«محمد حیدری» روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با تشریح دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران در شهرستان مرزی قصرشیرین، افزود: این منطقه از جمله شهرستان هایی بوده که از بدو جنگ تحمیلی به اشغال رژیم بعثی عراق درآمد و سالیان متمادی در اشغال و تصرف رژیم بعثی بود و از خطوط مقدم جبهه بوده و بعد از آزادسازی منطقه به دست رزمندگان غیور اسلام، خالی از سکنه بود.
وی اظهار کرد: بعد از پیروزی کار بازسازی شهرستان مرزی قصرشیرین شروع شد که شهر جدید با حفظ بافت قبلی که بر اثر جنگ تخریب شد، صورت گرفت و شهر احیا گردید و بیش از ۲۵ هزار نفر از جمعیت آن که در دوران جنگ به مناطق مختلف کشور مهاجرت کردند، برگشتند.
پاکسازی ۹۵ درصد اراضی آلوده به مین شهرستان قصرشیرین
نماینده عالی دولت در قصرشیرین در ادامه گفت: پاکسازی بیش از یک میلیون متر مربع از اراضی آلوده به مین و مهمات جنگ تحمیلی در شهرستان قصرشیرین توسط نیروهای مسلح و وزارت دفاع با ضریب ۹۵ درصد مین روبی از دستاوردهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی است که امروز این اراضی پاکسازی شده تبدیل به اراضی کشاورزی و مرتع شده و کشاورزان، دامداران و عشایر در این اراضی به سهولت تردد می کنند و از این نعمت برخوردار هستند.
حیدری ادامه داد: دستاورد دیگر انقلاب اسلامی، سامانه گرمسیری و سدهایی است که در دوران بعد از دفاع مقدس شامل سه سد تنگ حمام (شهدای گمنام)، شرفشاه و زاگرس برای تحت پوشش قرار دادن اراضی احداث شده و امروز باعث دگرگونی نخلستان ها، تاکستان ها و کشاورزی مردم شده که به لطف نظام و همت مردم تا نقطه صفر مرزی کانال کشی شده و مردم مشغول کشاورزی و فعالیت هستند.
وی گفت: از دیگر دستاوردهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی وضعیت راه ها است که از نقطه صفر مرزی از مرز خسروی در قصرشیرین تا تهران به صورت بزرگراه کربلا است و در این بزرگراه تردد آسان و با کمترین زمان و امن ترین مسیر برای مردم، تجار، زائران و بازرگانان وجود دارد ضمن اینکه تمام راه های روستایی و اصلی و فرعی شهرستان نیز مناسب است.
برخورداری تمام روستاها از نعمت گاز طبیعی
سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه گفت: تمامی روستاهای شهرستان هم اکنون از نعمت گاز خانگی برخوردار دارند و با وجود مرزی بودن منطقه و پراکندگی جغرافیایی همه ی روستاها از نعمت، آب، برق و مراکز بهداشتی و درمانی برخوردارند.
حیدری افزود: از دیگر دستاوردها در حوزه تجارت و مسایل بین المللی و دیپلماسی وجود ۲ مرز مهم تجاری خسروی و پرویزخان است که حجم تجارت خارجی ما در ۱۰ ماه گذشته بیش از ۶۳ درصد تجارت استان کرمانشاه را تشکیل می دهد به سه میلیارد و ۷۰۰میلیون دلار رسیده و در نوع خود بی سابقه است.
وی افزود: همچنین منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین که برای تحول آبادانی این منطقه و استان کرمانشاه ایجاد شده هم اکنون ۱۰۰ هکتار آن واگذار شده و مابقی کاربری ها و طرح جامع آن نیز ابلاغ و تدوین شده و نقطه قوت در شهرستان است.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین ادامه داد: منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین نیز با هفت هزار هکتار اراضی اساسنامه آن توسط شورای نگهبان تصویب و برای ابلاغ به دولت ابلاغ شده و این دستاوردها که بعد از دوران دفاع مقدس در قصرشیرین عملیاتی شده در سطح کشور و بین استان ها و شهرستان های مرزی بی سابقه است و در هیچ شهرستانی به اندازه قصرشیرین، به جرات می توان گفت این همه ظرفیت ملی و بین المللی که برای توسعه و آبادانی ایجاد شده نداریم.
حیدری افزود: شهرستان قصرشیرین مردمانی وفادار به انقلاب دارد که در تامین امنیت مرزها کوشا هستند و شهدای بسیاری تقدیم کرده اند و باید ببالیم که چنین مردمان سخاوتمند و علاقمند و همیشه در صحنه در قصرشیرین را داریم که پیشران سیاست های نظام در چنین منطقه مهم و راهبردی هستند.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است و مرز رسمی پرویزخان در همین شهرستان نیز به صورت رسمی در سال ۱۳۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
نظر شما