به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رویترز، دادههای اخذ شده از بورسهای تایوان، هند، فیلیپین، ویتنام، تایلند، اندونزی و کرهجنوبی نشان داد که سرمایهگذاران خارجی در این کشورها ۵۷ میلیارد دلار از سهام خود را طی سال گذشته فروختهاند که بزرگترین رقم خروج سرمایه از بازارهای آسیایی از سال ۲۰۰۸ است.
پس از چهار افزایش متوالی ۷۵ واحدی در اوایل سال ۲۰۲۲، فدرال رزرو (بانک مرکزی) آمریکا نرخ استقراض یک شبه خود را ۵۰ واحد پایه دیگر در ماه دسامبر افزایش داد.
تصمیمات فدرال رزرو باعث شد تا بازدهی اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا حدود ۲۳۰ واحد درصد افزایش داشته و در پایان سال ۲۰۲۲ به ۳.۸۳ درصد برسد. افزایش تقاضای خارجی برای خرید این اوراق، به بازارهای سهام منطقهای پرمخاطره ضربه زد.
براساس این گزارش، سرمایهگذاران خارجی ۴۱.۶ میلیارد دلار از سرمایه خود را در بازارهای تایوان، ۱۵.۴ میلیارد دلار سرمایه را از کرهجنوبی و ۹.۶ میلیارد دلار سرمایه را از بازارهای هند در سال گذشته میلادی خارج کردند.
خروج سرمایه و بدتر شدن چشمانداز اقتصادی باعث شد تا شاخص سهام بازارهای آسیا-اقیانوس آرام (MSCI) در سال ۲۰۲۲ معادل ۱۹.۴ درصد بریزد که بزرگترین سقوط از زمان ریزش ۴۳.۳ درصدی در سال ۲۰۰۸ است.
براساس این گزارش، برخی از تحلیلگران پیشبینی خروج بیشتر سرمایه خارجی از بازارهای سهام آسیایی را در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۳ دارند که دلیل آن احتمال افزایش مجدد نرخ بهره در آمریکاست.
نظر شما