اعظم همتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زنان روستاهای حاشیه تالاب بیشه دالان که فعالیت هایی در حوزه های مختلف صنایع دستی اعم از قالی بافی و حصیر بافی دارند می توانند زمینه کار دستی خود را معرفی کنند تا افراد دارای طرحهای مرتبط با مشاغل سبز برای حمایت و دریافت تسهیلات به صندوق ملی محیط زست معرفی شوند.
وی افزود: این اقدام با همکاری اداره کل محیط زیست لرستان و شهرستان و فرمانداری بروجرد انجام شده است و هدف حفظ محیط زیست و توانمندسازی ساکنان بومی حاشیه تالاب بیشه دالان صنایع دستی زنان روستاهای اطراف این تالاب مورد حمایت قرار میگیرد.
مسوول امور بانوان فرمانداری بروجرد بیان کرد: این اقدام علاوه بر حفظ محیط زیست و به خصوص حفاظت از وضعیت موجود تالاب بیشه دالان بروجرد نقش موثری در توانمندسازی زنان روستایی دارد که به توسعه اشتغال پایدار در آنها کمک می کند.
بنا بر گفته رییس اداره محیط زیست بروجرد تالاب بیشه دالان که در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر بروجرد و در دشت سیلاخور واقع شده از جنبه های مختلفی اعم از زیست محیطی، اکوتوریسم و طبیعت گردی قابل توجه است و از این نظر که زیستگاهی برای پرندگان مهاجر در فصولی از سال محسوب می شود هم دارای اهمیت است.
اصغر بلکی وند با اشاره به آتش سوزی های عمدی که در این تالاب رخ می دهد گفت: یکی از مهمترین چالش های زیست محیطی شهرستان در بخش طبیعی، تغییر کاربری و تبدیل اراضی و مراتع به خصوص در حاشیه تالاب بیشه دالان است که افرادی از جمله ساکنان محلی برای رسیدن به این مقصود به آتش سوزی های عمدی در حاشیه این تالاب اقدام می کنند.
آنچه مسوولان محیط زیست و فعالان و کارشناسان این حوزه بر آن تاکید دارند این است که تالاب بیشه داران قابلیت مطلوبی در رونق گردشگری این منطقه می تواند داشته باشد که احیای این ظرفیت همکاری و همراهی مردم محلی و کشاورزان را می طلبد.
وی تا کید کرد: نکته قابل تامل دیگر در این خصوص این است که طبیعت تنها با انجام اقدامات اداری و دستگیری متخلفان به حالت اولیه باز نمی گردد باید آموزش و پیشگیری از تخریب به موقع اعمال شود تا مانع از بروز خسارات در این حوزه شد که توانمند سازی جوامع محلی حاشیه این تالاب هم می تواند نقش بازدارندگی در تخریب آن داشته باشد.
نظر شما