۴ بهمن ۱۴۰۱، ۷:۵۶
کد خبرنگار: 1104
کد خبر: 85007749
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استراتژیست عراقی در مصاحبه با ایرنا: آمریکا با بحران دلار در عراق بر سرقت قرن سرپوش می گذارد

بغداد-ایرنا- بلافاصله بعد از اقدامات جدی دولت عراق در تعقیب متهمان پرونده سرقت قرن و بازگرداندن بخش اندکی از دارایی های سرقت شده ملت، سناریوی فشار بر دولت السودانی از سوی آمریکا به بهانه نظارت بر تعاملات دلاری عراقی ها آغاز شد.

این موضوع که «آمریکا از دلار به عنوان سلاحی برای فشار بر ملت ها استفاده می کند» را بارها شخصیت هایی عراقی نظیر «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون و «هادی العامری» رئیس ائتلاف پارلمانی الفتح بر زبان آورده اند .

کرایدل: آمریکا منتظر روی کار آمدن دولت السودانی شد و چشم بر الکاظمی بست

مجله «کرایدل» نیز در گزارش جدید خود به این موضوع پرداخته که بحران فعلی دلار در عراق، نتیجه «استفاده آمریکا از ارز به عنوان سلاح» است و نوشته که «آمریکا اقتصاد عراق را به گروگان گرفته است» تا از آن به عنوان اهرم فشار بر دولت های غیر همسو با واشنگتن در بغداد استفاده کند. به نوشته این نشریه، «دولت آمریکا، مصطفی الکاظمی نخست وزیر پیشین عراق را از فشارها مستثنی کرد زیرا با او دوست بود اما منتظر شد تا دولت السودانی روی کار بیاید و اعمال فشارهای اقتصادی بر آن را آغاز کند.»

وعد قدو: یکی از شرط های آمریکا محاکمه نکردن الکاظمی است

نکته جالب این است که «وعد قدو» یکی از سران چارچوب هماهنگی عراق به رسانه ها می گوید: آمریکا چند شرط برای توقف بحران دلار در عراق گذاشته که یکی از این شرط ها، محاکمه نکردن مصطفی الکاظمی نخست وزیر پیشین است.

آمریکا به سارقان قرن مهلت قاچاق پول های عراق را داد

مساله این است که پرونده سرقت قرن در عراق و قاچاق میلیاردها دلار از ثروت این کشور به دست متهمان اقتصادی، ماه ها پیش از روی کار آمدن دولت محمد شیاع السودانی افشا شده بود (در دولت مصطفی الکاظمی) اما آمریکا اقدامی در این باره نکرد و عملا اجازه داد حواله های جنجالی و قاچاق های میلیاردی انجام شود تا با تصدی دولت از سوی چارچوب هماهنگی و شخص السودانی، این اهرم را این بار نه علیه متهمان اصلی که نامی از آنها در موضع گیری های آمریکایی برده نمی شود بلکه علیه دولت عراق با کاهش تزریق دلار و تنگ کردن عرصه بر بغداد به کار ببرد. حالا پول های عراقی ها به سرقت رفته و به خارج قاچاق شده و دولت عراق هنوز نتوانسته بیش از ۲ درصد کل مبلغ ۲.۵ میلیارد دلاری را از سارقان پس بگیرد (جزئیات بیشتر) اما آمریکایی ها بر فشار مضاعف دیگری علیه دولت عراق تمرکز کرده اند تا به گفته برخی آگاهان، هم اذهان و افکار عمومی را از سرقت بزرگ همپیمانان خود منحرف کنند و هم زمینه ساقط کردن دولت السودانی را با فشار اقتصادی و نارضایتی عمومی فراهم کنند.

***

«محمد صادق الهاشمی» رئیس مرکز پژوهش های راهبردی «العراق» به خبرنگار ایرنا در بغداد می گوید: «بحران ارزی عراق به دست آمریکا با هدف انحراف اذهان و افکار عمومی از پرونده سرقت قرن و محاکمه دوستان آمریکا در پرونده های فساد ایجاد شده و پوششی برای سرقت قرن است».

استراتژیست عراقی: آمریکا با بحران دلار در عراق بر سرقت قرن سرپوش می گذارد
«محمد صادق الهاشمی» رئیس مرکز پژوهش های راهبردی «العراق»

چرا مقام ها و رسانه های آمریکایی از سرقت قرن نمی گویند؟

الهاشمی می گوید: آمریکا در پرونده سرقت قرن می داند که بخشی از اموال عراقی ها به اربیل در اقلیم کردستان عراق رفته است و همچنین به ترکیه، امارات و اردن. اموال (قاچاق شده) به دست «هیثم الجبوری» براساس گزارش های رسمی تماما در اردن است. همچنین «زهیر نور» (یکی دیگر از متهمان) هواپیما دارد و به طور مشخص پول ها را به قبرص، ترکیه، امارات و بخشی از دارایی ها را به اردن و نیز وکلای خود در لبنان منتقل کرد اما رسانه ها و عاملان آمریکا از این کشورهایی که پول های میلیاردی به آنها منتقل شد صحبتی نکردند و حالا به توهماتی مانند انتقال دلار به ایران دامن می زنند. این جنگ رسانه ای – دلاری برای تخریب اعتبار محور مقاومت است.

الهاشمی می افزاید: این در حالی است که ایران خدمات زیادی به عراق ارائه کرده است از جمله در صادرات گاز، برق، مواد غذایی، دارو و حتی سلاح آن که عراق را از خطرات نابودی و جنگ داخلی نجات داد و پول این خدمات ایران نه فوری بلکه با مهلت پرداخت می شود.

استراتژیست عراقی ادامه می دهد: سوال این است که اولا ایران چه اجباری دارد که وقتی باید به عنوان حق قانونی به اموال و مطالبات خود دست یابد، بخواهد دست به اقدام از کانال غیرقانونی بزند و ثانیا چرا بانک مرکزی عراق و فدرال رزرو آمریکا نمی گویند کدام بانک ها به ایران پول می فرستند این در حالی است که بانک های اخیرا تعلیق شده در عراق هم، پول ها را مشخصا به اردن و طرف های معارض جمهوری اسلامی ایران می فرستادند.

به گفته الهاشمی «اگر ایران یکی از کشورهایی است که دلار عراق به آن قاچاق می شود که چنین نیست؛ چرا از سایر کشورها و اموال سرقت قرن در رسانه های آمریکایی و از زبان مسئولان آمریکا حرفی زده نمی شود؟»

تحریک دلار با هدف انحراف اذهان از سرقت قرن

الهاشمی تاکید می کند: اگر آمریکا آن گونه که ادعا دارد در طرح این شبهه صادق است که دارایی های عمومی عراق را گروه های مقاومت مورد استفاده قرار می دهند به طور مشخص باید اعلام کند که کدام گروه مقاومتی در عراق بانک دارد و چه قراردادهایی داشته است این در حالی است که برای همگان آشکار شده که طرف های قضیه سرقت قرن هیچ ارتباطی از دور یا نزدیک به گروه های مقاومت ندارند. معلوم است که تحریک مساله دلار علیه مقاومت با هدف سرپوش گذاشتن بر سرقت قرن است.

نظر آمریکا درباره قاچاق نفت از اربیل به اسرائیل چیست؟

رئیس مرکز پژوهش های راهبردی العراق اشاره می کند: سوال دیگر این است که «نظر آمریکا درباره قاچاق نفت بدون حساب و کتاب از اربیل اقلیم کردستان عراق به اسرائیل به طور آشکار و پنهان چیست و چرا در این باره صحبتی از انتقال غیرقانونی و ضرورت نظارت نمی کند؟»

راستی آزمایی ادعای دولت آمریکا

کارشناس عراقی به ادعای اخیر «برت مک گورک» هماهنگ کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا می پردازد که گفته است دولت آمریکا از دولت عراق حمایت می کند.

الهاشمی تصریح می کند: اگر مک گورک ادعا می کند که دولتش پشتیبان دولت محمد شیاع السودانی است پس باید به طور جدی برای آزادسازی پول های عراق از فدرال رزرو تلاش کند نه اینکه دولت عراق را در بحران مالی قرار دهد و باعث افزایش قیمت ها و سقوط ارزش دینار شود.

محمد صادق الهاشمی در کنار توصیه به اقدامات قطعی شامل تغییرات ساختاری و قانونی در عرصه اقتصادی و بانک مرکزی می گوید: بغداد چاره ای ندارد جز اینکه حاکمیت اقتصادی خود را با بیرون کشیدن چند مرحله ای پول هایش از بانک مرکزی آمریکا تضمین کند زیرا عراق در حال حاضر زیر بند هفتم منشورملل متحد نیست و دیگر نباید سرمایه های خود را در فدرال رزرو نگه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha