اعطای ۷۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در سال ۱۴۰۱

تهران- ایرنا - صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در سال ۱۴۰۱، مبلغ ۷۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان اعطا کرده است و مجموع خدمات مالی صندوق نوآوری از ابتدای سال ۱۳۹۸ تاکنون به بیش از ۲۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، «استحکام درونی ملت ایران» مهم ترین گزاره‌ای بود که رهبر انقلاب در دیدار نوروزی امسال در حرم امام رضا علیه السلام تبیین و موشکافی کردند، به قرار یک سنت دیرینه سخنرانی سال نو در مشهد مقدس و سخنرانی در سالگرد ارتحال امام (ره) ذیل مجموعه بیانات جمع‌بندی و ناظر به چشم انداز کلی حرکت ملت ایران است که به رسم هرسال این بار هم در اولین روز بهار ۱۴۰۲ توسط رهبر حکیم انقلاب ترسیم شد.

یکی از نکات کلیدی دیدار نوروزی سال جدید برشمردن نشانه های این استحکام درونی بود که رهبر انقلاب در این زمینه به پیشرفتهای بزرگ ملّت ایران اشاره کردند و گفتند که «نمیخواهند بگذارند این حرفها تکرار بشود. دشمن از تکرار این حرفها، از بیان این حرفها بشدّت ناراحت و ناراضی است امّا واقعیّت است. ما پیشرفتهایی پیدا کرده‌ایم که همه‌ این پیشرفتها در دوران تحریم بود، در دوران محاصره‌ی اقتصادی بود.

پیشرفت در حوزه‌ی زیرساخت‌های کشور؛ در جادّه، در ریل، در سدسازی، در آب‌رسانی ــ [مثل] همین آب‌رسانی غدیر که [افتتاحش] اخیراً انجام گرفت. در ساخت پالایشگاه، در ساخت بیمارستان؛ که بسیاری از اینها در همین ۱۴۰۱ انجام گرفته است؛ که یک قسمتی، یک بخشی در پارس جنوبی تماماً از صفر تا صدش ایرانی است؛ این [پیشرفت] اتّفاق افتاد؛ کِی؟ در وقتی که این‌همه تحریم هست، این فشار اقتصادی هست. [پیشرفت] در تولید گاز مایع که یکی از کارهای بسیار مهم بود.

پیشرفت در حوزه‌ی روابط خارجی؛ غربی‌ها فشار آوردند که ایران را منزوی کنند؛ آنچه اتّفاق افتاد، نتیجه‌ی عکس داد. در بخشی از پیمانهای مهم عضو شدیم؛ دشمن میخواست ما را منزوی کند، تلاش و توانایی‌های ملّت ایران موجب شد که ما بتوانیم در بخشی از پیمانهای منطقه‌ایِ مهم و مؤثّر عضو بشویم؛ منزوی که نشدیم، بعکس، مطرح شدیم و روابطمان با دولتهای منطقه و ملّتهای منطقه تقویت شد. ارتباطات قوی با آفریقا و آمریکای لاتین جزو برنامه‌های حتمی ما است و ان‌شاءالله این برنامه را دنبال خواهیم کرد.»

خبرگزاری ایرنا در سلسله گزارش‌هایی به بررسی مصداقی و جزیی پیشرفت‌های مورد اشاره رهبر انقلاب پرداخته است که در ادامه از نگاهتان می‌گذرد.

 اعطای ۷۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در سال ۱۴۰۱

سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ، در تشریح ارائه گزارشی از عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۱ در گفت و گو با خبرنگار حوزه علم و آموزش ایرنا با تاکید بر اینکه، این صندوق در سه ‌سال گذشته کارویژه شکل‌دهی به نظام تامین مالی فناوری در کشور را برعهده گرفته است، اظهار دhaj: صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان نهاد اصلی تامین مالی نوآوری در کشور، وظیفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و زیست‌بوم نوآوری کشور را برعهده دارد.

وی با بیان اینکه، صندوق نوآوری و شکوفایی بیش از ۷۰ نوع خدمت را برای فعالان زیست بوم نوآوری کشورمان پیش‌بینی کرده است، این خدمات را در چهار قالب تسهیلات، ضمانت‌نامه، توانمندسازی و سرمایه‌گذاری نام برد که به این شرکت‌ها اختصاص می‌یابد و شرکت‌ها به تناسب نیاز خود می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

 اعطای ۷۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در سال ۱۴۰۱

ملکی فر ادامه داد: بر همین اساس یکی از خدمات صندوق نوآوری در زیست بوم فناوری کشور، ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان و فناور است. در این راستا این صندوق از ابتدای امسال تا بیستم اسفند ماه سال ۱۴۰۱ بیش از هفت هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارائه کرده است.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، مجموع خدمات مالی این صندوق از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ را بیش از ۲۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

ملکی‌فر خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که سرمایه اولیه صندوق نوآوری چیزی در حدود دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است، اما این صندوق با بهره‌گیری از منابع اهرمی خود نزد بانک‌ها و نیز مشارکت با سایر بازیگران زیست‌بوم نوآوری توانسته است بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات و خدمات به شرکت‌های دانش بنیان و فناور ارائه کند.

