عملیات اجرایی سیفون دره‌رود خداآفرین تسریع شد

اردبیل-ایرنا-مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: با تامین اعتبار لازم عملیات اجرایی سیفون دره رود به عنوان یکی از مهمترین بخش‌های شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین مغان تسریع شد.

به گزارش ایرنا، علی حیدری روز شنبه در جلسه بررسی مشکلات سیفون دره رود شبکه آبیاری خداآفرین با تاکید بر اتمام سریع این بخش از شبکه خداآفرین گفت: سیفون دره رود در ابتدای شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین به عنوان شاهرگ اصلی تامین آب این شبکه عمل خواهد کرد که با همت و تلاش مهندسان و متخصصان بخش آب در حال تکمیل است.

وی اظهار کرد: این بخش از طرح آبیاری و زهکشی خداآفرین به منظور انتقال آب از سدهای خداآفرین و قیزقلعه‌سی اجرا می‌شود که با اتمام این طرح ۶۰ مترمکعب بر ثانیه آب به شبکه قابل انتقال خواهد بود.

حیدری ادامه داد: کانال اصلی خداآفرین در استان اردبیل در مسیر ۹۲ کیلومتری خود ۶ دستگاه سیفون دارد که سیفون دره رود به طول ۲ هزار و ۱۶۰ متر بزرگترین آنها است که با استفاده از پنج رشته لوله فولادی به قطر ۲ هزار و ۸۰۰ میلیمتر اجرا می‌شود.

وی افزود: سیفون دره رود به منظور انتقال سریع آب از تاسیسات بالادستی اجرا و پس از تکمیل سازه های ورودی و خروجی، در فاز نخست امکان انتقال آب با دبی ۲۵ مترمکعب بر ثانیه فراهم خواهد شد.

نماینده مجری طرح خداآفرین نیز در این جلسه گفت: پیشرفت فیزیکی کل طرح شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین ۸۴ درصد است و تاکنون مبلغ ۱۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای اجرای آن هزینه شده است.

خسرو حمزه‌پور افزود: شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین با وسعت ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار در قالب چهار ناحیه عمرانی در شمال استان و محدوده شهرستان‌های اصلاندوز، پارس آباد و بیله سوار در دست اجرا است و این طرح دارای ۴۳ باب ایستگاه پمپاژ و چهار پست برق ۱۳۲.۲۰ کیلوولت و یک پشت برق ۱۳۲.۲۰ کیلوولت مغان و همچنین بالغ بر ۳۰۰ کیلومتر خطوط نیرو رسانی ۱۳۲ کیلوولت و ۹۲ کیلومتر کانال اصلی می‌باشد.

به گزارش ایرنا، طرح شبکه آبیاری و زهکشی سد خداآفرین در محدوده استان‌های آذربایجان‌شرقی و اردبیل اجرا می‌شود که از این میزان حدود ۳۷ هزار هکتار در محدوده استان اردبیل واقع شده که در قالب چهار ناحیه عمرانی مختلف اجرا می‌شود.

این شبکه بزرگترین و مدرن‌ترین شبکه شمال‌غرب کشور است که آب مورد نیاز آن از طریق سد مخزنی خدا آفرین و سد تنظیمی-انحرافی قیز قلعه تامین می‌شود.

معمولا در طرح‌های انتقال آب و یا سیالات در حجم بالا در صورت مواجه شدن با هر سازه متقاطع، فرایند انتقال به دو شکل سیفون و یا فلوم این سازه اجرا می‌شود. در سازه سیفون خط انتقال مایع از زیرتقاطع و در سازه فلوم از روی آن عبور می‌کند.

در اجرای این سازه ها مولفه هایی مانند نوع معماری، شیب زمین، جایگاه مخزن مد نظر قرار گرفته و شیرهای افزایش فشار و یا فشارشکن نصب می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha