دکتر مجتبی کمالی اقدم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، شایع ترین تظاهرات بالینی این بیماری در کودکان را شامل تب و سرفه عنوان کرد و افزود: تنگی نفس، گلودرد، سردرد، ضعف هم ممکن است دیده شود و علایم گوارشی ممکن است بدون علایم تنفسی باشد همچنین کاهش حس بویایی یا چشایی در کرونای کودکان کم سن چندان شایع ندارد.
وی اظهار کرد: هم اکنون در موارد خفیف کووید ۱۹ در کودکان درمان علامتی و حمایتی توصیه می شود، ولی برای بیماران بستری نیازمند اکسیژن، در برخی شرایط از دگزامتازون و به ندرت از رمدسیویر یا داروهای دیگر نیز استفاده میشود.
این فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان با تاکید بر اینکه سندروم التهابی مولتی سیستم کودکان ممکن است طی بیماری حاد و یا به صورت شایعتر، هفته ها بعد از ابتلا به بیماری ایجاد شود گفت: علایم این سندروم شامل بدحالی و تب همراه با درگیری شدید حداقل ۲ ارگان همراه با وجود شواهد التهابی در یافته های آزمایشگاهی است.
وی ادامه داد: همچنین باید بیماری با علایم مشابه کنار گذاشته شده و شواهدی از ابتلا یا برخورد با فرد مشکوک به کووید - ۱۹ در چهار هفته اخیر وجود داشته باشد.
کمالی اقدم در ارتباط با واکسیناسیون کرونا در کودکان نیز خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا برای کودکان بالای ۱۲ سال واکسن کرونا تزریق می شود و تعداد کشورهایی که برای سنین پایین تر از ۱۲ سال هم واکسن کرونا تزریق می کنند در حال افزایش است و همچنین در ایران هم در حال حاضر ۲ واکسن کرونای سینوفارم و پاستوکووک برای افراد ۱۲ تا ۱۸ سال توصیه شده است.
نظر شما