وی همچنین، تسهیلات صندوق نوآوری به شرکت‌های دانش بنیان را شامل تسهیلات نمونه‌سازی، تسهیلات قبل از تولید صنعتی، تولید صنعتی، لیزینگ و استصناع، سرمایه در گردش، تامین فضای کاری، اشتغال پایدار، اسناد خزانه اسلامی، خرید دین، خدمات شتاب‌دهی و سرمایه بذری، توسعه فضاهای نوآوری، تسهیلات پایه، خط اعتباری و تسهیلات پشتیبان ضمانت‌نامه بیان کرد.

صدور ۳۶۴۰ میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای شرکت‌های دانش بنیان 
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنان خود به خدمت ضمانت‌نامه صندوق نوآوری اشاره کرد و گفت: ضمانت‌نامه اعتباری برای یک سال به شرکت‌ها ارائه می‌شود تا از محل آن، ضمانت‌نامه‌های شرکت در مناقصه، حسن انجام کار و پیش‌پرداخت به صورت تجدیدناپذیر برای آنها صادر شود.

ملکی فر افزود: در این راستا صندوق نوآوری ضمن تامین ۵۰ درصد سپرده نقدی مورد نیاز بانک، تخفیف ۳۰ درصدی در کارمزد نیز برای صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی درنظر می‌گیرد. این ضمانت‌نامه در کمترین زمان ممکن و با سهولت بالا برای شرکت‌های دانش بنیان صادر می‌شود.

 اعطای ۷۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در سال ۱۴۰۱


وی همچنین تصریح کرد: با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از ابتدای امسال تا بیستم اسفند ماه بیش از سه هزار و ۶۴۰ میلیارد تومان برای بیش از ۱۳۷۰ فقره ضمانت نامه به نفع شرکت‌های دانش بنیان صادر شده است. این عدد از ابتدای سال ۱۳۹۸ تاکنون(اسفند ۱۴۰۱)، به بیش از ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

ملکی فر، ضمانت‌نامه پیمان (ریالی-ارزی) برای شرکت در مناقصه و مزایده، حسن انجام کار، پیش پرداخت و وجه‌الضمان و نیز ضمانت‌نامه گمرکی، حد اعتباری ضمانت‌نامه و اعتبار اسنادی داخلی از جمله ضمانت‌نامه‌های صادره برای شرکت‌های دانش بنیان را از آن جمله برشمرد.

ارائه ۷۲۰۰ فقره خدمت بلاعوض توانمندسازی به دانش بنیان ها
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، با تشریح خدمات توانمندسازی صندوق اظهار داشت: خدمات توانمندسازی صندوق حوزه وسیعی از خدمات، نظیر «آموزش»، «مشاوره»، «عارضه‌یابی»، «حفاظت از مالکیت فکری»، «برگزاری رویدادهای تبادل فناوری» از طریق برگزاری دو رویداد «دوشنبه‌های استارت‌آپی» و «پیوند» به منظور جذب سرمایه خطرپذیر و معرفی تیم‌های فناور به شتاب‌دهنده‌ها، «اخذ تاییدیه‌ها، استانداردها و مجوزها»، «توسعه بازار داخلی و صادراتی» و «کمک هزینه تحقیق و توسعه(گرنت)» را شامل‌ شده که به صورت بلاعوض به شرکت‌های دانش بنیان ارائه می‌شود.

ملکی‌فر تصریح کرد: صندوق نوآوری در این حوزه‌ها از ابتدای امسال تا بیستم اسفند ماه ۱۴۰۱ بیش از هفت هزار و ۲۰۰ فقره خدمت بلاعوض توانمندسازی به میزان ۵۰ میلیارد تومان به شرکت‌های دانش بنیان و فناور ارائه کرده است. این رقم از آذر سال ۱۳۹۷ تاکنون(اسفند ۱۴۰۱) به بیش از ۳۰ هزار فقره رسیده است.

