ تعداد سه هزار و ۸۰۰ دانشجو در کل استان پذیرفته شد که بیشتر در مقاطع کارشناسی ثبت نام شدند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد یادآور شد: با استفاده از ظرفیت رشته های دانشگاه به خصوص رشته هایی همانند"زبان انگلیسی " و "کامپیوتر" که در حال حذف بودند در سال تحصیلی جاری سه برابر نسبت به سال های گذشته در رشته کامپیوتر جذب دانشجو داشتیم.

مجوز ۶ رشته پر متقاضی زیرگروه پزشکی

وی به رشته های مورد نیاز استان اشاره کرد و گفت: درخواست ۶ رشته پر متقاضی زیرگروه پزشکی از طریق شورای گسترش برای سه واحد گچساران، دهدشت و یاسوج انجام شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج افزود: رشته هایی "کارشناسی پرستاری" برای واحد دهدشت، کارشناسی ارشد پرستاری برای واحد گچساران، "فناوری اطلاعات در حوزه سلامت"، "فوریت های پزشکی"، کارشناسی ارشد "جراحی داخلی پرستاری" و "اتاق عمل" برای واحد یاسوج درخواست شد که قرار شد دو رشته (فوریت های پزشکی" و " کارشناسی ارشد جراحی داخلی پرستاری") در سال تحصیلی جدید و مابقی برای سال آینده پذیرش دانشجو داشته باشیم.

وی تاکید کرد" درخواست این ۶ رشته مصوب شد، اما زیرساخت لازم می خواهند که پس از مهیا کردن زیرساخت های لازم پذیرش در آنها آغاز می شود.

خلاء رشته های هنری و گیاهان دارویی در استان

اکرامی در پاسخ به درخواست رشت های گیاهان دارویی با توجه به ظرفیت استان، گفت: گروه کشاورزی دانشگاه آزاد قوی است منتهی استقبال ازاین رشته ها تاکنون ناچیز بود و تلاش می کنیم که با اعلام ظرفیت ها در این خصوص پذیرش دانشجو داشته باشیم.

وی در پاسخ به خلاء رشته های هنر در استان گفت: صدور مجوز رشته های هنری را به سازمان مرکزی پیشنهاد دادیم که حتی می توان در صورت نبود استاد از استان های همجوار از مدرسان مورد نظر دعوت و استفاده کرد.

مسئولیت اجتماعی دانشگاه آزاد استان در خصوص مسایل استان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج در پاسخ به انجام مسئولیت اجتماعی دانشگاه آزاد استان نسبت به مسایل استان، گفت: ما تلاش می کنیم که فعالیت های پژوهشی دانشگاه مساله محور باشد همچنین در حوزه فناوری در بحث اشتغالزایی خدماتی ارایه می کنیم.

اکرامی افزود: در خصوص مسایل اجتماعی استان، دانشگاه آزاد استان در اردیبهشت سال گذشته همایشی با حضور ۵۰۰ نفر از اقوام و ایلات و افراد ذی نفوذ شهرستان بویراحمد در کاهش خشونت های جمعی برگزار کرد که مورد استقبال مردم و مسوولان قرار گرفت که این همایش به ما نشان دارد با ظرفیت های موجود مردم ما، می توان در رفع مشکلات استان بهره برد.

وی در پاسخ به هدایت اولویت های پژوهشی به آفت های برگ خوار بلوط استان، گفت: گروه کشاورزی در این خصوص در حال فعالیت است اما هنوز نتیجه ای برای ما روشن نشده است.

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به تعداد کل واحدهای دانشگاه آزاد استان، گفت: سه واحد دانشگاه آزاد در یاسوج، گچساران و دهدشت و یک مرکز آموزشی هم در شهرستان بهمئی در حال فعالیت هستند.

اکرامی اعضای هیات علمی واحدهای استان را برشمرد و گفت: اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد یاسوج ۱۰۰ نفر، واحد گچساران ۱۰۰ نفر و دهدشت ۳۷ هیات علمی هستند که به همین نسبت استادان حق التدریس در واحدهای استانی در حال تدریس هستند.

مدارس سما دانشگاه آزاد استان

وی در پاسخ به وضعیت مدارس سما استان گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۲ هزار ۵۰۰ دانش آموز داشتیم که در حال حاضر مجموع کل دانش آموزان سه هزار و ۳۰۰ نفر در حال تحصیل هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج تعداد مدارس سمای استان را ۱۰ مرکز آموزشی برشمرد و گفت: در دو مدرسه سمای یاسوج همه مقاطع تحصیلی پسران در حال فعالیت هستند اگرچه مقطع متوسطه اول و دوم خانم ها نداریم

اکرامی در پاسخ به جذب تعداد دانش آموزان مدارس سما در دانشگاه آزاد، گفت: هنوز آمار مشخص و دقیقی؛ که در دانشگاه آزاد پذیرش شدند،از آنها نداریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha