به سمت قم به راه افتادیم. کمی بعد از حرکت ماشین پلیس هم خودش را رساند و جلوی دو ماشین مستقر شد. در مجتمع بین راهی زیتون توقف کردیم تا مهمانان دیگر کنگره هم برسند، برخی میهمانان گز و سوهان و سوغاتی های دیگر ایرانی الاصل را خریدند.
ساعت ۱۳ به شهر مقدس قم رسیدیم، ورود میهمانان با استقبال گرم از سوی مسئولان جامعه الزهرا(س) و طلاب مهربان آن حوزه علمیه با لباس های متحدالشکل و نوارهای سبز رنگ مزین به نام ائمه معصومین(ع) بر سینه، بسیار باشکوه برگزار شد.
بعد از استقرار مهمانان، آیاتی چند از کلام الله مجید قرائت شد و بانوی طلبه ای جوان، مجری نشست بود که به زبان انگلیسی و فارسی برنامه را اجرا می کرد.
خانم دکتر برقعی رئیس جامعه الزهرا(س)، بانو مجتهده گل گیری و خانم دکتر علاسوند سخنرانان ایرانی نشست بودند که با خوش آمدگویی نکاتی را در خصوص برنامه های علمی و تربیتی جامعه الزهرا(س) و جایگاه ویژه حضرت معصومه(س) در میان شیعیان بیان کردند.
سپس میهمانانی از کشورهای بلغارستان، ایرلند و عراق به بیان نظرات شان پرداختند. یکی از سخنرانان از وجود هویت مشترک بین ما از عصرهای گذشته تاکنون بدون در نظر گرفتن دین و مذهب و وجود زنان تاثیرگذار نمونه همچون آسیه و مریم سخنانی گفت که مورد تشویق میهمانان قرار گرفت.
پس از اتمام مراسم میهمانان به سمت سالن پذیرایی هدایت شدند. نکته دقیق اینکه در کنار غذاهای لذید ایرانی که با سلیقه و بکارگیری سبک سنتی ایران چیده شده بودند، غذاهایی هم برای مهمانانی که رژیم های غذایی خاص دارند، مثلا افراد گیاه خوار تدارک دیده شده بود و البته حسن ختام پذیرایی هم حلوای خوشمزه ای بود که توسط طلاب همان جا تهیه شده بود و اتفاقا حسابی مورد استقبال مهمانان خارجی قرار گرفت.
مهمانان خارجی از نمایشگاه مختصری که از محصولات و صنایع دستی طلاب محترم تهیه شده بود بازدید کردند.
با بدرقه ایشان و اعطای هدایا و سوغات شهر مقدس قم، بانوانی متخصص از طلاب و از خادمین آستان مقدس حضرت معصومه (س) با تسلط به زبان های انگلیسی، فرانسوی و عربی میهمانان را در ماشینها همراهی کردند و تا رسیدن به حرم خانم معصومه (س)، درباره ایشان و همچنین توانمندی های زن عفیف و تاثیرگذار ایرانی با مهمانان گفتگو کردند.
اوج برنامه سفر قم حضور میهمانان در حرم و خصوصا کنار ضریح مطهر بود. چادر سرکردن همه افراد برای رعایت شان حرم مطهر، حال و هوای متفاوتی را برای میهمانان بوجود اورده بود و خدام خانم تلاش می کردند ضمن همدلی با آنها، نحوه درست استفاده از چادر در مدت حضور در حرم را به ایشان یاد دهند.
روحانی میانسالی از سلاله سادات به زبان انگلیسی برای ایشان در وصف خواهر بزرگوار امام رضا(ع)صحبت کرد . سپس در مقابل ایوان آینه عکس دسته جمعی گرفتند. عکسی که قطعا برای بسیاری از آنها قابی کاملا متفاوت داشت که شاید هیچگاه در زندگی شان تکرار نشود و البته چه بسا تقدیر برای آنها روزگار متفاوتی را رقم بزند.
بازدید از موزه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) و توضیحات در خصوص موزه و گنجینه ارزشمند آن پایان بخش حضور چند ساعته جمعی از بانوانی بود که از دهها کشور مختلف از آمریکا تا آفریقا و شرق آسیا برای شرکت در نخستین کنگره بین المللی بانوان تاثیرگذار به ایران آمده اند.
نظر شما