رئیس جمهوری کرواسی: اقدامات غرب در اوکراین به شدت غیراخلاقی است

تهران - ایرنا - زوران میلانوویچ رئیس جمهوری کرواسی روز دوشنبه با اشاره به حمایت نظامی غرب از کی یف، اقدامات غرب را در اوکراین، به شدت غیراخلاقی دانست و گفت برای این جنگ راه حلی وجود ندارد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ میلانوویچ در دیدار از یک پایگاه ارتش در شرق کرواسی، طی سخنانی برای تشریح علت مخالفت با کمک نظامی زاگرب به کی یف گفت که شبه جزیره کریمه هیچ گاه دوباره بخشی از اوکراین نخواهد شد.

وی با انتقاد از معیارهای دوگانه کشورهای غربی در سیاست بین المللی، افزود: روسیه به انضمام کوزوو توسط جامعه بین المللی، به عنوان بهانه ای برای تصرف بخش هایی از اوکراین، استناد خواهد کرد.

میلانوویچ با هشدار در باره اینکه هدف از سخن، تردید در باره استقلال کووزو نبوده بلکه ذهنیت استانداردهای دوگانه غرب است، افزود: ما استقلال کوزوو را بر خلاف تمایل کشوری که کوزوو به آن تعلق داشت (صربستان)، به رسمیت شناختیم.

وی تحویل تانک های آلمانی را به اوکراین، تنها موجب رانده شدن و نزدیک تر شدن روسیه به چین دانست.

میلانوویچ به عنوان مخالف آشکار و سرسخت سیاست غرب در اوکراین، گفته که نمی خواهد کشورش به عنوان جدیدترین عضو اتحادیه اروپا، با پیامدهای بالقوه فاجعه باری بر سر جنگ ۱۱ ماهه اوکراین روبرو شود.

میلانوویچ نخست وزیر پیشین کرواسی از حزب سوسیال دمکرات، از هنگام دستیابی به مقام تشریفاتی ریاست جمهوری این کشور، با در پیش گرفتن سیاست هایی هم راستا با ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان و میلورد دودیک رهبر جدایی خواهان صرب بوسنی، موضع ضد اتحادیه اروپا در پیش گرفته است.

مخالفت ماه دسامبر مجلس کرواسی با پیشنهاد پیوستن این کشور به ماموریت اتحادیه اروپا برای حمایت از ارتش اوکراین، نشانگر اختلاف عمیق میان میلانوویچ و آندری پلنکوویچ نخست وزیرش بود.

منظور میلانوویچ، اعلام استقلال ۲۰۰۸ کوزوو در پی حمله کشورهای عضو ناتو به بخش باقی مانده از یوگسلاوی شامل صربستان و مونته نگرو، برای دفاع از اکثریت آلبانیایی تبار کوزوو است.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین قول داده است که دوباره سلطه کشورش را بر کریمه برقرار کند که در ۲۰۱۴ از اوکراین جدا و به روسیه پیوست، هر چند بیشتر کشورهای جهان این تحول را به رسمیت نشاخته اند.

زلنسکی هفته گذشته پس از اعلام قصد کشورهای غربی برای ارسال تانک به کی یف، از کشورهای عضو ناتو درخواست کرد که با تحویل موشک های دوربرد و هواپیماهای جنگی به اوکراین هم موافقت کنند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی؛ کی یف روز یکشنبه از آلمان درخواست کرد که پس از تانک، شناورهای جنگی پیشرفته مانند زیردریایی و ناوچه، در اختیار این کشور قرار دهد.

آندری ملنیک معاون وزیر امور خارجه اوکراین با طرح درخواست کمک برلین برای تقویت توانایی دریایی کشورش، خواستار دریافت یک فروند زیردریایی و یک فروند ناوچه خارج از رده ارتش آلمان شده است.

آلمان به تازگی با تسلیم شدن در برابر فشار چندماهه واشنگتن و هم پیمانانش در ناتو، ضمن موافقت با تحویل ۱۴ دستگاه تانک لئوپارد ۲ به اوکراین، اعلام کرد که به دیگر کشورها اجازه خواهد داد تانک های ساخت آلمان را در اختیار ارتش اوکراین قرار دهند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ بر اساس ارزیابی انستیتو کیل برای اقتصاد جهان، آلمان دومین اهداکننده جنگ افزار به اوکراین پس از ایالات متحده و در جایگاه بالاتر از دیگر کشورهای اروپایی مانند فرانسه و بریتانیا قرار دارد.

برلین که تاکنون پایگاه اصلی غرب برای قراردادن تانک های پیشرفته رزمی در اختیار اوکراین برای رویارویی با روسیه بوده است، هفته گذشته افزون بر اعلام قصد خود برای تحویل دادن ۱۴ دستگاه تانک لئوپارد ۲ به کی یف، با انتقال این جنگ افزار سنگین از کشورهای هم پیمان اروپایی خود به کی یف نیز موافقت کرد. اندکی بعد ایالات متحده نیز با متعهد شدن به تحویل تانک های ام یک آبرامز به کی یف، کرملین را خشمگین کرد.

مسکو عملیات ویژه نظامی خود را در اوکراین برای جلوگیری از پیشروی غرب متخاصم دانسته است.

کی یف اعلام کرد که مذاکرات صلح تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که حملات روسیه متوقف شده و همه نیروهای نظامی اش از خاک اوکراین خارج شوند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha