به گزارش ایرنا، سیدجواد ساداتینژاد روز جمعه در دیدار با کارکنان جهاد کشاورزی گلستان اظهار کرد: جهاد کشاورزی جزو چهار دستگاه انتهای جدول از لحاظ دریافت حقوق است اما تلاش برای تامین امنیت غذایی بدون توجه به این گونه کمبودها ادامه دارد.
وی بیان کرد: بخش کشاورزی ایران از لحاظ جذب سرمایه گذاری فقیر است و به همین دلیل درآمد ناخالص کشور از بخش کشاورزی از ۱۱.۷ درصد به چهار درصد کاهش یافته است .
وزیر جهاد کشاورزی از مدیران شهرستانی جهاد کشاورزی خواست جذب سرمایه گذاران بخش کشاورزی را در دستور کار خود قرار دهند.
ساداتینژاد به اهمیت اجرای کشت قراردادی اشاره کرد و گفت: این طرح بهترین ابزار اجرای الگوی کشت است و براساس آن از تولیدکنندگان حمایت شود.
وی بر تکمیل اجرای کشاورزی قراردادی در حمایت از کشاورزان تاکیدکرد و افزود: تعیین تکلیف سند مالکیت و واگذاری مسوولیت خرید محصولات کشاورزی به اتحادیهها از دیگر اقدامات این وزراتخانه است.
وزیر جهادکشاورزی با اشاره به این که سال ۱۴۰۱ به دلیل اجرای طرح هدفمندی یارانهها دوره زمانی سختی برای کشاورزان بود اشاره کرد و گفت: با این وجود مشکلات، بازار محصولات کشاورزی در کشور بهتر از گذشته اداره شده است.
گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسانشمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان با ۲۲۰ هزار خانوار بهرهبردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.
این استان در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور شامل دانههای روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.
به گفته مسوولان جهادکشاورزی گلستان، این دستگاه برای پنج سال آینده نقشه راه افزایش تولید محصولات کشاورزی را برای ۷ میلیون تن هدفگذاری کرده است.
استان گلستان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است.
نظر شما