به گزارش ایرنا؛ ایجاد ظرفیت ها و تجهیزات گردشگری در استان ضروری است و می تواند زمینه حضور بیشتر گردشگران را فراهم کند.
بیش از ۲۵۰ غار مسکونی و پناهگاه صخره ای نظیر غارهای پاسنگر گنجی قمری، یافته، کوگان، گر ارجنه و غار شگفت انگیز کلماکره در نقاط مختلف لرستان، جلوه ای خاص و دیدنی به این دیار بخشیده است.
پنج هزار اثر باستانی منحصر به فرد و سه هزار و ۲۰۰ اثر باستانی ثبت شده در فهرست آثار ملی نیز بخشی از تاریخ و فرهنگ کهن لرستان است که هر گردشگر خارجی و داخلی را به خود جذب می کند.
آثار تاریخی شگفت انگیز همچون قلعه فلک الافلاک، پل شکسته، گرداب سنگی، سنگ نبشته و مناره آجری از دیگر بناهایی است که در خرم آباد مرکز لرستان از عهد ساسانی و پیش از آن به جا مانده است و همچون گوهری گرانبها زینت بخش چشمان رهگذران و مردم علاقه مند به تاریخ ایران زمین شده اند.
آبشارهای زیبایی همچون نوژیان، بیشه، وارک، شوی، آب سفید، چکان، سرکانه و افرینه نیز تنها نمونه هایی از این ظرفیت های خدادادی هستند که منظره زیبا و چشم نوازی را به خود اختصاص داده اند و جلوه های بی نظیر طبیعی را به گردشگران این سرزمین هدیه می دهند.
آمارها نشان از استقبال گردشگران از جاذبه های گردشگری لرستان دارد
بیش از ۵۹۵ هزار نفر از جاذبههای گردشگری لرستان بازدید کردند
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: ۵۹۵ هزار و ۵۰۴ نفر از ۱۶ اسفندماه سال گذشته تا ششم فروردین جاری از جاذبههای گردشگری، تاریخی و طبیعی این استان دیدن کردند.
"عطا حسن پور" بیان کرد: در این مدت ۱۳۲ هزار و ۷۹ نفر از جاذبه های تاریخی، ۲۵۸ هزار و ۷۷۹ نفر از جاذبه های طبیعی، ۸۲ هزار و ۴۹۸ نفر از جاذبه های مذهبی، یکهزار و ۱۱۹ نفر از جاذبه های تفریحی، ۳۱ هزار و ۲۳۳ نفر از جاذبه های دست ساز همچنین ۸۹ هزار و ۷۹۶ نفر از موزه های لرستان بازدید کردند.
وی گفت: همچنین ۱۲۷ هزار و ۲۲۶ نفر در اقامتگاه های رسمی، غیررسمی و اضطراری لرستان پذیرش شدند و در مجموع ۴۹۱ مورد بازدید های نظارتی در این استان صورت گرفت.
وی افزود: جاذبه های تاریخی طبیعی آبشار بیشه، مجموعه تاریخی قلعه فلک الافلاک، آبشار نوژیان، آبشار گریت و موزه زبان و فرهنگ لرستان بیشترین بازدید را داشتند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان افزود: به منظور ارائه خدمات هر چه بهتر به گردشگران، از ابتدای تعطیلات نوروزی بازدید نظارتی از اماکن تفریحی و اقامتی لرستان انجام شده است.
حسن پور بیان کرد: ۲۲ هتل با ظرفیت یکهزار و ۴۰۰ تخت، یک متل با ظرفیت ۵۰ تخت، ۱۳ مهمانپذیر با ظرفیت ۴۴۰ تخت، پنج مجتمع اقامتی با ظرفیت ۱۸۰ تخت،خانه های مسافر با ظرفیت ۲۰۰ نفر همچنین هشت اقامتگاه بوم گردی مجوزدار با ظرفیت ۴۰۰ نفر در حال میزبانی از مسافران نوروزی است.
وی گفت: همچنین ۱۶۵ مدرسه در سطح استان برای اسکان مسافران نوروزی در نظر گرفته شده که با احتساب امکانات مراکز رفاهی، ظرفیت پذیرش و اسکان هشت هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۲ ایجاد شده است.
وی افزود: علاوه بر مدارس، مراکز رفاهی ناحیه یک و ۲ خرم آباد، بروجرد، دورود، الیگودرز و ازنا برای اسکان مسافران نوروزی در نظر گرفته شده است و در مجموع ۱۱۴ اتاق ویژه با ۳۸۰ تخت در اختیار مسافران قرار داده می شود.
پنج هزار اثر تاریخی و ۸۰ جاذبه طبیعی گردشگری در این استان وجود دارد که تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نرم افزار «لرستان سفر» جایگزین تبلیغات کاغذی شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: نرم افزار `لرستانسفر` به منظور معرفی جاذبه های گردشگری استان به مسافران نوروزی طراحی و جایگزین تبلیغات کاغذی و بروشورهای راهنما شده است.
عطا حسن پور اظهار کرد: گردشگری یکی از نقاط قوت لرستان است و توجه به این مهم میتواند در توسعه و رونق اقتصادی استان نقش بسزایی داشته باشد.
وی با اشاره به اجرای برنامههای متنوع در سراسر استان برای استقبال مسافران بیان کرد: پیشنیاز سفرهای نوروزی، برگزاری جشنواره گردشگری و صنایع دستی در تهران بود که برگزار و تمامی ظرفیت های مختلف لرستان به علاقه مندان معرفی شد.
حسن پور ادامه داد: همچنین نرم افزار تلفن همراه `لرستان سفر` برای تسهیل در گردش مسافران نوروزی طراحی شده و به صورت آسان قابل دسترسی است به نحوی که تنها برای نصب و راه اندازی آن به اینترنت نیاز است سپس بصورت آفلاین (بدون نیاز به اینترنت) مورد استفاده عموم قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: طی هماهنگی با شرکت مخابرات لرستان، مسافران پس از ورود به این استان پیامک خوش آمد گویی و لینک دریافت این نرم افزار را دریافت خواهند کرد که با نصب آن و انتخاب منطقه مورد نظر تمامی آثار تاریخی و گردشگری در قالب بیش از ۱۰۰ کلیپ تصویری و عکس معرفی خواهد شد.
حسنپور با اشاره به اینکه نرم افزار لرستان سفر برای نخستین بار طراحی شده است گفت: در سالهای گذشته معرفی آثار تاریخی و گردشگری لرستان در قالب بروشور های تبلیغاتی صورت میگرفت که با انجام و طراحی این نرم افزار سالانه بیش از یک میلیارد تومان صرفهجویی شده است.
وی ادامه داد: این نرم افزار یک برنامه جامع برای معرفی و هدایت مسافران نوروزی به مراکز و جاذبههای گردشگری استان است همچنین معرفی و آدرس تمامی مراکز تفریحی و گردشگری، مراکز اقامتی و سایر نقاط مهم استان در این برنامه قابل دسترسی است و امکان هدایت مسافران از طریق مکان یاب به طرف محل مورد نظر وجود دارد.
وی همچنین اضافه کرد: در دامنه قلعه فلکالافلاک نیز نمایشگاه دایمی صنایع دستی دایر است و تلاش شده است با حذف مشاغل مزاحم، تمام تمرکز مسافران بر صنایع دستی لرستان باشد تا از ازدحام جمعیت در مجموعه باغ گلستان برای معرفی ظرفیت های استان استفاده کنیم.
حسن پور همچنین بر لزوم ارائه خدمات مطلوب به گردشگران و مسافران نوروزی در این استان تاکید کرد و گفت: ۲ پایگاه فعال اسکان نیز در مرکز استان مستقر شده و در مجموع ۵۰۰ نفر عوامل اجرایی در شهرستانهای بروجرد، الیگودرز، دورود، الشتر، نورآباد، ازنا، کوهدشت و پلدختر در حال خدمترسانی هستند.
۴۴ روستای دارای شاخص های گردشگری روستایی در لرستان شناسایی شده است
معاون گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان نیز گفت: این استان ظرفیت بسیار بالایی در راستای گردشگری روستایی و اکوتوریسم طبیعی و مردم شناسی دارد.
اسکندر فلاحوند بیان کرد: ۵۰۰ روستای هدف گردشگری در سطح کشور تعریف و از این مجموع ۱۲ روستا برای لرستان مصوب شده است اما با توجه به مواهب متعدد طبیعی و شاخص های گردشگری استان، ۴۴ روستا دارای این ظرفیت هستند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه روستاهای هدف گردشگری نیازمند زیرساخت های لازم برای حضور گردشگران هستند با پیگری های انجام شده و تفاهم با بنیاد مسکن مقرر شده است زیرساخت های لازم در این روستاها ایجاد شود تا شاخص های لازم در این روستاها ایجاد شود.
وی ادامه داد: به همین منظور گازرسانی، ایجاد راه دسترسی و زیر ساخت های اینترنتی این روستاها در دست اقدام است و اکنون بر اساس آخرین آمار بنیاد مسکن و شرکت گاز، عملیات گازرسانی بیش از ۸۰ درصد این روستاها انجام شده است و مابقی نیز در حال تکمیل هستند.
فلاحوند تصریح کرد: وجود دریاچه ها، آبشار، دشت های حاصلخیز، تالاب ها و کوه های سر به فلک کشیده پوشیده از درخت و گیاهان در کنار روستاهای لرستان، ضرورت توجه به گردشگری روستایی را در این منطقه فراهم کرده است.
نظر شما