هم‌سرمایه‌گذاری ۴۱۴ میلیارد تومانی صندوق نوآوری در طرح‌های فناورانه
این مقام مسوول در صندوق نوآوری و شکوفایی، در ادامه در خصوص عملکرد این صندوق در سال ۱۴۰۱، هم‌سرمایه‌گذاری را خدمت دیگری از این مجموعه برای توسعه طرح‌های دانش بنیان در کشور عنوان کرد.

 اعطای ۷۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در سال ۱۴۰۱

ملکی‌فر ادامه داد: پیش تر صندوق نوآوری از مدل سرمایه‌گذاری مستقیم در طرح‌های دانش بنیان استفاده می‌کرد، اما در دوره جدید یعنی استقرار هیات عامل سوم، این صندوق از مدل «هم‌سرمایه‌گذاری» استفاده می‌کند.

وی در توضیح چگونگی این مدل حمایتی از دانش بنیان ها گفت: در این مدل نهادهای مالی دارای مجوز می‌توانند درخواست هم‌سرمایه‌گذاری به صندوق نوآوری ارائه کنند و پس از تایید درخواست توسط صندوق و مشخص شدن سقف مشارکت عامل، متقاضیان می‌توانند طرح‌های خود را به عاملین هم‌سرمایه‌گذاری نظیر صندوق‌های پژوهش و فناوری و صندوق‌های جسورانه بورسی ارائه کنند. سپس عامل در صورت تایید طرح و توافق با متقاضی می‌تواند از اعتبار سرمایه‌گذاری با تایید صندوق نوآوری در مشارکت دو جزیی و سه جزیی استفاده کند.

وی افزود: در مدل هم‌سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری حداکثر ۸۰ درصد نقدینگی مورد نیاز طرح شرکت فناور را تامین می‌کند و عامل نیز متعهد می شود حداقل ۲۰ درصد از نقدینگی مورد نیاز هر موضوع از مشارکت را از منابع خود شخصا تامین کند.

ملکی فر تصریح کرد: ابزارهای مورد استفاده صندوق نوآوری در هم‌سرمایه‌گذاری نیز شامل «هم‌سرمایه‌گذاری ‌با عاملان سرمایه‌گذاری ‌در ‌طرح‌های ‌دانش ‌بنیان‌ و ‌فناورانه»، «هم‌سرمایه‌گذاری ‌با ‌شتاب دهنده‌ها»، «مشارکت‌ در ‌تجاری‌سازی ‌محصولات»، «حمایت‌ از ‌تأمین ‌مالی ‌جمعی ‌طرح‌های ‌دانش‌بنیان ‌و ‌فناورانه»، «مشارکت ‌در ‌تاسیس‌ صندوق ‌سرمایه‌گذاری ‌جسورانه ‌بورسی ‌و خصوصی»، «مشارکت‌ در ‌تاسیس ‌شرکت‌های ‌سهامی ‌عام ‌پروژه» و «حمایت ‌از ‌انتشار ‌صکوک‌ نوآوری» است.

وی گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از دو هزار و ۷۲۷ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در طرح‌های فناورانه انجام شده که از این مبلغ معادل ۴۱۴ میلیارد تومان، تعهد نقدی صندوق بوده و مابقی از منابعی بوده که از سایرین جذب شده است.

ارائه ۲۷۸۰ میلیارد تسهیلات برای اجرای ۲۰۰ طرح ملی توسط دانش بنیان ها

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه درخصوص مشارکت این صندوق در تاسیس صندوق‌های جسورانه بورسی، گفت: صندوق نوآوری در این زمینه مشارکت فعالی داشته است

ملکی فر با بیان اینکه، پیش تر ۱۱ صندوق جسورانه و خصوصی با سرمایه هزار و ۳۵۵ میلیارد تومان در کشور فعالیت می‌کردند، افزود: با ورود صندوق نوآوری در تاسیس این صندوق‌ها، سرمایه در اختیار آنها به پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

به گفته این مقام مسوول، صندوق نوآوری تاکنون در تاسیس ۱۶ صندوق جسورانه و خصوصی به اندازه اسمی دو هزار و ۸۲۲ میلیارد تومان مشارکت کرده و ۵۲۶ میلیارد تومان نقدینگی در آنها تزریق کرده است.

ملکی‌فر در ادامه، حمایت از طرح‌های کلان ملی را از برنامه‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۱۴۰۱ عنوان کرد و گفت: این صندوق تاکنون به ۲۰۰ طرح ملی که از سوی شرکت‌های دانش بنیان طراحی و اجرا شده است، تسهیلاتی به میزان ۲۷۸۰ میلیارد تومان اعطا کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha