مجوزهای بی‌نام  پایانی بر مانع‌تراشی‌های سرمایه‌گذاری در کردستان+ جدول مجوزها

سنندج- ایرنا- صدور مجوزهای بی‌نام به عنوان راهکاری برای حذف عامل بازدارنده و مانع سرمایه‌گذاری در کردستان آغاز و تاکنون هم ۱۷ مجوز صادر شده است که با این رویه، انتظار می‌رود، شاهد ورود سرمایه‌گذار به استان باشیم.

به گزارش ایرنا، بوروکراسی(کاغذبازی اداری) اداری و زمان‌بر بودن استعلامات و صدور مجوز همواره به عنوان یکی از مهمترین دلایل تاخیر در اجرای طرح های سرمایه گذاری و گاهی حتی مانعی در این مسیر مطرح شده است.

اقدامات زیادی برای رفع این معضل طی سال‌های اخیر انجام شده و یکی از این کارها ایجاد پنجره واحد سرمایه‌گذاری است که این فعالیت ها تا حدودی بر کاهش زمان صدور مجوزها تاثیر گذاشت ولی آنگونه نبوده که متقاضیان سرمایه گذاری راضی شوند و از زمان بر بودن فرآیند صدور مجوز گلایه مند نباشند.

بنابراین در راستای پایان دادن به مانع تراشی‌های صدور مجوز سرمایه گذاری، اسماعیل زارعی کوشا، استاندار کردستان در بدو آغاز فعالیتش در استان یکی از برنامه ها و اولویت های کاری خود را رفع موانع سرمایه گذاری قرار داددر راستای پایان دادن به مانع تراشی‌های صدور مجوز سرمایه گذاری؛ اسماعیل زارعی کوشا، استاندار کردستان در بدو آغاز فعالیتش در استان یکی از برنامه ها و اولویت های کاری خود را رفع موانع سرمایه گذاری قرار داد. و پیشنهاد صدور مجوزهای بی نام سرمایه گذاری داد و این ایده به دیگر استان‌های کشور هم تسری پیدا کرد.

اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان مسئول پیگیری صدور این مجوزها شد و براساس ظرفیت‌های موجود سازمان جهاد کشاورزی، ادارات کل صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان طرح هایی را در این راستا معرفی کرد و مجوزهای بدون نامی برای آنها صادر شد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یکی از مهمترین راهکارهای افزایش تولید و اشتغال را حمایت از سرمایه گذاران در استان خواند و اظهار کرد: در راستای تسریع در امر سرمایه‌گذاری تاکنون ۱۷ مجوز بی‌نام در استان صادر شده است.

ردیف مجوز بی نام صادر شده برای طرح تولیدی مکان و شهرستان اجرای طرح
۱ رب گوجه فرنگی شهرستان کامیاران
۲ فرآوری سیب زمینی شهرک صنعتی قروه
۳ رنگ خوراکی شهرک صنعتی دیواندره
۴ روغن کشی دانه های روغنی شهرک صنعتی قروه
۵ انواع ناگت، جوجه، کباب، شنیسل، مرغ، بال سوخاری و فرآورده‌ی مشابه از گوشت طیور شهرک صنعتی قروه
۶ انواع آب میوه، کنسانتره و پوره شهرک صنعتی سنندج
۷ سردخانه بالای صفر و بسته‌بندی میوه تازه شهرک صنعتی قروه
۸ انواع عرقیات گیاهی، اسانس و بسته‌بندی گیاهان دارویی شهرک صنعتی دیواندره
۹ بسته بندی حبوبات، خشکبار و ادویه شهرک صنعتی دیواندره
۱۰ گاز کلر و پودر کلر سنندج
۱۱ انواع کاغذهای کپی، چاپگر و کاغذهای برچسب دار شهرک صنعتی قروه
۱۲ فروکتوز و شربت فروکتوز شهرک صنعتی دیواندره
۱۳ پارچه چادر مشکی شهرک صنعتی دهگلان
۱۴ پارچه اسپان شهرک صنعتی قروه
۱۵ ایجاد محوطه گردشگری سورین بانه
۱۶ ایجاد محوطه گردشگری نوره سنندج
۱۷ سفره‌خانه سنتی حمام قصلان شهرستان قروه

محمد مشیرپناهی با اشاره به اینکه تسهیل‌گری سرمایه‌گذاری همواره از سوی مسئولان ارشد استان در نشست ها و جلسات مختلف مورد تاکید قرار گرفته است، ادامه داد: استعلامات مربوط به این تعداد مجوزهای بی‌نام انجام شده و سرمایه گذارانی که تمایل به سرمایه گذاری در استان دارند بدون صرف زمان می توانند به سرعت اقدام به فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه تلاش زیادی توسط دستگاه های متولی مجوز صدور سرمایه گذاری در استان از جمله سازمان های صنعت، معدن وتجارت، کشاورزی و اداره کل میراث فرهنگی انجام شده است، گفت: از ۱۷ مجوز بی‌نام سرمایه گذاری صادر شده در استان ۹ مورد مربوط به بخش کشاورزی، پنج مورد صنعت و معدن و سه مورد هم حوزه گردشگری است.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی کردستان با اعلام اینکه برای این تعداد مجوز زمین جانمایی شده است و هم اکنون در انتظار ورود سرمایه گذار هستیم، ادامه داد: محل اجرای بیشتر این مجوزها شهرک های صنعتی استان است که افزون بر زمین دیگر زیرساخت های لازم در آنجا هم مهیا است.

محل اجرای بیشتر این مجوزها شهرک های صنعتی استان است که افزون بر زمین دیگر زیرساخت های لازم در آنجا هم مهیا است.

مشیرپناهی با اشاره به اینکه با صدور این مجوزها فرآیند طولانی و خسته کننده گذشته در سیستم اداری وجود ندارد، یادآور شد: زمین و مجوز سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران آماده است و منتظر مراجعه سرمایه‌گذاران واقعی به این حوزه هستیم.

عملیات اجرای فاز نخست صدور مجوزهای بی‌نام در کردستان آغاز و اطلاع رسانی هم در این رابطه انجام شده است و اراضی هم که به این مجوزها اختصاص یافته در شهرک های صنعتی واقع شده است که دارای همه امکانات زیرساختی لازم برای اجرای طرح های تولیدی هستند.

مجوزهای بی‌نام  پایانی بر مانع‌تراشی‌های سرمایه‌گذاری در کردستان+ جدول مجوزها

شهرک‌های صنعتی کردستان آمادگی اختصاص زمین برای مجوزهای بی‌نام را دارد

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه چند ارگان در صدور مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری در استان دخیل هستند، اظهار کرد: با توجه به مزیت‌های این اقدام برای اختصاص زمین در شهرک‌های صنعتی استان برای صدور مجوزهای بی‌نام اعلام آمادگی کردیم.

احمد خسروی با اشاره به اینکه در فاز نخست چندین قطعه از اراضی شهرک‌های صنعتی، قروه، دیواندره، سنندج و دهگلان به این طرح اختصاص یافت، افزود: بر اساس نیاز استان در مراحل بعدی هم در دیگر شهرک‌های صنعتی استان اراضی برای مجوزهای بی‌نام انتخاب و معرفی خواهد شد.

بر اساس نیاز استان در مراحل بعدی هم در دیگر شهرک‌های صنعتی استان اراضی برای مجوزهای بی‌نام انتخاب و معرفی خواهد شد.

وی یادآور شد: هر یک از شهرک‌های صنعتی استان جذابیت خاص خود را دارد و از امکانات لازم هم برای سرمایه‌گذاری برخوردار هستند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان ادامه داد: زمانی که بسته سرمایه‌گذاری در استان آماده داشته باشیم سرمایه‌گذاران هم با انگیزه بیشتری ورود پیدا می‌کنند و امیدوار خواهند شد که در کمترین زمان ممکن می توانند فعالیتشان را آغاز کنند.

وجود مجوزهای بی‌نام موجب افزایش انگیزه برای سرمایه گذاری در استان

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم یکی از مهمترین موانع جذب سرمایه گذار را زمانبربودن صدور مجوزها خواند و اظهار کرد: صدور مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری منجر به افزایش انگیزه و اشتیاق سرمایه گذاران اعم از داخلی و خارجی خواهد شد.

سیدکمال حسینی افزود: استاندار کردستان در نشست با فعالان اقتصادی استان از صدور مجوزهای بی نام سرمایه گذاری و در اولویت قرار دادن آن خبر داد که این نشان از رویکرد جدید مدیریت ارشد استان در حوزه توسعه اقتصادی است و اینگونه روند جذب سرمایه‌گذار وارد مرحله جدیدی شده است.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته متقاضیان سرمایه گذاری داشتیم که صدور مجوز مورد تقاضای آنها به حدی طول کشید که از ادامه روند فعالیتشان منصرف شدند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج بیان کرد: با وجود اینکه مجوزهای بی نام از شیوه های مورد استفاده در کشورهای پیشرو اقتصادی است، از این اقدام ممانعت به عمل می آید.

مجوزهای بی‌نام  پایانی بر مانع‌تراشی‌های سرمایه‌گذاری در کردستان+ جدول مجوزها

شناسایی ۵۰۰ لکه از اراضی منابع طبیعی برای واگذاری به سرمایه‌گذاران

صدور مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری فاز نخست رفع موانع سرمایه‌گذاری است و در مرحله بعدی به گفته مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان قطعاتی از اراضی منابع طبیعی را به سرمایه‌گذاران واگذار می‌کنند.

مشیرپناهی با اعلام اینکه تاکنون ۵۰۰ لکه از اراضی منابع طبیعی استان شناسایی شده است، اضافه کرد: در گام‌های بعدی با انجام مقدمات لازم شرایط واگذاری این اراضی را به متقاضیان و سرمایه‌گذاران واقعی فراهم می کنیم.

مشکلات اقتصادی به ویژه عدم ثبات قیمت ارز موجب شده بسیاری از سرمایه‌گذاران نسبت به سرمایه‌گذاری محتاط تر عمل کنند چراکه برآورد میزان هزینه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری به دلیل این تغییرات سخت شده است و آنها هم به دلیل خطر بالای این اقدام در برهه کنونی تمایل آنچنانی به سرمایه‌گذاری نشان نمی دهند.

بی‌شک انجام اقدامات لازم برای تسهیل در امر سرمایه‌گذاری در استان خالی از لطف نیست و امید می‌رود با تلاش و فعالیت های تیم اقتصادی دولت وضعیت قیمت ها ساماندهی بیشتری پیدا کند و با بهبود اوضاع اقتصادی و برقراری ثبات قیمت ها و تسریع در تهیه مواد اولیه، شاهد رونق سرمایه‌گذاری و به دنبال آن رشد تولید و اشتغال باشیم.

بیشتر بخوانید:

منطقه ویژه اقتصادی بانه ظرفیتی برای توسعه کردستان است

تصویب شهرک صنعتی بزرگ کردستان گام بلند دولت برای توسعه استان است

شهرک‌های کشاورزی شاهراه توسعه کردستان

کشاورزی محور توسعه کردستان

عبور کردستان از گردنه عقب ماندگی با اجرای طرح های بزرگ اقتصادی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha