الله کس نجیبی فرد دوشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:برنامه «خدیجه مادر امت»، جشن ولادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن(ع) ، برپایی کاروانهای شادی و جشن و سرور با عنوان «نسیم کرامت، برپایی ویژهبرنامههای احیا و شبهای قدر و عزاداری شهادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در طول اجرای طرح ضیافت الهی در بقعه متبرکه امامزاده بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا علیه السلام پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: از بیست و پنجم اسفند ماه سال ۱۴۰۱ تاکنون در قالب طرح نوروزی «آرامش بهاری» بقعه متبرکه امامزاده بی بی حکیمه (س) ۸۰ هزار نفر زائر و گردشگر مذهبی بوده است.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران ابراز کرد:در این مدت ویژه برنامه تحویل سال نو، برپایی نماز جماعت، دعای کمیل، زیارت عاشورا، دعای ندبه و دعای سمات در بارگاه نورانی بی بی حکیمه (س) دختر بلافصل امام موسی کاظم علیه السلام برگزار شد.
نجیبی فرد افزود: همچنین اجرای ویژه برنامههای کودک و نوجوان،پاسخگویی به سوالات شرعی و سرود سلام فرمانده از دیگر برنامه های اجرا شده در این مکان مقدس در بهار امسال بوده است.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران تصریح کرد: طرح نوروزی آرامش بهاری در سه بقعه متبرکه امامزاده بی بی حکیمه (س)،بقعه متبرکه کاکامبارک (ع) و بقعه متبرکه امامزاده جعفر علیه السلام شهرستان گچساران بصورت ویژه برگزار شد.
وی تاکید کرد: در خیمه معرفت که در قالب طرح نوروزی آرامش بهاری در این بارگاه نورانی برقرار شده بود، با حضور مبلغان، غرفههای متنوعی شامل مشاوره وقف، مشاوره خانوادگی و اعتقادی و غرفه کودک فعالیت داشته است.
نجیبی فرد تصریح کرد: با توجه به تقارن بهار طبیعت و بهار قرآن دو طرح نوروزی «آرامش بهاری» و «ضیافت الهی» بهصورت همزمان در بقعه متبرکه امامزاده بی بی حکیمه (س) در حال اجراست.
بقعه متبرکه بی بی حکیمه (س) از گذشته تاکنون
آستانه نورانی حضرت بی بی حکیمه (س) دختر بابالحوائج امام موسی کاظم(ع) و خواهر پیشوای هشتم شیعیان، امام رضا(ع)از سدههای پیشین تاکنون کانون معرفت زائرانی از سرتاسر کشور، کشورهای حوزه خلیج فارس و شیعه نشین از جمله کویت، قطر، بحرین، امارات و دیگر کشورهای عربی از قبیل لبنان، عراق، سوریه و عربستان است.
بارگاه نورانی حضرت بیبی حکیمه(س) در حد فاصل بندر گناوه و شهر دوگنبدان، در فضایی تقریباً دایره شکل، بنا شده است،این آستانه در دل غاری کوهستانی و منطقه ای سختگذر، میعادگاه دلدادگانی است که در عمق دریای معرفت، غرق شناخت و اندیشه میشوند.
شکل این مکان مقدس با حفظ نمای طبیعی آن سنگ تراشی شده و با علم معماری نوین، مستحکم و زبره کاری سیمانی شده است،در جوار این مکان روحانی آرامگاه دیگری قرار گرفته است که بر اساس روایات معتبر محلی متعلق به بیبی گلخاتون(س) کنیز با وفا و نجیب بیبی حکیمه(س) میباشد.
صحن این آرامگاه از کف تا سقف، ارتفاعی بیش از ده مترو مساحت صحن حرم بالغ بر ۴۲۰ متر مربع میباشد. از دهانه غار (ورودی آرامگاه) تا کف حرم تعداد ۱۴ پله در قسمت ورودی زنانه و ۱۳ پله در قسمت ورودی مردانه بکار رفته است و دیوار شیشهای جایگاه زوار مردانه و زنانه را حائل شده است.
در سمت شمال غربی ضریح، درب کوچکی معروف به «باب المراد» وجود دارد که به استناد روایات متعدد، ورودی غاری بوده که بیبی حکیمه(س) با همراهی کنیز وفادار خود از دست دشمنان ظالمش در آن پناه گرفته است.
برای زیارت این آستانه متبرکه باید از میدان سرباز شهر دوگنبدان راهی شد و زائران پس از عبور از روستاهای آبشیرین، کمبل، بابا کلان به این مکان مقدس می رسند.
بارگاه نورانی امامزاده حضرت بیبی حکیمه(س) یکی از زیارتگاههای معروف جنوب کشور در حدود یک کیلومتری سمت شرقی روستای بیبی حکیمه(س) واقع در دهستانی به همین نام از توابع شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
این مکان مقدس در دامان کوه زرد (زردکوه) و تنگه بزرگ و طولانی در فاصله هشتاد کیلومتری جنوب غربی دوگنبدان (مرکز شهرستان گچساران) قرار دارد.
نظر شما