آثار فاخر موسیقایی و ارکسترال در استان‌های کشور اجرا شود/ حمایت از جوانان

تهران- ایرنا- برگزیده جایزه باربَد در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر، این جشنواره را یکی از راهگشاترین رویدادها دانست و گفت: در راستای ارتقای سطح فرهنگی و حوزه شنیداری مردم، موسیقی‌های فاخر و گران در استان‌ها اجرا شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر با دبیری بهزاد عبدی در بخش‌های استان‌ها، پژوهش، رقابتی، جایزه باربَد، غیررقابتی (ارکسترال، کلاسیک، ردیف دستگاهی، نواحی، هنرستان‌های موسیقی، پاپ)، جشنواره جشنواره‌ها، جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، سرود و بین‌الملل از ۲۸ بهمن‌ تا سوم اسفند برگزار شد.

اختتامیه این جشنواره با معرفی برگزیدگان در بخش رقابتی چهارم اسفند در تالار وحدت برگزار شد و در این آیین جوایزی در پنچ بخش به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تعلق گرفت، اهدای جایزه باربَد در بخش بهترین آهنگسازی موسیقی معاصر و ارکسترال ایرانی بی‌کلام به امیرحسین سمیعی برای پوئم سمفونی «اروند» از جمله این جوایز بود.

امیرحسین سمیعی آهنگساز، خواننده و معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره چگونگی ساخت و ویژگی‌های پوئم سمفونی «اروند» به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ایده اصلی ساخت این پوئم سمفونی سال ۱۳۹۶ در سفر راهیان نور شکل گرفت اما سال ۱۳۹۸ بعد از اربعین، یک اثری را برای کودکان شهدای مدافع حرم ساختم که شهیدحاج قاسم سلیمانی عزیز آن اثر را شنیدند، از من سوال کردند که آیا کاری برای شهدای غواص ساخته‌ام که من با خجالت گفتم خیر.

وی گفت: پس از آن با آن زاویه دیدی که از سال ۱۳۹۶ و سفر راهیان نور داشتم، نوشتن پوئم سمفونی «اروند» را آغاز کردم، این اثر سال ۱۴۰۰، با اجرای ارکستر سمفونیک صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با رهبری آرش امینی، گروه کُر با رهبری رازمیک اوهانیان و خوانندگی علیرضا علیزاده در استودیو شماره ۱۰۳ صدا و سیما ضبط و همان سال یک بار توسط ارکستر سمفونیک صدا و سیما اجرا شد.

سمیعی افزود: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مرکز موسیقی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز موسیقی حوزه هنری، باغ موزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در ساخت پوئم سمفونی «اروند» مشارکت داشتند، این اثر با هدف زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و نقش اروند در آن دوران، در سبک کلاسیکال شامل پنج قطعه؛ اروند، نینوای عشق، آن عاشقان شرزه، پایان غربت عشق و راز رشید است که اشعار آن توسط مصطفی محدثی خراسانی سروده و هر کدام از آنها با یاد عملیات‌های کربلای چهار، فاو، والفجر هشت و شهدای غواص نامگذاری شده است.

این آهنگساز بیان کرد: پوئم سمفونی «اروند» یک بار در کنسرت «مقام حماسه» و یک بار نیز در افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر اجرا شد، امسال هم این اثر در هفته دفاع مقدس اجرا شد، اکنون هم در حال بررسی اجرای پوئم سمفونی «اروند» با دو سه ارکسترها کشورهای همسایه هستیم که اجرای این اثر در سوریه در حال قطعی شدن است.

آثار فاخر موسیقایی و ارکسترال در استان‌های کشور اجرا شود/ حمایت از جوانان

وی با اشاره به دیگر جوایزی که سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران امسال در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر کسب کرده است، اظهارداشت: در بخش خوانندگی موسیقی دستگاهی دیپلم افتخار به سیدمحسن حسینی برای آلبوم «جز عشق ندارم هنری»، دیپلم افتخار خوانندگی موسیقی پاپ و تلفیقی به عارف علیزاده برای آلبوم «تهران جان» و جایزه باربَد به وهاب ابراهیمی برای آلبوم «باید ستاره شد» اهدا شد.

سمیعی گفت: همچنین گروه موسیقی «هور» سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به سرپرستی حسین روزبهانی به عنوان بهترین گروه‌نوازی ایرانی در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر شناخته شد.

معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره ویژگی‌هایی آثار منتخب این سازمان در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر بیان کرد: رویکرد سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران توجه به هنرمندان جوان و با استعداد در حوزه موسیقی بوده است، به عنوان مثال، زمانی که می‌خواستیم آلبوم «باید ستاره شد» را ضبط کنیم، تلاش ما این بود که یک الگوی استاندارد را برای موسیقی پاپ معرفی کنیم، وهاب ابراهیمی به عنوان خواننده این اثر انتخاب شد که دانشجوی پزشکی و جزو خواننده‌های آموزش دیده بود، او مشهور نبود اما صدای فوق‌العاده تکنیکی و قدرتمندی داشت که انتخاب شد تا یک اثر استاندارد موسیقی پاپ را ارایه بدهیم و در واقع از یک انرژی و ظرفیت جوان حمایت شد.

وی افزود: در مورد آلبوم «تهران جان» هم همین اتفاق افتاد؛ عارف علیزاده صدای بسیار خوبی داشت، از قبل آثار وی را رصد می‌کردم و در نهایت برای خوانندگی آلبوم «تهران جان» انتخاب شد، این استعدادها و ظرفیت‌ها و همین طور صدای سیدمحسن حسینی همه اینها در جشنواره موسیقی فجر امسال دیده و برگزیده شدند.

جشنواره سی و هشتم موسیقی فجر بسیار راهگشا بود

سمیعی به عنوان خواننده ارکستر ملی در جشنواره سی و هشتم موسیقی فجر نیز حضور داشت و درباره ارزیابی خود از این جشنواره گفت: امسال جشنواره موسیقی فجر یکی از مهمترین و راهگشاترین جشنواره‌ها بود و به نوعی پویایی، حرکت، نشاط و امید را به جامعه موسیقی تزریق کرد و پس از آن کنسرت‌های خوبی برگزار شد.

این آهنگساز و خواننده، توجه خاص به موسیقی نواحی و مقامی، اهدای نشان‌های هنری به هنرمندان پیشکسوت موسیقی نواحی و اقوام، اجراهای کنسرت‌های موسیقی پاپ در بخش جنبی و ورود جوانان نخبه، آموزش دیده و تحصیلکرده در حوزه موسیقی را از ویژگی‌های مثبت سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر عنوان کرد و افزود: این جشنواره می‌تواند پایه‌ای برای جوانانی باشد که می‌خواهند سال‌های بعد درخشش داشته باشند.

وی بیان کرد: امسال ارکسترهای ملی، صدا و سیما، ارکستر پیامبر مهربانی و سمفونیک تهران اجراهای با طراوت و ویژه‌ای را در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر داشتند و حضور و اجراهای گروه‌های کشورهای مختلف در این جشنواره نشانگر ثبات و امنیت کشورمان است.

سمیعی درباره وضعیت موسیقی در کشور اظهارداشت: موسیقی مصرفی‌ترین هنر ماست، انجمن موسیقی و دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امسال با برگزرای جشنواره موسیقی فجر کار بسیار بزرگی کردند؛ تلاش‌هایی که صورت می‌گرفت تا این طیف از هنرمندان به نوعی ارتباطشان با مردم قطع شود، با برگزاری این جشنواره نشان داده شد که این ارتباط، ارتباط قلبی است و نوازنده‌ای که برای این کشور است، دوست دارد در کشور خود اثری را برای مخاطبان و مردم اجرا کند.

معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خاطرنشان کرد: امسال جشنواره موسیقی فجر بسیار مهم، راهگشا و یکی از قله‌های جشنواره‌های موسیقی فجر بود و کلیدوار عمل کرد و رسالت خود را به خوبی انجام داد.

وی گفت: اکنون فضای موسیقی به سمت پویایی و طراوت پیش می‌رود و آن موضوعی که بهتر است سیاستگذاران به آن توجه کنند این است که در راستای ارتقای سطح فرهنگی و حوزه شنیداری مردم، موسیقی‌های فاخر و گران همچون ارکسترهای ملی، سمفونیک و صدا و سیما بتوانند بیشتر در استان‌ها و شهرهای دورافتاده کشور برنامه اجرا کنند که قطعا یک رشد فرهنگی را در پی خواهند داشت.

تداوم حمایت از استعدادهای جوان

سمیعی درباره برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در حوزه موسیقی اظهارداشت: برنامه‌ها و طرح‌هایی که این سازمان در سال ۱۳۹۹ آغاز کرده، سال ۱۴۰۱ ثمر داده است و این آلبوم‌ها و آثاری که در جشنواره موسیقی فجر نیز دیده شد، حاصل یک تا دو سال کار است که به ثمر نشسته است، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با این بازخوردی که در حمایت از جوانان و استعدادهای درخشان داشته است، این مسیر را در موسیقی و حوزه‌های دیگر؛ هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی و آفرینش‌های ادبی ادامه خواهد داد و همچنین برنامه‌هایی در حوزه شعر و شاعران جوان دارد.

معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: تولید آثار موسیقایی در قالب‌های مختلف از جمله سمفونی، ارکستر سمفونی، آلبوم موسیقی ایرانی، آلبوم موسیقی مقامی از برنامه‌های این سازمان در سال ۱۴۰۲ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha